Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekesek, akik külön kasszán...

Gyerekesek, akik külön kasszán vagytok, ezt hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Nálunk ha úgy nézzük közös is meg nem is.

Én kapom a gyedet, ebből kifizetem a rezsit (~35-40ezer) illetve en jarok boltba. Emellett marad pénzem magamra/gyerekekre amire kell.

Férjem vállalkozó, neki a céges szamlára jön a pénz, abból veszi a szerszámokat, anyagokat. Ami kp-t kap, azt költi a boltban, illetve ad bele a kajapénzbe.

Most kaptuk vissza a gyerekekre az adókedvezményt. Először 2 gyerekre, egybe. Ha úgy nézzük szép összeg (volt).

A gyerekekre bevásároltam, ferjemnek/magamnak vettem cipőt, ki lett fizetve egy hitel teljesen megtankoltuk a kocsikat és kb el is fogyott

Este beszéltük, hogy volt nincs. Lett is egy kisebb vita belőle. Hogy az végül is kinek a pénze. Férjem szerint ugyan annyira az övé, mint az enyém, hisz közösek a gyerekek.

Szerintem nekem meg 1 fokkal több közöm van hozzá, mert az én béremből jött vissza.

Nalatok ez hogy van? Illetvr mire szoktátok költeni?

2023. márc. 20. 09:41
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
95%
Hogy működik a külön kassza a gyakorlatban? Mármint pl én elmegyek venni a gyereknek egy cipőt, legyen mondjuk 14000 ft, aztán hazamegyek és a férjem átutal 7000-et a számlámra? És ezt minden olyan költséggel, ami közös, oda-vissza eljátsszuk naponta? Nem tudom, nekem ez rohadt bonyolultnak tűnik 😃
2023. márc. 20. 10:46
 22/54 anonim ***** válasza:
93%
Családban,gyerekek mellett nem értem a külön kassza fogalmát.Én itthon maradtam pl a gyerekekkel,max gyed 250000ft,hiába kerestem 2x ennyit előtte A férjem ettől is többet keres,kb 6-700000között attól függően,hogy van-e túlóra,hétvége stb.(ahová szintén úgy tud elmenni,hogy én csak a sima 8 órás munkámat látom el,nem vállalok pluszt,mert akkor nem lenne senki a gyerekekkel.)Ez alapján akkor mikor gyeden voltam,nekem kb éhen kellett volna halni,mert volt ház hitelünk,sőt autó hitelünk is,meg a rezsi,a gyerekre költött pénz ,mindennek a fele után nekem alig maradt volna,ő meg ehetett volna naponta étterembe.Mikor viszont megszűnt a munkahelye, akkor viszont nem tudott volna a közös költségekre sem adni,mert 2 hónapig fizetést sem kapott,ugyanis a cég csődbe ment ahol dolgozott,és csak utólag kapták meg ami járt,bírósagra kellett menni érte Na akkor még mondtam volna,hogy te nem eszel,meg nem lesz villany se,mert én csak a gázt fizetem be?Szóval nekem ez fura.De ha valakinek jó, akkor egészségükre.Amire kívancsi voltál,arra az a válasz,hogy ha csak a te fizetésed után járt vissza, akkor ha külön kasszán vagytok, akkor az csak a tiéd,te dolgoztál azért a pénzért.
2023. márc. 20. 10:46
 23/54 anonim ***** válasza:
40%

Nekem is érdekes ez,nem tudnék így élni,de nem is nekem kell.

Sokan írják,hogy az ő béréből jött vissza,okè de a gyerekekre,akik közösek.:D Férjed is felvehette volna az ő bérére,akkor csak az övè lenne holott a közös gyerekre jár. Lehet én vagyok fordítva bekötve. :)

2023. márc. 20. 11:42
 24/54 anonim ***** válasza:
80%

23!

De nem ő vette fel.

2023. márc. 20. 11:48
 25/54 anonim ***** válasza:
83%
#23 A kérdés, hogy a férj fel tudta volna venni? Vagy mivel vállalkozó, ezért nem?
2023. márc. 20. 12:05
 26/54 anonim ***** válasza:
24%
23# vagyok. Oké,hogy nem ő vette fel de ez a gyerekekre jár,akik KÖZÖSEK tudtommal. Igen,de ha nem tudta volna felvenni,akkor már neki nem is jár belőle,mivel neki nincs is köze az egészhez,értem én. :D
2023. márc. 20. 12:11
 27/54 anonim ***** válasza:
92%

26!

Ha elvalnanak is közösek lennének a gyerekek és akkor is csak az egyik tudna felvenni

2023. márc. 20. 12:36
 28/54 A kérdező kommentje:

Férjem ha akarta volna sem tudta volna felvenni.

Mivel nem fizet szja-t

A hitel az enyém volt, férjemnek semmi köze hozzá.

Amúgy én nem tudom elképzelni ezt a nagy közösködést. Anyukának megy x számlára. Apukának megy y számlára a fizetés. Anyuka elmegy a lidlibe, otthagy 13.500ft-ot, hazamegy, apuka meg kifizeti neki a 7.750ft-ot?

Vagy anyuka elutalja az eon csekket, 22ezer ft, apuka meg azonnal visszautal 11ezret neki? Ez számomra katyvasz.

Én igen, fizetem a rezsit. Mint írtam, 35-40ezer ft. Veszem a kaját. De abba ugyan annyit belead. Ő fizeti a kocsim biztosítását, 90%ban ő tankol. Emellett ő havi szinten költ a lakásunk felújítására x összeget. Csak az idén jár kb 1millió ft-nál.

Ő fizeti a nyaralást is. Ez sem 2 ft.

Nem engem kell sajnálgatni, mert nekünk így jó.

Csak szimplán még mindig az a kérdés, gyengébbek kedvéért, hogy az szja igazából kié... de mar mindegy is. Mi túlléptünk rég ezen, csak kíváncsi voltam, másnál hogy megy.

2023. márc. 20. 12:45
 29/54 anonim ***** válasza:
91%

"Amúgy én nem tudom elképzelni ezt a nagy közösködést. Anyukának megy x számlára. Apukának megy y számlára a fizetés. Anyuka elmegy a lidlibe, otthagy 13.500ft-ot, hazamegy, apuka meg kifizeti neki a 7.750ft-ot?

Vagy anyuka elutalja az eon csekket, 22ezer ft, apuka meg azonnal visszautal 11ezret neki? Ez számomra katyvasz."

Nálunk közös szamla van és két külön bankkartya.

2023. márc. 20. 12:51
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy kié?Aki befizette azé.Ha ennyire nincs közöt9k egymás fizetéséhez,meg számlájához, akkor amit a te fizetésedből te tudsz igénybevenni,az egyértelműen a tiéd.
2023. márc. 20. 12:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!