Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lenne a jobb megoldás...

Mi lenne a jobb megoldás ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy férjemmel mindketten 35 évesek vagyunk.

Van egy 9 hónapos gyerekünk, szeretnénk még egyet.

Viszont az előző terhességem nagyon nehéz volt, veszélyeztetett voltam, ráadásul nagyon komoly rosszullétek voltak, amik miatt 3 hónapig fel sem bírtam kelni.

Félek, hogy egy esetleges következő terhesség is ilyen nehéz lenne, de ugye itt a kicsi, aki miatt képtelenség lenne, hogy fekszem, így ez nagyon nehéz lenne.

De ott van az is, hogy benne vagyok a korban már, és nagyon halogatni sem lenne jó...

Ha "ma" teherbe esnék is, akkor is durván másfél éves lenne a nagyobb gyerek.

De a korunkra való tekintettel azért nem akarnék sokat várni, főleg, hogy ki tudja mikor sikerül.

Ti bevállalnátok a kockázatot egy esetleges nagyon nehéz időszakra egy nehéz terhességgel és két kicsivel, vagy inkább várnátok, és kicsit idősebben vágnátok bele egy második gyerek tervezésébe?

Segítség anyukám lenne, csak ő vidéken lakik, és ahhoz ide kellene költöznie, viszont dolgozik, és nem tudna annyit itt lenni...

Tudom, ezt nekem/nekünk kell tudni, de kíváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra.

2023. jan. 9. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

1. Azt nem tudhatod, milyen lesz a terhességed. Minden terhesség más.

2. Nem vagy elkésve sehonnan. Bár ezt nektek kell tudni, meddig fér bele az életkorotokba, de nem vagytok öregek.

3. Az is egyéni, hogy ki mekkora gyerek mellé vállal be terhességet/babát.

Ezeket mérlegeld!

2023. jan. 9. 12:50
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Nincsen két ugyanolyan terhesség, még ugyanannak a nőnek sem. Elég lutri, hogy mi lesz. Lehet, hogy álom terhességed lesz, de lehet, hogy össze sem jön évekig.

Nektek, illetve első sorban neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél bevállalni és mit nem. Ha nem akarsz újra terhes lenni, de akartok még egy gyereket, esetleg gondolkodhattok örökbe fogadáson is alternatív megoldásként, bár az is elég nehéz út.

2023. jan. 9. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

Ha én lennék ebben a szituban, én megállnék 1 gyereknél.

Nekem már ez is késői,én 30 felett már nem szülnék/nem fogok szülni.

Nekem 2 év van a gyerekek közt. A 2.terhesség a "nagy miatt" pokol volt. Alapból problémás terhesség volt, a másik gyereknek meg nem mondhattam, hogy játszon egész nap egyedül, etesse itassa, emelje magát.

Most 3 a nagy 1 a kicsi. Borzalom. Segítsegem nincs, en csak túlélek.

2023. jan. 9. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
Hát nem tudom. Nekem teljesen problémamentes a második terhességem, de rohadt nehéz a 2 éves mellett terhesnek lenni. Még így is, hogy tenyleg elvileg semmi bajom. De folyton faradt vagyok, nincs időm jógázni, nincs elég türelmem. Nem tudom kivinni a gyereket, mert a babakocsit utálja, gyalog folyton felveteti magát, én meg azt nem vallalom már, hogy cipelem. Azt nem tudom, ha feküdnöm kéne, hogy oldanám meg, szerintem sehogy. Nem feküdnék, és ha elmegy a pici, hát elmegy.
2023. jan. 9. 13:17
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Eleve kicsit korainak érzem 9 hónapos gyerek mellett belevágni a következőbe.

1-2 évet még simán várhattok.

Ennyi idős korban még sokat számít fél év is, hogy annyival érettebbek: több dolgot tudnak maguknak megcsinálni és jobban eljátszanak magukban.

Nekünk pl. az első gyerekünk 3 évesen már simán eljátszogatott magában. Ill. ha óvodás, míg te terhes vagy, akkor legalább az óvodában töltött ideje alatt garantáltan nem kell vele foglalkoznod, ill. nem kell emelgetned őt. (Az más kérdés, hogy valószínű rengeteget lesz beteg, amikor otthon lesz veled.)

Az biztos, hogy emiatt nem mondanék le a második gyerekről.

Az se biztos, hogy az a terhességed problémás lesz.

2023. jan. 9. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is voltak nagyon nehéz részei a terhességnek, amikor magamat is alig tudtam ellátni, bár egyelőre nem tervezünk másodikat, de ha mégis vállalnám akkor csak évek múlva pont emiatt. Talán 4 év múlva leghamarabb. Még nem vagytok elkésve ti sem szerintem. Az egészséges kiegyensúlyozott anya a boldog család kulcsa szerintem. Nem éri meg belerokkanni vqgy vetélést kockáztatni egy elképzelés miatt.
2023. jan. 9. 13:40
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Én megvárnám, hogy ovis legyen vagy keresnék fizetett segítséget.

40 évesen szültem a 3.gyerekünket.

2023. jan. 9. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen kis korkülönbséggel biztos nem vágnék bele. Baba a baba mellé... Két év van a gyermekeim között, de így is iszonyú nehéz. Minimum 3 évet vártam volna, de így alakult. Amúgy meg az egy évet szülés után mindenképpen érdemes kivárni, így nőhet a kockázatok száma, főleg ha még problémás terhesség is volt. Szerintem nem késői pár éven belül vállalni második gyereket. Sokan 35 évesen vállalják az elsőt.
2023. jan. 9. 14:46
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Én most várom az elsőt. 33 vagyok. Mi is kettőt tervezünk és nem tudom még mi vár ránk , de mindenképpen megvàrnànk, hogy a "nagy" egy éves legyen legalább és csak utána próbálkoznànk.
2023. jan. 9. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

Sajnos ez lutri nem tudhatod milyen lesz.

A baratnom elso terhessege problemamentes volt, 2 ev mulva ujra terhes lett, es koraterhessegben elkezdett nyilni a mehszaj. Vegig fekudnie kellett, ulni sem ulhetett fel, csak wc es tusolas.

A ket eves a nagyszuloknel volt szinte vegig a 9 honapig , mert apukanak dolgoznia kellett, a nagyszulok pedig messzebb laktak, tehat nem tudtak naponta hozni vinni.

Kb. csak hetvegen latta a 2 evest a baratnom.

Sajnos nagyon megviselte a kapcsolatuk, szinte idegen lett neki az anyja. De mashogy nem tudtak megoldani, mert elvetelt volna.

Azota eltelt 10 ev, megszakadt a kapcsolat, nem tudom mi lett kesobb.

2023. jan. 9. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!