Gyerekesek, akik külön kasszán vagytok, ezt hogy csináljátok?
Nálunk ha úgy nézzük közös is meg nem is.
Én kapom a gyedet, ebből kifizetem a rezsit (~35-40ezer) illetve en jarok boltba. Emellett marad pénzem magamra/gyerekekre amire kell.
Férjem vállalkozó, neki a céges szamlára jön a pénz, abból veszi a szerszámokat, anyagokat. Ami kp-t kap, azt költi a boltban, illetve ad bele a kajapénzbe.
Most kaptuk vissza a gyerekekre az adókedvezményt. Először 2 gyerekre, egybe. Ha úgy nézzük szép összeg (volt).
A gyerekekre bevásároltam, ferjemnek/magamnak vettem cipőt, ki lett fizetve egy hitel teljesen megtankoltuk a kocsikat és kb el is fogyott
Este beszéltük, hogy volt nincs. Lett is egy kisebb vita belőle. Hogy az végül is kinek a pénze. Férjem szerint ugyan annyira az övé, mint az enyém, hisz közösek a gyerekek.
Szerintem nekem meg 1 fokkal több közöm van hozzá, mert az én béremből jött vissza.
Nalatok ez hogy van? Illetvr mire szoktátok költeni?
Mivel az adókedvezmény a közös gyerekekre jár, ezért valamennyire igaza van, hogy az nem a csak a te pénzed. Igaz, hogy tőled vonták, de a gyerekek miatt kapod csak vissza.
Szerintem attól eltekintve, hogy a saját hiteledet kifizetted belőle, a többi rendben van, hiszen a gyerekekre költötted meg neki is vettél. Csak a hitel fura, ha már így szét vannak választva a dolgok. Nem tudom, mekkora összeg, de ott inkább neki adnék igazat - ismétlem, ebben az általad vázolt helyzetben.
na ez akkor nagyon jó dolog, nem is értem miért nincs benn a köztudatban!
Főleg, hogy külön számlánál is van ilyen.
Még a neten is azt lehet olvasni, hogy zárolnak mindent (az otp-s ügyintéző mondta nekünk 4-5 éve, hogy náluk nem is lehet közös bankszámlát nyitni, részben ez miatt)
Az van, hogy itt végig olvasva a válaszokat, én el sem tudom képzelni, hogy miért veszekednek az emberek a pénzen családon belül. Tehát, most komolyan, férj és feleség és itt megy a fillérb*szás??
Mi pl külön kasszán vagyunk a kezdetek óta. A férjem fizeti a rezsit, albit, én fizetem a bevásárlást, a gyerekek dolgait. De, és itt a fontos: soha egyikünk sem akadt fenn azon, ha pl én fizettem be gyors a villanyt, nem volt szemrehányva ha a férjem vette meg a csomag pelenkát hazafelé jövet, van hogy ő szalad le a boltba inkább, de itthon nincs elszámolás hogy akkor itt a blokk és utald át a felét, ha én veszek neki cipőt én se tartom a kezem, minek? Úgyis lesz még alkalom amikor ő vesz nekem tampont, sampont akármit, ahogy én is veszek neki amire szüksége van, ha épp útba esik.
Pont a közös kassza az, ami nehezíti a helyzetet, minden kiadás előtt engedélyt kell kérni? Nem is tudom, az hogyan működik:D
Szóval, all in all, a külön kassza csak akkor működik, ha nincs ez a skót berögződés és nem centeskedik az ember minden sz*ron, a közös kassza pedig ugyanez szerintem, én olyan emberrel egy életet el se tudok képzelni, aki az adókedvezmény összegén durcizik.
És hogy megelőzzem a kérdést, nem élünk nagy lábon, albizunk mint olvasható, teljesen átlagos fizetés meg két gyerek mellett, minek ezen veszekedni emberek?
46# Akkor veszekednek ezen emberek, ha a két félnek teljesen más a pénzügyi kultúrája, pénzhez való hozzáállása. Mellesleg lehet, hogy technikailag ti külön kasszán vagytok, de a gyakorlatban ezt hívják közösnek attól még, hogy mondjuk nem közös a számla.
Avagy akkor vitatéma a pénz, ha az egyik félnek van egy költséges hobbija, életformája.
46, ki kell ábrándítsalak: a tietek pont hogy nem külön kassza.
Közös kasszán vagytok külön számlával.
Na akkor mégegyszer.
A külön kassza nem a külön bankszámlát jelenti.
Ha mindenkinek van külön számlája és a saját dolgait a saját kártyájával fizeti (merthogy az van nála), esetleg mindig egyvalaki számlájáról van fizetve a rezsi, előfizetések, másikról a gyerekek stb.
Az Közös pénzügyi gazdálkodás = polgári nevén közös kassza.
Ez a leggyakoribb közös kassza forma, a közös bankszámla a ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!