Mindkét név nagyon tetszett nekünk, amikor adtuk. Olyan sorrenden adtuk neki, ahogyan szebben csengenek együtt. Azonban a második neve nagyon illik rá, és aranyosan is lehet becézni. Szerintetek zavaró ha ehhez a névhez “szoktatjuk” hozzá? Hogy ő magát a második nevén fogja emlegetni?
Az én kislányomnak nincs 2. neve, de anno volt egy osztálytársam, aki a 2. nevét használta. Szerintem rendben van ez így. Annyi nehézség lesz a későbbiekben, hogy jelezni kell mindenhol, hogy ne az 1. nevét használják, mert ugye az szokott lenni az automatikus.
2023. máj. 8. 19:59
2/18 anonim válasza:
Mennyi idős a gyermek?
2023. máj. 8. 20:00
3/18 anonim válasza:
Hugomnál történt ez, jobban passzolt hozzá a második kereszneve, pici kora óta úgy hívjuk. Szerintem ha nem nagy a gyerkőc akkor nevezzétek úgy. Ha már megszokta és hallgat is a nevére akkor már bajosabb lehet.
2023. máj. 8. 20:02
4/18 anonim válasza:
A kisebbnek a második nevét használjuk. Alapból így volt tervezve, hogy ezt használjuk, a sorrend azért lett mégis más, mert így szebben hangzik. Felcserélve nagyon betorlódtak volna az egyforma betűk. Nem zavaró, hivatalos helyen sokszor az elsőt mondják. Ha egyszeri alkalom, nem foglalkozunk vele. Ahová rendszeresen járunk, ott jelezzük és tudomásul veszik.
Közeli barátnőmnél mindkét gyereknél a második nevet használják
2023. máj. 8. 20:02
5/18 anonim válasza:
Egyik csoporttársam utálta az első nevét, nem is használta. Tesóm a fiát az apja halála után kezdte el a második nevén (amit az apja után kapott) nevezni, ezt szokta meg, mindenki így hívja.
2023. máj. 8. 20:06
6/18 anonim válasza:
A második nevét használjuk a lányomnak. És én is használom a második nevem.
2023. máj. 8. 20:06
7/18 A kérdező kommentje:
Még csak 5 hónapos.
2023. máj. 8. 20:08
8/18 anonim válasza:
Nekem volt egy ex fiúm akinek két neve volt. A családja és az általános iskolai osztálytársai Janinak hívták, de középiskolában már Balázsként mutatkozott be mindenkinek, mert jobban szerette azt a nevet. Ha találkoztunk számomra idegen emberrel, tudtam kb mikortól ismerte a páromat, mert elárulra ahogy szólította. Szerintem tök jó. Van ilyen is.
Ti hívjátok valahogy, de attól még használhatja a másikat is később, ha azzal jobban tud azonosulni. 🙂
2023. máj. 8. 20:21
9/18 anonim válasza:
Anyàm a màsodik nevèt hasznàlja. Volt egy osztàlytàrsam, aki szintèn. Ismerős csalàd mindkèt gyerekèt a màsodik keresztnevèn szòlítjàk otthon. Az a fura, hogy nàluk az iskolàban az egyik gyereknek az első nevèt hasznàljàk.
2023. máj. 8. 20:22
10/18 anonim válasza:
Az elsőnél a 2.at használjuk, eddig mindenhol megkerdezték melyiket használjuk és azt aláhúzták. Suliban alapból csak azt a keresztnevet írtam/írom a cuccaira ahogyan hívjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!