Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerünk van, nem szeretnék...

Egy gyerünk van, nem szeretnék többet, a feleségem fanatikusan akar még egy gyereket, mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Imádom a kétéves kislányomat, de nekem elég ő. Nem hiányzik egy ismételt csecsemő korszak. A feleségemmel magánéletünk szinte megszűnt, szex maximum havi egyszer-kétszer van. Ő egy igazi ősanya, csak a gyereknek él, pl. tévét már nem nézett vagy egy éve. Érzelmileg zsarol, hogy milyen magányos lesz szegény lányunk, ha egykeként kell felnőnie.

Én szegényebb családból származok, mint a feleségem. Anyagilag jelenleg középosztálybeli szinten vagyunk, ha nincs váratlan nagyobb összegű kiadás, akkor szerényen, de elvagyunk. Mindent megadunk a gyereknek, magunknak már hobbira egyáltalán nem telik. Hiába magyarázom neki, hogy nincs már nagyon miből lejjebb adni, és még egy gyerek esetén még több pénzre és időre lenne szükség. De valamiért őrá az észérvek nem hatnak. Nagyjából azt sugallja, hogy én vagyok a férfi, a családfenntartó, oldjam meg valahogy.

38 és 36 évesek vagyunk.

2023. ápr. 12. 21:08
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és a történeteket, nagyon hasznosak voltak! Főleg a 19-es! Köszönöm!
2023. ápr. 14. 17:50
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

19

Ha asszonyka most tüzel hiába próbálod vele megdumálni, esélytelen. Akkor is teherbe fog esni ha a kérdező ha akarja ha nem. Ha nem csinálja fel ő akkor majd megoldja mással.

2023. ápr. 14. 18:14
 23/28 anonim ***** válasza:

Hat nekem sosem lesz gyerekem, én egybe is belehalnék, de én magam is egyke vagyok és tényleg nagyon szar érzés…

Ennyit tudok

2023. máj. 3. 04:10
 24/28 anonim ***** válasza:
Változott valami azóta, kérdetző?
2023. máj. 3. 08:30
 25/28 anonim ***** válasza:
Én is egyke lány vagyok, sosem éreztem magamat magányosnak és örülök, hogy nincs testvérem. A legtöbb egyke ismerősöm is erről számol be, hogy nem hiányzik neki a testvér és akiknek van, azoktól is sokszor hallom, hogy nem bánták volna, ha nem lett volna testvérük. Kevés már az igazi szerető, egymást féltő testvérpár. másik gyereket. Ö
2023. máj. 19. 00:01
 26/28 anonim ***** válasza:
67%
Én egyébként vasectomiára mennek ilyen esetben, a férfiaknál visszafordítható módja is van. Így tuti nem esne teherbe "véletlenül". Utána megmondanám a nőnek, hogyha ezek után terhes lesz, az nem tőled lesz és nem vállalod érte a felelősséget.
2023. máj. 19. 00:06
 27/28 anonim ***** válasza:
Félek tőle, hogy hiába a 2. gyerek, utána még elégedetlenebb lenne az anyuka, akár ő kezdeményezné a válást - te pedig fizethetnéd a gyerektartást.
2023. júl. 5. 19:09
 28/28 anonim ***** válasza:

Amit te tehetsz az az, hogy nem csinálod fel, azaz gumit húzol ( olyat amit te vettél meg, és ő nem fér hozzá hogy esetleg kiszúrja vagy ilyesmi). Aztán 40 évesen elballaghatsz sterilizáltatni magad.

Aztán ha teherbe akar esni mégis, max mással megoldja,de legalább tudni fogod, hogy félrement és fixen leszar téged is, meg a véleményedet is.

2023. dec. 3. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!