Szerintetek az valamennyire igaz, hogy akinek gyerekkorában foglalkozni, vigyázni kellett a kisebb testvérével/testvérére, annak könnyebben fog menni az anyaság, ha akar gyereket?
Nekem van egy 14 évvel fiatalabb öcsém. Volt, hogy vigyáztam rá, de nem kényszerítették rám a szüleim, fizetett segítséget hívtak, ha szükséges volt.
De ha vállalkoztam, akkor anya mindig azt sugározta, hogy bízik a kompetenciámban. Ez nekem adott egyfajta alap önbizalmat a gondozási feladatokkal kapcsolatban.
Az meg a csapból is folyik, hogy milyen megterhelő a babás időszak. Erre is számítottam. De pont egy nagyon nyugodt babát dobott a gép, szóval annyira nem nehéz mégsem.
Öcsémnek voltam apja helyett második anyja, mert az apánk a kocsmában ült, ha nem dolgozott. Bár ha otthon lett volna, akkor sem lehetett volna valószínűleg rábízni egy gyereket, szóval megnyertem ezt a feladatot.
Amúgy én akkor is nagyon szerettem a tesómat, és most is imádom (már 30 éves), de jó eséllyel ez a tapasztalat is hozzájárul ahhoz, hogy semmilyen anyai ösztön nincs bennem, egyáltalán nem vágyom gyerekre, sőt, kifejezetten ellene vagyok, hogy nekem vállalni kellene.
Már felneveltem egyet, többet nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!