Egy gyerünk van, nem szeretnék többet, a feleségem fanatikusan akar még egy gyereket, mi lehet a megoldás?
Imádom a kétéves kislányomat, de nekem elég ő. Nem hiányzik egy ismételt csecsemő korszak. A feleségemmel magánéletünk szinte megszűnt, szex maximum havi egyszer-kétszer van. Ő egy igazi ősanya, csak a gyereknek él, pl. tévét már nem nézett vagy egy éve. Érzelmileg zsarol, hogy milyen magányos lesz szegény lányunk, ha egykeként kell felnőnie.
Én szegényebb családból származok, mint a feleségem. Anyagilag jelenleg középosztálybeli szinten vagyunk, ha nincs váratlan nagyobb összegű kiadás, akkor szerényen, de elvagyunk. Mindent megadunk a gyereknek, magunknak már hobbira egyáltalán nem telik. Hiába magyarázom neki, hogy nincs már nagyon miből lejjebb adni, és még egy gyerek esetén még több pénzre és időre lenne szükség. De valamiért őrá az észérvek nem hatnak. Nagyjából azt sugallja, hogy én vagyok a férfi, a családfenntartó, oldjam meg valahogy.
38 és 36 évesek vagyunk.
Mond meg neki,hogy te nem.akarsz és nem.is lesz :)
Főleg higy a kapcsolatotok is sz*r
Pénz nincs, így az egész család hiányt szenvedne, ha lenne még egy gyermek.
Szex nincs, így meg te szenvedsz hiányt.
Ha nem lesz második gyermek, a feleségednek lesz hiányérzete.
Szerintem azon kellene elgondolkodni, hogy menthető e még ez a kapcsolat.
Ha igen, akkor mindenkinek tennie kell érte! Te vállalj plusz melót. Az asszony meg tegye oda magát a hálószobàban. Kössetek kompromisszumot, ha ez járható út. Ha nem, akkor kàr egymás idejét vesztegetni, mert így senki sem boldog.
Én válnék... pedig nő vagyok
Kapásból havi 1-2 szex? Zsarolás? Emellett a semmire szülni? Menjen szépen vissza dolgozni, azt ha lesz megtakarítása, akkor hajrá...
Ha megbeszélted vele és nem érdekli a logikus érvelés, akkor nem tudsz nagyon mást tenni. Mivel havi 1-2 szex van, így nem is nagyon kell félni, de azért a védekezésre nagyon figyelj oda, gumihoz ragaszkodj és ellenőrizd, nálad legyen mindig.
Még azt lehet ha nagyon idegesít és állandóan felhozza, hogy kitolod a jövőbe mindig. Nem szép dolog a hitegetés, de az se normális amit ő csinál. " oké drágám csak várjuk meg, míg a kicsi oviba megy" stb. Vagy simán érzelmi zsarolni a meglévő gyerekkel pl." De ha vállalnánk mégegyet Pistikére nem maradna ennyi idő és nagyon elhanyagolt és szomorú lenne stb.
Nem baj ha nem igaz, ezek csak tippek hogyan rázd le.
Ez tényleg mély konfliktus, viszont az ősanyás rész nem stimmel. Egyrészt hogy jön ide a tv vagy hogy függ ez össze az ősanyasággal? Mitől ősanya és mitől nincs szex?
Szerintem ez a kettő se függ össze.
A szexet a nő részéről vagy az szokta akadályozni hogy kimerült (pl nehéz a gyerek, csak ő kel hozzá stb) vagy ha vmi érzelmi/testi gondja van, esetleg ha nincs megfelelő alkalom.
Kiveszed a részed a gyerek és a háztartás terén? Van segítségetek?
Én azért megdöbbennék, ha a párom felvetette volna valaha is, hogy azért kevés esetleg a szex mert ősanya vagyok. Ez esetben biztos felvetettem volna, hogy bármikor megnézem ő hogy altatja el a gyerekeket...
Kicsit félek, hogy egy kimerült anyukáról van itt szó, nem egy frigid ősanyáról.
(Persze ebben a helyzetben a második gyerek tényleg nem a legrelevánsabb felvetés.
7
Ez nem egy kompromisszumos dolog. Főleg, hogy anyagilag sem fér bele. Itt nincs miről beszélni, csak ott a probléma, hogy neked ebbe semmi beleszólásod nincs. Ha akarod, ha nem, lesz második ha együtt maradtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!