Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekkel lehet élni 55...

Egy gyerekkel lehet élni 55 négyzetméteren?

Figyelt kérdés

Lakáskeresésben vagyunk, mert jön a pici, nem akarunk addig már albérletben maradni és a költözést is szeretnénk letudni szülés előtt.

Sajnos a keretünk véges, maximum 30 millió forintig tudunk nyújtózkodni. Egy alkuba bele is ment az eladó, 55 négyzetméter lenne a lakás, amit megvennénk. 1+1 félszobás lakás. Kérdésem az lenne, hogy 1 gyerekkel szerintetek ez vállalható? A hitelt 15 év alatt tudnánk visszafizetni (-2 - 3 év előtörlesztés függvényében), tehát a gyerek kamaszkoráig tuti maradnunk kell.

2023. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
41%
22-24-nek: A nappali aka közös tér arra való, hogy ha a családtagok nem egyszerre kelnek és fekszenek, akkor tudjon mindenki aludni. Ez kisbabával még nem fontos annyira, de ahogy kamaszodnak, egyre inkább. Ha apa éjjel esik haza a melóból, a kamasz meg megy nulladik órára, akkor nagyon nem praktikus a nyitott nagyszobában aludni.
2023. máj. 16. 15:25
 32/52 anonim ***** válasza:
90%
Meg én arra is emlékszem kamaszkoromból, amikor anyuéké volt a nagyszoba, hogy este 10-kor eszembe jutott, hogy le kéne vágni a letört körmömet, és belegyalogoltam a szexelő szüleimbe. Azt hitték, már nem jövök ki a szobámból, ajtajuk nem volt, és ott tartottunk egy csomó közös használatú dolgot.
2023. máj. 16. 15:34
 33/52 anonim ***** válasza:
89%

Vállalom, hogy 0%-os leszek, DE! El lehet lenni ekkora lakásban, de szerintem jobb elosztásút is lehet találni. Ez így valaminek a kárára fog menni. Pl. a jó alvás, mert kanapén alszotok, hogy eltűnjön a nappaliból a háló nappalra, vagy ha vendégek jönnek, avagy a társaság rovására megy, hiszen nem lesz hol kényelmesen vendéget fogadni.

Én egy kicsit úgy vagyok vele, hogy addig mondja azt az ember, hogy ez így teljesen oké, amíg bele nem kóstolt abba, hogy milyen máshogy. És ezért nem leszek népszerű valószínűleg.

Mi egy 2+1-es lakásban éltünk, a félszoba volt a gyereké, nekünk volt egy kis hálónk és egy amerikai konyha. Nagyon szerettük, iszonyat jó elosztása volt, de egyrészt gyerekkel kinőttük, már nem tudtam mit hova súvasszak, pedig igazán nem vagyunk gyűjtögetők, másrészt nekem egy tortúra volt az emeletről elindulás is, ami egészen addig fel sem tűnt igazán, amíg el nem költöztünk családi házba és rá nem csodálkoztam, hogy mennyivel egyszerűbb itt ez, meg a játszózás úgy, hogy az udvarban is van. Na de vissza az eredeti témához. Én azt gondolnám át, hogy hogyan szeretném kialakítani azt a két szobát, milyen igényeim vannak, hosszútávon milyen funkciókat kapnának és ezzel én kiegyezem-e. Én akkor sem tudtam volna kiegyezni azzal, hogy a nappali a hálónk, amikor mégcsak kettesben voltunk, mert nagy a baráti társaságunk, a szüleink vidékiek, gyakran vannak nálunk vendégek és utálnám, ha az ágyunk mellett kéne összegyűlnünk, hosszútávon alvásra is kényelmes kanapén én meg még nem aludtam...

2023. máj. 16. 15:49
 34/52 A kérdező kommentje:
Igazából a nappali 25 négyzetméter, szóval belefér egy franciaágy, padlótól plafonig paravánnal térelválasztózva és úgy kanapé, TV konzol. A szobák pedig külön nyílnak, és külön van az étkező is. Az előszobában pedig padlótól plafonig van egy folyosó hosszáig végig épített beépített szekrény, ami kb. mindent elnyel. Ezért is tetszett meg. Plusz mi nagyon minimalisták vagyunk, mindezt úgy, hogy én egy 3 szintes családi házban nőttem fel, de frusztrál a nagy tér... Aztán más kérdés a gyerek mennyire lesz minimalista :DD
2023. máj. 16. 16:09
 35/52 A kérdező kommentje:
A félszoba pedig 14 nm.
2023. máj. 16. 16:09
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
Mi 4-en éltünk 50 nm-en 10+ évig. Szerintem alaprajztól függ. Nem mindegy, mekkora a konyha stb. Esetleg átalakítani valahogy, konyhából szoba, nappaliból amerikai konyha.
2023. máj. 16. 16:12
 37/52 A kérdező kommentje:
Azért is tettem fel a kérdést, mert nem tudom milyen így gyerekkel, mi ketten a férjemmel 35 négyzetméteren is jól elvoltunk, de ugye ő is nagy családi házban nőtt fel és én is, nincs abban tapasztalatom, hogy egy gyereknek mennyire okozhat esetleg frusztrációt, hogy van ugyan saját szobája de az élettér azért kisebb, kevesebb esélye van napközben elkerülni a szüleit. Saját példámból kiindulva én volt hogy egész nap nem is találkoztam a szüleimmel, mert ők lent voltak az alsó szinten, én meg a felsőn, sokszor nem is hallottam hogy hazaértek.
2023. máj. 16. 16:14
 38/52 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ne ezt a lakást vegyétek, hanem keressetek ugyanekkora 1+2 fél szobasat. Én egyedül nevelem a fiam egy 1,5 szobásban , övé a kis szoba és még így hogy ketten vagyunk is hiányzik, hogy legyen egy külön háló rendes ággyal, mert kanapén alszom amin ugyan van fedő matrac, de úgysem ugyanaz. Egy nappaliban nem fér még egy ágy is a kanapé mellett.
2023. máj. 16. 16:14
 39/52 A kérdező kommentje:
Itt mondjuk bőven elfér, most is így van megoldva a lakásban, csak nincs beépítve paraván. 25 négyzetméter, úgyhogy normális nagy szoba. 1+2 feleseket nézegettük, de nagyon lepukkantak vannak csak, amik nincsenek költözhető állapotban és 3-4 milla kell még hozzá, hogy költözhető állapotban legyen. Ennél a lakásnál meg csak egy tisztasági festés kéne egyelőre.
2023. máj. 16. 16:18
 40/52 A kérdező kommentje:
Plusz egyik sem panelprogramos, ez pedig már kifizetett panelprogramos, szabályozható mérőórákkal, új ablakokkal, új lifttel.
2023. máj. 16. 16:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!