Mennyire kapnak a nagyszülők szabad kezet az ajándék vásárlásban?
Anyósomék mindig hatalmas méretű ajándékot vesznek a gyereknek (van ami elfoglalja a fél nappalit). Nem csak ünnepekre, de van hogy teljesen random beállítanak valamivel, amiről előre sose kérdeznek meg. Most pl vettek egy kerti házikót, de betelt a pohár és megmondtam nekik hogy köszönjük szépen de nem kérjük, már kinéztem hogy milyet szeretnék venni neki, csak a sok eső miatt halogattuk. Ráadásul használtan veszi neki, amivel nem lenne baj de sok esetben törött/repedt/erősen napszítta holmikkal állít be. Matatófalat is anno kinéztem hogy mit szeretnék, első szülinapjára azt vettem volna, erre anyósomék egy hónappal korábban beállítottak egy piacon szerzett házilag összetákolt sz*rral.
Most persze én vagyok a szemét mert ők csak jót akarnak, meg segíteni akarnak 🙄
Igen. Te leszel a szemét, mert ők versenyezni akarnak veled, es így akarnak belemanipulalni, hogy tovabbra is hagyd nekik, hogy elhalmozzanak a szarjaikkal és ők lehessenek a jofejek, te meg hallgass. Úgyhogy vallald: ha az, hogy nem hozhatsz ide több szemetet, azzal jár, hogy en leszek a szemét, há legyen. Sértődjenek meg nyugodtan. Ha tenyleg jót akarnanak, akkor egyeztetnenek veletek, ugyanis most amit hoznak, az nem jó, de nem törődnek vele. Azaz nem, nem akarnak jót. Ezért legyél egészen nyugodt, jól tetted, hogy visszautasítottad, tedd máskor is ezt.
Igen, az en anyámék mindig megkerdezik, mit hozzanak, illetve hozhatnak-e ezt vagy azt. Tudják azt is, hogy nálunk kicsi a hely, így nem hoznak akkora bazi nagy dolgokat, mint öcsémékhez, akiknek nagy házuk van. Mert ők tényleg jót akarnak.
Az én anyósom is ezt csinálja. Kedves a szándék, de olyan ocsmány vackokat tud idehozni, nem csak a gyereknek, hanem nekünk is, hogy az eszem megáll.
Ezt pont mi kaptuk, de miért gondolja valaki azt, hogy ebből a bögréből bárki szívesen inna?
És aztán persze keresi, hogy hol van. Hozza a rakott szoknyás ruhát a babának, ami valószínűleg egy vagyonba került, de nem adom rá, mert olyan kényelmetlennek, rossz anyagúnak, rugalmatlannak tűnik, hogy kínzás lenne egy napig ebben tartani egy mászós gyereket és egyáltalán nem praktikus ráadni sem. Hozott mindenféle játékot, amit talált charity shopokban (Angliában él), kismotort, hogy majd jó lesz (most 9 hónapos), túrázós hordozót, amikor a legtávolabbi program, ahova gyalog megyek a gyerekkel 15 percre van, fiú ruhákat, hogy majd a következő biztos fiú lesz, tegyem el, kaptunk vagy 3 ronda szőnyeget, hogy játszani jó lesz... Tele van hulladékokkal az egész ház, pedig most költöztünk a baba születése előtt új házba, kiszelektáltam az összes cuccunkat, hogy tényleg csak az maradjon, amire szükségünk van, erre hordja ide a hülyeségeket. Nem ez a legnagyobb problémám, de mindig ideges leszek, amikor hozza a meglepetéseit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!