Milyen megoldás lehet ebben a helyzetben?
Lejárt a GYEDem, jeleztem a munkahelyemen, hogy megyek vissza dolgozni. Munkaruha megvan, orvosi alkalmasságin túlvagyok, minden szuper lenne. 13-án kellene kezdenem, addig tart a szabim. Azonban ma csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Orvosnál még nyilván nem voltam, úgyhogy semmi nem biztos. Nem tervezett baba, sajnos nagyon kellett volna a munka, hogy ne gyesből tengődjünk, de valahogy megoldjuk, az abortusz nem opció. Ami inkább gond, az a munkahelyem.
Eleve nem tudom hogy mondjam el, mert ugye senki nem vállalja büszkén, ha becsúszik egy baba. De mi lesz most a munkával? Dolgozni semmiképp nem tudok, előzmények miatt és a munka jellege miatt az orvosom biztos nem engedné. Ilyenkor vissza lehet menni Gyesre? Vagy mit lehet tenni? A már kivett szabijaimmal mi lesz?
Szia
Hát kellemetlen, de nem tudsz mit csinálni.
Első napon elmondod vagy akar előtte.
A baj, hogy addigra csak 6 hetes leszel, tehát nem valószínű, hogy lesz még szivhang.
Tudsz esetleg pár napot dolgozni?
Azt tudod csinálni, hogy amint van szivhang, bejelented a terhességed, majd masnaptol tappenzre mész.
A gyest kapod amúgy munka mellett és tappenz mellett is. Szóval nem csak a Gyes lesz hanem a tappenz is.
Sajnos biztosan ki fognak kicsit bukni, de szard le, mást nem tudsz csinálni, főleg ha nagy cég, túlélik. 1 hónap után el is felejtik, persze ha később visszamesz lehet hogy nem örülnek neked, majd 2 év múlva esetleg keresel más munkát
Meg mindig első
Gyest ugye nem mondtad le? Folyositjak ugyanúgy bármi lesz
Szabadságod sajna így fogy, ha most ketyeg.
Az a baj, hogy korai a terhesség, ahogy előbb is írtam.
Még mindig én. :D
Ha esetleg hamarabb fogant és "szerencséd" van, a 13.het előtt lesz egy uh-d amin van elő embrió akkor 13-n betelfobálsz, hogy terhes vagy és aznaptól tappenz.
Persze uh-n kérsz a nogyogyasztol igazolást h veszélyeztetett terhes vagy és hétfőn megjelensz a háziorvosnál aki kiir aznaptól
Dolgozni biztos nem tudok már, mert jövő héten elmegyek az orvoshoz és ő fel fog írni egy hüvelytablettát, amit napi háromszor kell használnom és eléggé rosszul is szoktam lenni tőle. Egész biztos hogy nem fog engedni dolgozni. A korábbi terhességeim alatt is táppénzen voltam a 4-5 héttől.
De most ugye nem dolgoztam, így lehet hogy nem fog táppénzre venni, hiszen gyesen vagyok.
De kapsz tappenzt.
Irasd ki magad azonnal, annyi h aznap szólj a munkahelyen, amint kiirnak tappenzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!