Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 hetes veszélyeztetett...

10 hetes veszélyeztetett terhesség?

Figyelt kérdés
10. terhességi hetemben járok, táppénzen vagyok. Ma kiderült, hogy a cég ahol dolgozom felszámolás alá került. Ha táppénzen vagyok, nem tudnak kirúgni, így maradok. De, ha nem tudnak elbocsátani, mikor és hogyan kaphatom meg a felmondási időre eső bért, végkielégítést és szabadságmegváltást? 8 éve dolgozom a cégnél, elég nagy összegről van szó, és nagy szükség van most minden pénzre. Hogy csináljam, hogy jól járjak???
2011. nov. 16. 20:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Munka Törvénykönyve: A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság.

De mivel neked a cég fog megszűnni, így a te munkaviszonyodat nem megszüntetik, hanem megszűnik:

Munka Törvénykönyve: (b)bekezdés

86. § A munkaviszony megszűnik:

a) a munkavállaló halálával,

b) a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével,

c) a határozott idő lejártával,

d) a 86/B. § (1) bekezdésében meghatározott esetben.

A kérdésed azért furcsa, mert azt írod, hogy nem küldhetnek el, ellentétben ezzel a végkielégítésre, szab.m megváltásra, felmondási időre járó bérre meg számítasz? De hát ezek akkor járnak, ha már nem dolgozol a cégnél! Szóval olyan nincs, hogy munkaviszonyban állok, és közben pedig kapom azokat a juttatásokat, amik a munkahelyét elvesztett dolgozókat illetik meg.

Amikor a céget felszámolják, és ha lesz felszámolóbiztos akkor az majd rendezi a dolgozók ügyeit.

2011. nov. 19. 12:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár amiket belinkeltél azzal tisztában vagyok. Lehet félreérthető, de úgy írtam, hogy "de ha nem küldenek el, mikor és hogyan..." tehát nem az érdekel, ha állományban vagyok és nem tud kifizetni, mert ez világos, hogy addig nem lehetséges, hanem utána, van-e olyan lehetőség, hogy ezt mégis megkaphassam mondjuk úgy, hogy szüneteltetném egy napra a Gyes-t mondjuk, hogy tudjon felmondani nekem?? Vagy hasonló megoldásokra lennék kíváncsi ha valaki jártas ebben. Remélem így érthetőbb voltam :-D Köszi!
2011. nov. 19. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!