Gyerekesek, akik külön kasszán vagytok, ezt hogy csináljátok?
Nálunk ha úgy nézzük közös is meg nem is.
Én kapom a gyedet, ebből kifizetem a rezsit (~35-40ezer) illetve en jarok boltba. Emellett marad pénzem magamra/gyerekekre amire kell.
Férjem vállalkozó, neki a céges szamlára jön a pénz, abból veszi a szerszámokat, anyagokat. Ami kp-t kap, azt költi a boltban, illetve ad bele a kajapénzbe.
Most kaptuk vissza a gyerekekre az adókedvezményt. Először 2 gyerekre, egybe. Ha úgy nézzük szép összeg (volt).
A gyerekekre bevásároltam, ferjemnek/magamnak vettem cipőt, ki lett fizetve egy hitel teljesen megtankoltuk a kocsikat és kb el is fogyott
Este beszéltük, hogy volt nincs. Lett is egy kisebb vita belőle. Hogy az végül is kinek a pénze. Férjem szerint ugyan annyira az övé, mint az enyém, hisz közösek a gyerekek.
Szerintem nekem meg 1 fokkal több közöm van hozzá, mert az én béremből jött vissza.
Nalatok ez hogy van? Illetvr mire szoktátok költeni?
Nekem is érdekes ez,nem tudnék így élni,de nem is nekem kell.
Sokan írják,hogy az ő béréből jött vissza,okè de a gyerekekre,akik közösek.:D Férjed is felvehette volna az ő bérére,akkor csak az övè lenne holott a közös gyerekre jár. Lehet én vagyok fordítva bekötve. :)
26!
Ha elvalnanak is közösek lennének a gyerekek és akkor is csak az egyik tudna felvenni
Férjem ha akarta volna sem tudta volna felvenni.
Mivel nem fizet szja-t
A hitel az enyém volt, férjemnek semmi köze hozzá.
Amúgy én nem tudom elképzelni ezt a nagy közösködést. Anyukának megy x számlára. Apukának megy y számlára a fizetés. Anyuka elmegy a lidlibe, otthagy 13.500ft-ot, hazamegy, apuka meg kifizeti neki a 7.750ft-ot?
Vagy anyuka elutalja az eon csekket, 22ezer ft, apuka meg azonnal visszautal 11ezret neki? Ez számomra katyvasz.
Én igen, fizetem a rezsit. Mint írtam, 35-40ezer ft. Veszem a kaját. De abba ugyan annyit belead. Ő fizeti a kocsim biztosítását, 90%ban ő tankol. Emellett ő havi szinten költ a lakásunk felújítására x összeget. Csak az idén jár kb 1millió ft-nál.
Ő fizeti a nyaralást is. Ez sem 2 ft.
Nem engem kell sajnálgatni, mert nekünk így jó.
Csak szimplán még mindig az a kérdés, gyengébbek kedvéért, hogy az szja igazából kié... de mar mindegy is. Mi túlléptünk rég ezen, csak kíváncsi voltam, másnál hogy megy.
"Amúgy én nem tudom elképzelni ezt a nagy közösködést. Anyukának megy x számlára. Apukának megy y számlára a fizetés. Anyuka elmegy a lidlibe, otthagy 13.500ft-ot, hazamegy, apuka meg kifizeti neki a 7.750ft-ot?
Vagy anyuka elutalja az eon csekket, 22ezer ft, apuka meg azonnal visszautal 11ezret neki? Ez számomra katyvasz."
Nálunk közös szamla van és két külön bankkartya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!