Gyerekesek, akik külön kasszán vagytok, ezt hogy csináljátok?
Nálunk ha úgy nézzük közös is meg nem is.
Én kapom a gyedet, ebből kifizetem a rezsit (~35-40ezer) illetve en jarok boltba. Emellett marad pénzem magamra/gyerekekre amire kell.
Férjem vállalkozó, neki a céges szamlára jön a pénz, abból veszi a szerszámokat, anyagokat. Ami kp-t kap, azt költi a boltban, illetve ad bele a kajapénzbe.
Most kaptuk vissza a gyerekekre az adókedvezményt. Először 2 gyerekre, egybe. Ha úgy nézzük szép összeg (volt).
A gyerekekre bevásároltam, ferjemnek/magamnak vettem cipőt, ki lett fizetve egy hitel teljesen megtankoltuk a kocsikat és kb el is fogyott
Este beszéltük, hogy volt nincs. Lett is egy kisebb vita belőle. Hogy az végül is kinek a pénze. Férjem szerint ugyan annyira az övé, mint az enyém, hisz közösek a gyerekek.
Szerintem nekem meg 1 fokkal több közöm van hozzá, mert az én béremből jött vissza.
Nalatok ez hogy van? Illetvr mire szoktátok költeni?
10!
Ti is ugyanúgy egymás torkában estek majd válás esetén, hacsak nem kötöttetek anno hazassagi vagyonjogi szerződést.
Az egyenrangusag pedig épp a közös kasszában mutatkozik meg, nem q különben. Az egyenrangúsag ugyanis azonosságot jelent, azt hogy mindegy, ki mennyit keres, abból mindketten azonosan részesülnek. Ha A épp munkanélküli, B pedig havi 3 millát keres, akkor van közösen 3 millajuk. Nálatok ha te hirtelen elveszted q munkád, éhen halnál. Ez am az egyenrangúsag
10.
Pszichoterápiás eset vagy ezekkel a gondolattorzításokkal.
"Ti is ugyanúgy egymás torkában estek majd válás esetén, hacsak nem kötöttetek anno hazassagi vagyonjogi szerződést."
Természetesen kötöttünk, bár mivel külön kasszán vagyunk így igazából nem nagyon volt értelme. De biztosítéknak az is ott van.
"Az egyenrangusag pedig épp a közös kasszában mutatkozik meg, nem q különben. Az egyenrangúsag ugyanis azonosságot jelent, azt hogy mindegy, ki mennyit keres, abból mindketten azonosan részesülnek. Ha A épp munkanélküli, B pedig havi 3 millát keres, akkor van közösen 3 millajuk. Nálatok ha te hirtelen elveszted q munkád, éhen halnál. Ez am az egyenrangúsag"
Ez pont nem az egyenrangúságot jelenti, hogy az egyik fél kitartja a másikat. Elhiszem, hogy van még sok olyan nő akinek semmi más célja nincs az életében hogy kitartassa magát egy balekkal, de szerencsére nem mindenki ilyen mint te.
Nekem is nagyon meglepő családban a külön kassza. El se tudnám képzelni. Nálunk teljesen közös. Ha valamelyikünk akar venni bármi nagyobb dolgot magának, azt megbeszéljük és a közösből vesszük, egyikünknek sincs "saját" pénze. Persze van amire én nem szívesen költenék, de a férjem igen, vagy fordítva és ezekből néha van összetűzés de megbeszéljük.
Igazából teljesen 0-ról indultunk a kapcsolatunkban, egyikünknek se volt semmije, szóval amink van az mind a kettőnk közös munkája. Így a lakásunk is 1/2 1/2 tulajdonban lett véve, és most a házunk is. 2 autónk van, egyik az én nevemen, másik a férjemén. Nálunk így működik már 13 éve.
Én sem teljesen értem. Össze kellene írni a költségeket és felezni.
A szerszámok és anyagok a férjed munkaköltsége, az nem a ti kiadásotok, hacsak nem a házat újítjátok fel belőle.
Szerintem te ebben a kapcsolatban teljesen le vagy húzva…
A visszatérítés meg nyilván a tied volt, neki még ugyanennyit bele kellett volna adnia a hitelbe vagy hogy mondjam, meg kellene neked adnia a felét.
"Ez pont nem az egyenrangúságot jelenti, hogy az egyik fél kitartja a másikat. Elhiszem, hogy van még sok olyan nő akinek semmi más célja nincs az életében hogy kitartassa magát egy balekkal, de szerencsére nem mindenki ilyen mint te."
Értő olvasas nulla. Érettségi meg van? Mert még az általános iskolai bizonyítvány is kérdéses ennyire gyatra képességekkel.
Először is az "épp munkanélküli" egy átmeneti állapotot jelent, nem véglegest. Masodszor épeszű ember a partnerét, házastársát nem kitartja, hanem együtt él vele és megosztja mindenét. Harmadszor ugyan közöd nincs hozzá és nem is a saját életemből vettem q példát, de ha érdekel, én, a nő vagyok jelenleg az, aki dolgozik, míg a férjem nyugdíjas.
Van e még kérdésed, kedves?
A hitel az enyém volt.
A szerszamokat a vállalkozasaba veszi.
En fizetem a rezsit igen, de pl ő szervizeli a kocsikat, ő újítja a házat. A nyaralások is az övéből mennek pl. (Évi 2x1 hét)
Nyilván ha nem lenne nekem jó, 7 éve nem így élnék vele....
Nem ez volt a kérdés.
Hanem az, hogy az adókedvezmény külön kassza esetén hogy van másnál...
Ja és köszönjük jól megvagyunk, nem nélkülözök...
Vagy csináljátok normálisan, vagy sehogy. Te fizeted a férjed cipőjét is, a rezsit is, a gyerekre mindent, vagy sokmindent. A férjed a vállalkozás költségein kívül mit fizet? Miért nem fizeti a többi költség felét?
Ezt vagy úgy lehet csinálni, hogy minden közös költséget feleztek, vagy sehogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!