Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a jó megoldás ebben a...

Mi a jó megoldás ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Elváltam, 2 közös gyerek. A lányom velem és az új feleségemmel él, mert ő így akarta. A fiam 10 éves és az anyukájánál van. Az anyuka befolyásolja a láthatásom. Elviszi a fiam ismeretlen helyre, ha megyek érte. Azt mondta azért, mert a lányunkat tiltom, ami persze nincs így. Alig találkoztak az elmúlt pár hónapban,pedig rendszeresen viszem. Azon a településen laknak a szüleim. De nem jön át hozzá. Közben szerelmes lett és semmennyire nem tudok vele beszélni. Mit tehetek, hogy láthassam a fiam. Én a lányunkat engedem, de 15 évesen nem tudom erőltetni. A fiamat teljesen ellenem hangolja. Nem tudom mi rosszat tettem, békésen szeretném még mindig megoldani. Nagyon szomorú vagyok, hogy a gyerekeket nem nézi, csak a bosszú. A fiammal nem foglakozik, nem értem miért ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?
2021. jún. 28. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mennyire megvalósítható, de próbálj bizonyítékokat gyűjteni, hogy te igen is próbálod a láthatást betartani, de ő akadályoz benne. Ha a gyerekkel nem foglalkozik, az megnyilvánul a tanulmányi eredményeiben, vagy valami látható dologban? Esetleg elmondhatod neki, hogy ha továbbra is akadályoz illetve így viselkedik megpróbálod újratárgyaltatni a gyermekelhelyezést, hogy mindkét gyereked melletted legyen.
2021. jún. 28. 13:47
 2/5 A kérdező kommentje:
A fiam is velem szeretett volna lakni, de ebben nem tudtunk megegyezni. Ez is oka, hogy nem meri engedni hozzánk, nehogy jobban érezze itt magát. Az elhanyagolas olyanokban nyilvánul meg, hogy egésznap egyedül van otthon és gépezik. Online oktatás alatt semmi házit nem írtak meg. Semmivel nem foglalkozik. Azt vallottam eddig, hogy a gyereknek elsősorban anya kell, de be kell látnom, hogy mi vagyunk a kivételek. Az új párom a lányom tanulmányára is figyel és minden másra. A fiam meg csak van otthon.
2021. jún. 28. 14:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor a helyedben beszélnék a tanárral, hogy írja le miket tapasztalt online oktatás alkalmával, házi elmaradás, nem adta be időben az órai munkát, nem jelentkezett be... Stb

Illetve kérnék egy újratárgyalást. Nem tudom, hogy 10 éves gyerek szavát figyelembe veszik-e, hogy hol szeretne élni. Addig pedig jegyezz fel minden talàlkozás akadályozást, sms, messenger. Pl. Megbeszéltek egy hétvégi láthatást telefonon, aztán még biztos ami biztos messengeren vagy sms-ben megírod, hogy akkor pénteken 2-kor ott vagy érte. Ha pénteken 2-kor nem tudod elhozni a gyereket, megkérdezed üzenetben, hogy mégis hol van a gyerek mert te a kapuban vársz. Ezeket lehet gyűjteni, bár nem tudom, hogy mennyit ér.

2021. jún. 28. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem olvastam végig, csak hogy mikor láthatásra mész a gyerekért, akkor ismeretlen helyre viszi a gyereket.Erre megoldás, ha rendőrrel mész, aki bizonyítja adott esetben bíróságon is, hogy akadályozva van a láthatás.És ez így valóban megvalósítható és működik.Nálunk sógornőm azóta adja oda az apjának a gyereket, mióta rendőrökkel ment ki hozzájuk, hogy elhozza.

Az anyának való láthatás viszont nem a nagymamánál jár, hanem hogy a volt feleséged elvihesse magával és ezt neked kell biztosítani.

2021. jún. 28. 16:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Elviheti, van autója. Sose jött érte.
2021. jún. 28. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!