Ne engedjem egyedül lèpcsőzni a gyereket?
Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 èves. A 2. Emeleten lakunk, lift nincs. Mindig is nagyon szèpen, ügyesen vègezte a nagymozgásokat, règòta szèpen lèpcsőzünk, kèzenfogva, de mostanában sokszor egyedül is már fel ès le is lèpeget. Nemrègiben előfordult 2x, hogy mire bezártam a bejárati ajtòt ő szèpen a falba kapaszkodva elindult lefelè. Ìgy volt ez ma is, hagytam, hogy teljesen lemenjen a pihenőig, aztán mögötte jöttem, felvideòztam, ahogy lemegy szèpen egyedül, nagyon èlvezte. Anyòsom nekem támadott a videò láttán, hogy milyen veszèlyes ez, ha hatrafele nèz simán legurul az egèsz lèpcsőn stb. Òvatosan lèpked, mindig mondom, hogy lassan, szèpen előre figyeljen, eddig nem volt gond. Èn úgy vagyok vele, ha sosem hagyom pròbálkozni, hogyan lesz önbizalma? Èn bìzom benne, kèpes rá, ő mondta, hogy most egyedül szeretne. Tènyleg mindent meg kène tiltani? Anyòsom úgyis az a fajta, aki ha szeles az idő már jajveszèkel, hogy megfázik a gyerek, állandòan szidja, ha papucs nèlkül van stb.2023. ápr. 20. 12:23
21/28 anonim válasza:
Mi mondjuk négykézláb közlekedtünk a lépcsőn, azt viszont egy éves korunkra, és szerintem még három-négy évesen is ez megmaradt (fenékkel előre lefelé).
Nekem kicsit veszélyesnek tűnik az állva közlekedés. Ahogy írtad most is elindult egyedül, ha nem veszed észre és megcsúszik, akkor baj is lehet.
22/28 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy egy 2,5 èvesnek nègykèzláb kène közlekednie.
2023. ápr. 20. 17:46
24/28 anonim válasza:
25/28 anonim válasza:
Döbbenetes, micsoda helikopterszülők vannak itt...
26/28 anonim válasza:
Enyém is egyedül megy de mindig megyek mellette, hogy ott legyek ha esetleg elesik... Ez nem azt jelenti hogy nem engedem hogy egyedül próbálkozzon, de szerintem könnyen megvan a baj és jobb ha vigyázunk.
27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, többet nem engeden le egyedül èn sem, csak ha mellette jövök :)
2023. ápr. 21. 17:26
28/28 anonim válasza:
Ennyi erővel engem sem szabadna engedni, mert 30+ éves létemre havi 1x tuti megcsúszok a lépcsőn.
Hagyjuk már, meg kell tanulnia, ha leesik? BÁRHOL leeshet, akár oviban egyedül, akár 9 évesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!