Egy gyerekkel lehet élni 55 négyzetméteren?
Lakáskeresésben vagyunk, mert jön a pici, nem akarunk addig már albérletben maradni és a költözést is szeretnénk letudni szülés előtt.
Sajnos a keretünk véges, maximum 30 millió forintig tudunk nyújtózkodni. Egy alkuba bele is ment az eladó, 55 négyzetméter lenne a lakás, amit megvennénk. 1+1 félszobás lakás. Kérdésem az lenne, hogy 1 gyerekkel szerintetek ez vállalható? A hitelt 15 év alatt tudnánk visszafizetni (-2 - 3 év előtörlesztés függvényében), tehát a gyerek kamaszkoráig tuti maradnunk kell.
Vállalom, hogy 0%-os leszek, DE! El lehet lenni ekkora lakásban, de szerintem jobb elosztásút is lehet találni. Ez így valaminek a kárára fog menni. Pl. a jó alvás, mert kanapén alszotok, hogy eltűnjön a nappaliból a háló nappalra, vagy ha vendégek jönnek, avagy a társaság rovására megy, hiszen nem lesz hol kényelmesen vendéget fogadni.
Én egy kicsit úgy vagyok vele, hogy addig mondja azt az ember, hogy ez így teljesen oké, amíg bele nem kóstolt abba, hogy milyen máshogy. És ezért nem leszek népszerű valószínűleg.
Mi egy 2+1-es lakásban éltünk, a félszoba volt a gyereké, nekünk volt egy kis hálónk és egy amerikai konyha. Nagyon szerettük, iszonyat jó elosztása volt, de egyrészt gyerekkel kinőttük, már nem tudtam mit hova súvasszak, pedig igazán nem vagyunk gyűjtögetők, másrészt nekem egy tortúra volt az emeletről elindulás is, ami egészen addig fel sem tűnt igazán, amíg el nem költöztünk családi házba és rá nem csodálkoztam, hogy mennyivel egyszerűbb itt ez, meg a játszózás úgy, hogy az udvarban is van. Na de vissza az eredeti témához. Én azt gondolnám át, hogy hogyan szeretném kialakítani azt a két szobát, milyen igényeim vannak, hosszútávon milyen funkciókat kapnának és ezzel én kiegyezem-e. Én akkor sem tudtam volna kiegyezni azzal, hogy a nappali a hálónk, amikor mégcsak kettesben voltunk, mert nagy a baráti társaságunk, a szüleink vidékiek, gyakran vannak nálunk vendégek és utálnám, ha az ágyunk mellett kéne összegyűlnünk, hosszútávon alvásra is kényelmes kanapén én meg még nem aludtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!