Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ne engedjem egyedül lèpcsőzni...

Ne engedjem egyedül lèpcsőzni a gyereket?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 èves. A 2. Emeleten lakunk, lift nincs. Mindig is nagyon szèpen, ügyesen vègezte a nagymozgásokat, règòta szèpen lèpcsőzünk, kèzenfogva, de mostanában sokszor egyedül is már fel ès le is lèpeget. Nemrègiben előfordult 2x, hogy mire bezártam a bejárati ajtòt ő szèpen a falba kapaszkodva elindult lefelè. Ìgy volt ez ma is, hagytam, hogy teljesen lemenjen a pihenőig, aztán mögötte jöttem, felvideòztam, ahogy lemegy szèpen egyedül, nagyon èlvezte. Anyòsom nekem támadott a videò láttán, hogy milyen veszèlyes ez, ha hatrafele nèz simán legurul az egèsz lèpcsőn stb. Òvatosan lèpked, mindig mondom, hogy lassan, szèpen előre figyeljen, eddig nem volt gond. Èn úgy vagyok vele, ha sosem hagyom pròbálkozni, hogyan lesz önbizalma? Èn bìzom benne, kèpes rá, ő mondta, hogy most egyedül szeretne. Tènyleg mindent meg kène tiltani? Anyòsom úgyis az a fajta, aki ha szeles az idő már jajveszèkel, hogy megfázik a gyerek, állandòan szidja, ha papucs nèlkül van stb.
2023. ápr. 20. 12:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Nekem a másfél évesem is egyedül megy a lépcsőn. Mindig mögötte állok, illetve ha lefele megy, akkor előtte, hogyha esik, elkapjam, de eddig még nem botlott meg, csak leült párszor, ha elfáradt.
2023. ápr. 20. 12:56
 12/28 anonim ***** válasza:
86%
A szomszéd 3 évese most gurult le hétvégén a terasz lépcsőn, pedig csak 4 fok. Nagy baja így nem lett mondjuk egy púpon kívül, de mint látszik, annyira nem stabil még egy ilyen gyerek.
2023. ápr. 20. 12:58
 13/28 anonim ***** válasza:
35%

Van két olyan pont a fejen,amit ha megüt BÁRKI, azonnal meghalhat.

Kérdező, te döntsd el,hogy ez a kockázat neked belefér-e.

Végülis a te gyereked....

2023. ápr. 20. 12:58
 14/28 anonim ***** válasza:
92%

Engedd de azt a hulye telefont tedd el...nem kell mindent videozni.

Legyen szabad a ket kezed,hogy el tudd kapni ha esik.

2023. ápr. 20. 13:11
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

Nekünk házon belül van lépcső, 2 éves koráig használtuk a biztonsági korlátot, utána még párszor mentem mellette/előtte, nehogy baj legyen. 2,5 évesen már ment magától. Most 3,5 éves, magabiztosan közlekedik rajta. Ő mondjuk roppant óvatos gyerek. Idegen helyen, ahol esetleg meredekebb is a lépcső, inkább fogom a kezét, de ezt itthon megszokta, van rajta csúszásgátló is, itt nem aggódok.

Persze, kellett hagyni, hogy egyedül próbálgassa ahhoz, hogy magabiztos legyen, de azért az elején még tényleg nem árt vigyázni. Tapasztalatom szerint a lépcsőházi lépcsők még kellően csúszósak is tudnak lenni.

2023. ápr. 20. 13:16
 16/28 anonim ***** válasza:
89%

Engedném lépcsőzni, de közben nem telefonoznék, és én mennék előtte, hogy ha leesik, el tudjam kapni. (A kérdező esetében, hosszú lépcsőn)

Lányom egyszer csúszott meg (2 évesen), ha akkor nem kapom el, csúnyán megütötte volna magát.

De ő nagyon lassan és óvatosan lépked, nem olyan határozott nagymozgásokban, nem szaladgál a lépcsőn és mindig kapaszkodik (mint a kérdező is írta). Azt engedem már neki, hogy a házból a négy lépcsőfokot egyedül tegye meg. (Két hét múlva kezdjük a tornát, mert kicsit fejlesztésre szorul fizikailag:)

2023. ápr. 20. 13:21
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, itt is vegyes a felállás. Eddig mindig mellette lèpegettem, kezèt fogva, nem hagytam egyedül menni. Ez mostanában fordult elő, hogy amìg bekulcsoltam az ajtòt megindult egyedül, már nem várt meg, mint eddig, nem akarta a kezèt sem adni, ő egyedül akart indulni. Legközelebb akkor elè megyek, ìgy valòban biztonságosabb lesz :)
2023. ápr. 20. 13:41
 18/28 anonim ***** válasza:
88%
Engedném DE nem videóznék közben hisz akkor lassul a te reakció időd és nem mögötte hanem előtte állnék,hogy eltudjam kapni. Képzeld el,nem elég, hogy a videózás miatt későn veszed észre,hogy el fog esni, még elkapni sem tudod mert mögötte állsz, ráadásul mobillal a kezedben.
2023. ápr. 20. 14:15
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2,5 éves. Tetőtérben lakunk, a lépcsőnk felső része meredekebb és szűkebb a megszokottnál, de már simán közlekedik egyedül. Fogja a korlátot és lassan lépeget. Én is olyan házban nőttem fel ahol meredek lépcső vezetett az emeletre és ott még korlát sem volt csak az egyik oldalon a fal. Ezért talán nem parázok annyira, hogy egyedül közlekedik.
2023. ápr. 20. 15:16
 20/28 anonim ***** válasza:
47%
Az én lányom még nincs egészen 2 éves sem, de már egyedül lépcsőzik. Sosem fogja egyedül megtanulni, ha nem engeded neki.
2023. ápr. 20. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!