Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az valamennyire...

Szerintetek az valamennyire igaz, hogy akinek gyerekkorában foglalkozni, vigyázni kellett a kisebb testvérével/testvérére, annak könnyebben fog menni az anyaság, ha akar gyereket?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy mondjuk nagyjából tudja, mire számítson.
2023. ápr. 11. 14:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Vigyáznom kellett az öcsémre, ha akartam, ha nem. Én játszottam vele, vittem és hoztam a sulink melletti oviból. Az eredmény az lett, hogy lassan 35 vagyok, de gyerekről hallani sem akarok.
2023. ápr. 11. 19:48
 12/16 anonim ***** válasza:
94%

Nekem van egy 14 évvel fiatalabb öcsém. Volt, hogy vigyáztam rá, de nem kényszerítették rám a szüleim, fizetett segítséget hívtak, ha szükséges volt.

De ha vállalkoztam, akkor anya mindig azt sugározta, hogy bízik a kompetenciámban. Ez nekem adott egyfajta alap önbizalmat a gondozási feladatokkal kapcsolatban.

Az meg a csapból is folyik, hogy milyen megterhelő a babás időszak. Erre is számítottam. De pont egy nagyon nyugodt babát dobott a gép, szóval annyira nem nehéz mégsem.

2023. ápr. 11. 20:17
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
Nekem ez kevesebbet segített. Ami viszont nagyon jól jött az a nagynéni-lét egy fedél alatt az unokaöccsel: felnőttként már jobban láttam, mivel jár egy gyerek és minimális tapasztalatot is szereztem 1-2 dologban, de messze nem volt olyan fárasztó, mint az anyaság, mert csak rövid időre szólt. Nekem jó volt, mert babázhattam, a tesómnak jó volt, mert legalább akkor nem kellett babáznia. Most fordítva van ;) ráadásul az egyik gyereke vérbeli "óvónéni", ha együtt vagyunk, ő is szeretne gyerekezni és ügyesen csinálja. Azt nem tudom, ő mennyi tapasztalatot szerez ezzel. Rövid ideig és felügyelettel foglalkozik vele.
2023. ápr. 12. 01:01
 14/16 anonim ***** válasza:
87%
Van egy 18 évvel fiatalabb öcsém is, renegetg dolgot megtanultam mellette, renegeteget volt Velem, mert imádtam Vele lenni a szoptatáson kívül mindent meg tudtam csinálni, féltestvérem szóval nem láttam mindennap de ha igen csak Velem volt. Nagyon jó tapasztalatok voltak amik megkönnyítették a dolgomat az első gyermekemnél.
2023. ápr. 12. 09:29
 15/16 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is kényszerből kellett vigyázni a sokkal fiatalabb testvérekre, éveken át, szünidőben végig stb. Nálam is csak annyit értek el vele, hogy SOHA NEM AKAROK GYEREKET!!! Elvették a gyerek-és tinikorom nagy részét, a testvéreimmel nincs sok kapcsolatom, tele vagyok haraggal irántuk. Most persze várják az unoka érkezését tőlem, hát nem lesz!!! Elég volt a kölykökből egy életre!
2023. ápr. 18. 08:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Öcsémnek voltam apja helyett második anyja, mert az apánk a kocsmában ült, ha nem dolgozott. Bár ha otthon lett volna, akkor sem lehetett volna valószínűleg rábízni egy gyereket, szóval megnyertem ezt a feladatot.

Amúgy én akkor is nagyon szerettem a tesómat, és most is imádom (már 30 éves), de jó eséllyel ez a tapasztalat is hozzájárul ahhoz, hogy semmilyen anyai ösztön nincs bennem, egyáltalán nem vágyom gyerekre, sőt, kifejezetten ellene vagyok, hogy nekem vállalni kellene.

Már felneveltem egyet, többet nem akarok.

2023. máj. 29. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!