Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elfogadni ha a...

Hogy lehet elfogadni ha a férjem nem akar még egy babát?

Figyelt kérdés

Az előzményekről annyit, hogy több mint 10 éves kapcsolatról (házasságról) van szó. Már van egy 3 évesünk, akit tiszta szívből akartunk mindketten, össze is jött elsőre. Problémamentes terhesség és szülés volt.

Bennem egy jó ideje jött az érzés, hogy szeretnék még egy babát, de a férjem eleinte csak húzta halasztotta a dolgot, majd most már egyértelműen kijelenti hogy nem akar. Az oka kb annyi hogy most már könnyű a kisfiunkkal hogy "nagy" és ő nem szeretné előlről kezdeni a betegségeket, oltásokat, meg az egész újszülött kort. Plusz nehéz is már 2-vel ugyan olyan színvonalon élni, mint 1-el, nehéz kettőknek is úgy megadni mindent. Ő szeret utazni, világot látni, és már a fiunkkal rengeteg helyen jártunk is, de ha most lesz egy baba, akkor már anyagilag is nehezebb lesz ez, meg alapból is egy picivel megint sok a "kínlódás".

Egyébként jó apuka, rengeteget foglalkozik a fiunkkal kezdettől fogva, otthon is besegít a háztartásban is, mindenben. Tehát egy szavam sem lehet rá ettől függetlenül. De én viszont annyira szeretnék még egy babát, úgy érzem hogy még így nem teljes az életünk. Szeretném újra átélni az első mosolyt, első felállást, mindent. De lassan "kifutok az időből", úgyhogy nem tudom mit tegyek.

2023. márc. 7. 13:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Akkor keresel másik apàt, ha nem tetszik. Nem kényszerítheted rá egyáltalán.
2023. márc. 7. 13:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Eszembe nem jutott rákényszeríteni. A kérdés is az hogy hogy tudom ezt elfogadni.. nem az hogy hogy kényszerítsem rá.
2023. márc. 7. 13:28
 3/16 anonim ***** válasza:
83%
Hát esetleg keress olyan indokot, ami nem az, hogy szeretnéd újra átélni azt a kort, amit ő nem akar újra átélni.
2023. márc. 7. 13:28
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

Ha te nezed azt amit o nem szeretne,nezhetne o is azt,hogy te mit szeretnel. Ez nem egy konnyu dolog. 😅

Max ervelj azzal,hogy nem azert szeretnel ujra szulni,amiket leirtal. Azokat ,o nem akarja ujra atelni. 😅

2023. márc. 7. 13:34
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nálunk ugyan ez a helyzet, csak én már kifutottam az időből.

Ő 2 gyereket akart nekem 3 volt mindug a fejembe.

20 év után beadta a derekát( nem erről szólt a 20 évünk, csak akkorra lettek olyanok a körülmények, hogy felmerült bennem mi lenne ha lenne), de mikor megszületett valamiért vágytam a 4.ra sajnos mivel 40 elmúltam missed lett és mondta ő már nem kockáztat többet, van 3 egészséges gyerekünk.

Tudom hogy igaza van, de az érzés bennem van, majd a klimax elintézi.

2023. márc. 7. 13:35
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Nehéz dolog, amiben kompromisszum nem igazán létezik, konkrétan valakinek engednie kell. Azt mondják, azt előbb bánja meg az ember, hogy nem lett második, mint azt, hogy lett. Nálunk egyébként hasonló a dilemma, bár még nem aktuális, mert 1 éves a kisfiunk, de a férjem hallani sem akar testvérről, én azért a szívem mélyén szeretnék. Ahogy írtam, mindkettőnk kívánsága egyszerre biztosan nem fog érvényesülni.
2023. márc. 7. 13:39
 7/16 anonim ***** válasza:
36%

Elmehetsz egy terapeutához. Ő segít.

Látszólag nincs olyan ember a közvetlen környezetedben aki ismer, és valóságosan megérti az érzéseid. Ez nagyobb tragédia a jövőre nézve.

Sajnálom nagyon.

2023. márc. 7. 13:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nem tudod elfogadni,ott lesz a gondolataidba mindig.Együtt fogsz élni ezzel.
2023. márc. 7. 13:43
 9/16 anonim ***** válasza:
71%

Elfogadod a reális érveket. Mert ezek azok. Én nőként ugyanezeket hozom fel. Szintén 3 éves.

Plusz elképzeled, hogy mi van ha beteg lesz vagy autista - ezeket nem láthatod előre. Viszont utána az első kapna kevesebbet. Ezt gondolom nem szeretnéd…

2023. márc. 7. 13:45
 10/16 anonim ***** válasza:
82%
Ezt el kell fogadnod, ha máshogy nem megy, szakember segítségével. Gondolj arra, hogy milyen nehézségekkel járna egy újabb, terhesség, kisbaba érkezése. És ilyen esetben jobb inkább a negatív dolgokat látni, és annak a helyzetnek a jó oldalát látni, ami most van. Például ahogy a férjed látja.
2023. márc. 7. 13:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!