Ahol a szülőről nevezték el a gyereket, a második, többedik azonos nemű gyereknek neve mi lett, kiről lett elnevezve?
Figyelt kérdés
2022. jún. 11. 14:22
1/7 anonim válasza:
Anyám Anita, nővérem is Anita (KisAnita), apám Krisztián, öcsém KisKrisztián vagy Krisz, én Petra lettem, mert anyámnak az egyik osztálytársát úgy hívták, és tetszett neki ez a név, és akkoriban ritkának számított a Petra.
2/7 anonim válasza:
Szülők után nagyszülők, majd dédszülők, esetleg nagynénik, nagybácsik. Nálunk legalábbis a családban ez volt annó a trend.
3/7 anonim válasza:
Anyám és húgom Borbála, apám és öcsém László.
Anyám Bori, Borika volt, a húgom Borcsi. Apám Laci, öcsém Laca volt. Én Anita lettem, és azért nem kaptam én anyám nevét, mert apám nem akarta. A húgom végül Borbála lett, mert apám Zsuzsannát akart, vagy Júliát, de az anyámnak nem tetszett, így megegyeztek egy Borbálában.
4/7 anonim válasza:
Mi követtük ezt a hagyományt, csak fordítva.
Férjem Alex, lányunk Alexandra. Én Viktória vagyok, fiam Viktor. Harmadik gyerekünk Martina lett volna az öcsém (Martin) után, de sajnos halva született. Negyedik gyermekemmel most vagyok terhes. Ha lány lesz, akkor Tamara (Tamás nagybátyám után), ha fiam lesz, akkor Dániel lesz.
5/7 anonim válasza:
4 Nem kötöztödésből, de a Tamara nem a Tamás női párja, hanem a Tomázia. A Tamara a héber Támár orosz változata. Jelentésük is más, a Tamaráé datolyapálma, a Tamásé iker.
6/7 anonim válasza:
Nekem első fiam a nagyszuloje után kapta a nevét, a második pedig egy távolabbi felmenő után.
7/7 anonim válasza:
Ha más az apa, akkor ez nem biztos h probléma. :D Ha ugyan az, vagy legalábbis így tudja és kevesebb keresztneve van, mint gyereke (uattól az anyától), akkor jönnek a felmenők, vagy random nevek, ami épp tetszik és kedvező helyen van a névnapja, h ne karácsonykor, v a szülinapja környékén l legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!