Gyerekesek, akik külön kasszán vagytok, ezt hogy csináljátok?
Nálunk ha úgy nézzük közös is meg nem is.
Én kapom a gyedet, ebből kifizetem a rezsit (~35-40ezer) illetve en jarok boltba. Emellett marad pénzem magamra/gyerekekre amire kell.
Férjem vállalkozó, neki a céges szamlára jön a pénz, abból veszi a szerszámokat, anyagokat. Ami kp-t kap, azt költi a boltban, illetve ad bele a kajapénzbe.
Most kaptuk vissza a gyerekekre az adókedvezményt. Először 2 gyerekre, egybe. Ha úgy nézzük szép összeg (volt).
A gyerekekre bevásároltam, ferjemnek/magamnak vettem cipőt, ki lett fizetve egy hitel teljesen megtankoltuk a kocsikat és kb el is fogyott
Este beszéltük, hogy volt nincs. Lett is egy kisebb vita belőle. Hogy az végül is kinek a pénze. Férjem szerint ugyan annyira az övé, mint az enyém, hisz közösek a gyerekek.
Szerintem nekem meg 1 fokkal több közöm van hozzá, mert az én béremből jött vissza.
Nalatok ez hogy van? Illetvr mire szoktátok költeni?
Házasságban alapból nincs olyan, hogy külön kassza, mert minden befolyó pénz közös jogilag, tök mindegy, kinek a bankkártyájára érkezik. Ez a házassági vagyonközösség lényege, váláskor senkit nem érdekel, ti mit hogyan osztottatok fel egymás között.
Még azt se értem, milyen választ vársz, az átlag családok nem játszanak külön kasszát gyerek mellett, így nem jellemző, hogy veszekedni kellene rajta, kié az adókedvezmény.
"Házasságban alapból nincs olyan, hogy külön kassza, mert minden befolyó pénz közös jogilag, tök mindegy, kinek a bankkártyájára érkezik. Ez a házassági vagyonközösség lényege, váláskor senkit nem érdekel, ti mit hogyan osztottatok fel egymás között.
"
Kivéve, ha a házasságkötés előtt hazassagi vagyonjogi szerződést kötnek, ugye.
52
Kivéve. És köt kb. 1 millióból 1.
És ha súlyosan hátrányos az egyik fél részére, az jogilag ugyanúgy megtámadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!