Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szoktatják rá teljesen...

Miért szoktatják rá teljesen a cumira a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy nem alkalmanként, hanem majdnem állandóan a szájában van a cumi, de már 3 éves lesz.

Miért szoktatják rá ennyire?

Nem sír annyit a baba?

Nem kell vele "annyit" foglalkozni?

2023. márc. 4. 21:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
*éjszakára is
2023. márc. 5. 08:00
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Jol mondja a 10 -es.

Fiamnak is azert adtam cumit,mert mar fajt a mellem a sok komfortszopitol...inkabb csocsalja azt mint hogy a mellem tiszta seb legyen.

2023. márc. 5. 09:15
 13/22 anonim ***** válasza:
56%

Az én babám nyugodtabb lett a cumitól.

Pl. autóban, babakocsiban, ha indultuk haza pl. egy kávézóból és kezdett nyűgös lenni.

Az első 6-8 hétben nem volt cumi, aztán utánakérdezgettem és megnyugtattam magam, hogy nem teszek kárt a gyerekben ha kap cumit.

Először csak elalváshoz kapott, aztán találtam olyan cumit, amit dental higiénikus ajánlott és nem okoz gondot a fogakban.

Az a cumi nem esett ki a szájából amikor elaludt, úgyhogy már egész alvásnál nála van.

Kérdeztem védőnőt, pszichológust is, mert féltem, hogy elrontom és 5 évesen is cumizni fog a homokozóban. Megnyugtattak, hogy ez a ritka, általában maguktól vagy kis rásegítéssel szépen elhagyják a cumit a gyerekek.

Ekkor már nyugodtabb szívvel adtam oda neki autó úthoz és babakocsiban, illetve ha nyűgös.

Nyűgösségnél ritka a cumi, mert általában konkrét oka van a sírásnak, ezért a cumi az utolsó amit próbálunk. (kivéve ha fáradt vagy autóban méltatlankodik)

Játék közben egyáltalán nem igényli, kiveszi a szájából és eldobja.

2023. márc. 5. 09:53
 14/22 anonim ***** válasza:
55%
fogalmam sincs, hogy a 10-es válaszolót miért pontozták le..
2023. márc. 5. 09:54
 15/22 anonim ***** válasza:
Olyan ínhüvely gyulladásom van a terhessèg óta, hogy alig bírom emelni a gyereket. A császár metszés utàn is voltak még komplikációk és egyszerűen nem bírtam ölben hordozni, ringatgatni az ujját meg valahogy ő nem akarta, így úgy tudtam megoldani az altatást, hogy letettem az ágyba és cumit adtam neki. Napközben ha játszik meg hasonlók nem is kell neki. Csak elalváshoz. 3 hónapos.
2023. márc. 5. 10:16
 16/22 anonim ***** válasza:
64%

Ha a szoptatott babák komfortszopizhatnak 100 éves korukig, akkor az én tápszeres fiam is lelhet komfortot és kielégítheti a szopizási igényét ítélkezés nélkül "kedves" kérdező.

A 3 éves nem baba, és nem nem sír kevesebbet, ugyanannyit sírna, de kell neki alváshoz, és segít neki megnyugodni ha zaklatott.

Na meg egy fél évest ne hasonlíts egy idősebb gyerekhez. Ennyi meg egy bambi.

2023. márc. 5. 11:20
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
14 azert pontoztak le,mert igaza van,es ez sokaknak nem tetszik...van aki elviseli,hogy a gyerek szajaba log a melle akkor is ha epp nem eszik.de igenis vannak anyak akiknek ez teher es sokan ezert lenezik oket,ahogy a 10-es valaszolot is(nincs igazuk egyebkent.)
2023. márc. 5. 12:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Én nem pontoztam le, de nem feltétlenül értek egyet, mert ez nem ilyen egyszerű. Én is szerettem volna cumit adni a kislányomnak komfortcici helyett, sokszor próbálkoztam vele, de nem fogadta el és a mai napig sem fogadja, pedig többfélét próbáltunk (10 hónapos). Elfogadtam, ő nem cumis, más utat kell találnom a megnyugtatására. Pedig néha hálát adnék az égnek, ha ez egy cumival el lenne intézve. Szóval ahogy a leszoktatás sem feltétlenül szülői döntés csupán, úgy a rászoktatás sem...
2023. márc. 5. 12:44
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki honnan veszi h ítélkeztem. Ez csak egy kérdés volt
2023. márc. 5. 12:56
 20/22 anonim ***** válasza:
56%

"Ha a szoptatott babák komfortszopizhatnak 100 éves korukig,"

Ez olyan demagóg. 100-ból hány gyereket szoptatnak 3 felett? Jó ha egyet.

És hány gyerek szájában lóg a cumi 3 felett napközben is?

Ovi kiscsoportból kiindulva kb 10-ből 6-nak.

Átlagosan sokkal tovább cumiznak a gyerekek, mint ahányat szoptatnak.

Éppen ezért a cumi jóval elfogadottabb.

Ha addig lógna csak a gyerekek szájában, amíg átlagosan szoptatnak, 1 év felett is csak elvétve látnál cumis gyereket, holott...

2023. márc. 5. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!