Mi lenne a jó megoldás ebben a helyzetben?
A kislányom 15 hónapos lesz, mire megszületik a kistesó. Babakocsi téren vagyok teljesen elveszve.
Van most egy gyönyörű babakocsink (3in1), amit nagyon szeretek, nehéz szívvel válnék meg tőle. Nem tudom, hogy ehhez valamilyen testvérülőkét lehet-e vásárolni, vagy ezek 15 hónapos babának nem megfelelőek?
Esetleg az ikerbabakocsi lenne a jó megoldás?
Egyáltalán milyen idős korig van feltétlen szüksége egy gyereknek a babakocsira?
11 hónaposan tanult meg járni a lányom. Onnantól nem volt hajlandó babakocsiban ülni.
Testvér fellépőt nagyon sok kocsihoz kapni. Ezért tuti nem vennék iker babakocsit. (ikreim vannak, vagy bitang rossz vele közlekedni, vagy baromi drága)
Erre leginkább te tudhatod a választ a jelenlegi babakocsi-használatotok alapján.
Mennyit mentek per nap, hova, milyen távon.
+ Kérdés, hogy hol tart a mozgásfejlődése és várhatóan hol fog addigra.
Pl: nálunk 15 hónaposan még járni sem tudott a nagy, nemhogy hosszan sétálni.
Ráadásul rengeteget mentünk a babakocsival, mivel nem vezetek, mindenhova az kellett. Meg is vesztem volna nélküle.
3 éves korig használatban volt (az utolsó fél évben azért már ritkán).
Most a kisebb (lesz) 2,5, még használjuk vele is, leginkább az én kényelmem miatt: utálok egyszerre kismotort, futóbiciklit, homokozószettet...stb. cipelni. Tolom a kocsit a cuccokkal, mellette sétál a gyerek, s ha elfáradt, beleül.
Köszönöm a válaszokat!
Csak a napi sétára használjuk a babakocsit.
Mozgásfejlődésben ott tartunk, hogy fordul minden irányba, stabilan ül, és négykézláb áll. Rendes kúszás még nem igazán megy neki, mászni még nem mászik. Most 7,5 hónapos.
Én is gondoltam a testvérfellépőre, de nem tudom hogy 15 hónaposan tudja e azt biztonsággal használni. Amilyen testvérülőkét találtam, az sajnos nem kompatibilis a babakocsinkkal.
Akkor még bőven ráérsz gondolkodni. Majd ha 13-14 hónapos lesz, könnyebben tudsz dönteni.
(Egyébként hogy ül, ha még a kúszásnál se tart? Az ültetés káros és jól bezavar a mozgásfejlődésbe. Ha felhúzza magát pihenőszékben az se jó )
Úgy ül, hogy négykézláb állásból felül.
Igen, még van idő, csak nézem a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!