Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor lenne celszerubb fogynom...

Mikor lenne celszerubb fogynom? Terhesseg elott vagy szules/szoptatas utan?

Figyelt kérdés

Elozo terhessegem elott fogytam le, elotte eleg kover voltam (80 kg-rol fogytam kb. 68-ra). A terhessegem elso 5 honapjaban szinte semmit nem tudtam enni, nem maradt meg semmi (szo szerint 0-200 kcal korul volt a kaloriabevitelem majdnem minden nap). Csak fogytam, fogytam, utana mar tudtam enni. 4 honap alatt sok kg feljott a hirtelen valtastol es nehezen fogyogatok. Most 80-85 kg korul vagyok. Szerintetek most kellene fogynom vagy a kovetkezo szules utan? Meg nem vagyok terhes, csak tervezem.

Azert irtam le mindezt, mert felek, hogy megint ugy jarok, mint az elozo terhessegemnel, hogy elotte lefogytam es epp attol majd jo sok kg fog feljonni a terhesseg alatt, mert azt olvastam, hogy aki mar lefogyott, annak konnyebben feljon a tobblet terhesseg alatt, mint akinek sosem volt sulyproblemaja. Illetve tudtommal aki kevesebb kilo, arra tobb fel tud jonni. Tehat ha 60 kg-rol kezdenem a terhesseget, valoszinu, hogy felmennek kb. 80-ra, de 80-rol nem valoszinu, hogy fogok hizni ugyanannyit? Tanacsot, tapasztalatokat kernek toletek. Azert lenne fontos ezt tudnom, mert van egy hormon problemam, aminek a kovetkezteben nem tudok fogyni, igy gyogyszeres kezelesbe kellene fognom a fogyas beinditasahoz. Elegge felek az ilyen gyogyszerektol, ezert szules utan szivesebben fognek neki a fogyasnak, de nem akarok hulyeseget csinalni es vegul felmenni 100 kg-ra. Szoval ezert nem mindegy.

2010. okt. 10. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csak a saját példámat tudom írni neked, 78-al kezdtem a terhességet, 100-al fejeztem be. A babamozgásokon kívül utáltam az egészet, főleg a vége felé, alig vártam, hogy végre kint legyen a baba, a járás is nehezemre esett, meg a lépcsőzés, olyan voltam, mint egy bálna. Ha előtte le tudtál fogyni, inkább próbálj meg szerintem most, legalább egy kicsit leadni, kül. végigszenveded a terhességet.
2010. okt. 10. 11:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Sokaktol hallom, hogy 50 kilorol felhiznak 80-ra meg hasonlok. Nem ugy van, hogyha nagyobb a sulyom nem fogok annyit (20-30 kilot) felszedni vagy lehet, hogy megis 100 korul lennek a vegen?
2010. okt. 10. 11:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés.

De nővérem az első terhességénél 18 vagy 20 kg hízott, a második harmadik babánál, már csak 5 és 7kg-t.

Én a terhességemet 74-l kezdtem és 108kg-l mentem szülni.Igaz előtte megszűnt a pörgős munkahelyem és az új helyen ültem egész nap, így elkezdtem hízni alig ettem, mert hozzászoktam a napi 1-2 evéshez,akkor is inkább csipegettem.Most meg szenvedek még 9 hónappal a szülés után is a kilókkal.Bár már csak 80 vagyok.

De ha hormonális problémáid vannak szerintem mindenképpen rendbe kellene hozni még teherbe esés előtt.

2010. okt. 10. 11:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem is előtte próbálj meg fogyni ha akarsz, könnyebb lesz leadni a terhesség utáni felesleget, de ha már eleve plusz kilókkal kezded aztán már nagyon nehéz lesz, vagy legalábbis sokkal nehezebb.
2010. okt. 10. 11:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Az lemaradt hogy most 7 hónapos terhes tesóm és 14 kilónál jár.Ki tudja hogy van ez a dolog igazán.Bár én úgy tapasztaltam a környezetemben hogy nagyobb súllyal kezdők többet híztak, de ez alkat is kérdése is.
2010. okt. 10. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem előtte kellene, de nem kimondottan fogyni, hanem életmódot, étkezés módot váltani, mert ha éhezel a fogyás kedvéért, az nem egészséges, és nem is tartós. Én nem sokkal voltam túlsúlyos, mire teherbe estem, csak kb 5 kg feleslegem volt, mégis tönkretette a bőrömet, és nagyon nehezen ment le szoptatás után, mert addigra úgy betokozódtak a zsirsejtek. Tehát legközelebb tuti egy évre előre szépen elkezdeném rendbehozni magam, mielőtt teherbe esnék, mert tornával és helyes étrenddel könnyebb megtartani a súlyt, mint küzdeni, hogy menjen végre le.
2010. okt. 10. 12:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! En is ugy keszulok, hogy most abbahagyom a szoptatast 2 ev utan es elkezdem rendbe tenni a dolgokat es lenne is ra ido, mert kb. 2 ev mulva szeretnek teherbe esni. Azt hiszem, ez lesz a legcelravezetobb, ahogy ti is irtatok.Nem akarok abba a hibaba esni, hogy csak halogatom a fogyast, mert ha ugy allok hozza, hogy most ez igy maradjon, aztan szules utan fogyjak, akkor meg ott lesz a szoptatas es megint kitolodik az egesz.

Felreertes ne essek, nem hiszem, hogy ehezessel lehet fogyni, azert fogytam, mert mindent kihanytam, meg a vizet is a terhessegem alatt. Ettol teljesen felborult minden, mert 5 honapig tartott ez az idoszak es utana hiztam meg nagyon gyorsan, pedig nem ettem sokat, csak az megis tobb volt, mint a semmi.

2010. okt. 10. 12:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia, 11.21-es vagyok, egyébként én is most kezdek fogyózni, 16 hónapos a kislányom most hagyta el a szopizást, így mostmár sanyargathatom magam:) reméljük jövőnyárra már csúcsformában leszünk:)
2010. okt. 10. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:

szia

én 165cm magas vagyok és a terhességemet 77kgval kezdtem és 100kg voltam a végére. szülés után 90kg-os voltam. Idén február közepe óta fogyókurázok és ma reggel voltam 68,8kg nem mondom, hogy egyszerű volt, de én biztos, hogy a terhesség előtt fogynék, mert rajtam is volt 14kg súlyfelesleg, ami azért nem kevés. És ráadásul ha hormonproblémáid vannak szerintem előtte kéne fogynod. Sok sikert és kitartást.

2010. okt. 10. 15:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a ti valaszaitokat is. Most mar en is ugy gondolom, hogy minel elobb probalom, annal jobb.
2010. okt. 10. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!