Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szoktatja a szülők...

Miért szoktatja a szülők nagyrésze ahhoz a gyerekét, hogy folyton szórakoztatva legyen?

Figyelt kérdés
Sokan panaszkodnak, hogy nincs el 2x2 percet a gyerekük, mert ha elnéznek, vagy csinálnak valamit, akkor a gyerek elkezd sírni, mert ahhoz van szoktatva, hogy mindig minden körülötte forog, folyton nevettetni kell, játszani vele, beszélni hozzá. Miért kell ilyenhez szoktatni?
2021. okt. 6. 18:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
43%
Mert nincs agyuk.
2021. okt. 6. 19:08
 2/23 anonim ***** válasza:
61%
Mert manapság elhanyagolásnak számít és "minek szült az ilyen" aki nem csak a babával meg az "igényeivel" foglalkozik nonstop....
2021. okt. 6. 19:22
 3/23 anonim ***** válasza:
92%

Én rohadtul nem szoktattam ehhez a gyereket, mégis elkezd ordítani amint félre nézek. Tényleg nincs elkapatva, még baba korában sem vettem fel minden nyögésre.

A gyerek nem robot, kiszámíthatatlan, milyen a "személyisége", hogy viselkedik. Nem minden a nevelésen múlik, még ilyen korban sem.

2021. okt. 6. 19:44
 4/23 anonim ***** válasza:
94%

És szerinted miért lehet hogy egy testvérpár közül az egyik sokáig eljátszik,elmolyol magában a másik meg sír ha csak leteszik a járókába?

Te hallottál már arról hogy a babáknak lehet más a temperamentuma?

Érdemes utánaolvasni mielőtt megítélsz más szülőket...

2021. okt. 6. 20:04
 5/23 anonim ***** válasza:
88%
Az en lanyom el van egyedül is egy keveset, maszkal, el jatszik egy üveggel eleg sokaig. 9 honapos. Baba koraban volt ölbe epp eleget, hasfajos volt nagyon. Szerintem szemelyiseg függö.
2021. okt. 6. 20:05
 6/23 anonim ***** válasza:
38%

" mert ahhoz van szoktatva, hogy mindig minden körülötte forog, folyton nevettetni kell, játszani vele, beszélni hozzá."

Rohadtul nem ez történik 2021-ben, hanem az, hogy a gyerek kezébe tolják a telefont meg a tabletet, nyomkodja a gyerek, addig is kussban van.

2021. okt. 6. 20:07
 7/23 anonim ***** válasza:
94%
Az én gyerekem nagyon jól elvan egyedül is. Elnézegeti a játékait, rágcsálja őket. Én meg pont ezért érzem szaranyának magam, mert a gyerek ennyire önálló. Nem szeretném, hogy azt érezze, hogy mindig "egyedül hagyom". Szoktunk persze együtt is játszani, nem arról van szó de gyakran arréb megy és egymaga molyol. 11 hónapos
2021. okt. 6. 20:11
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Hat epp ez az amit az en gyerekemnek nem engedek, telefonnal nem eszünk se tablettel, söt a telefonhoz neki semmi köze sincs egyenlöre! Inkabb szorakoztatom en eves közben es beszelgetek vele, eneklek es mondokazok! Sajnos nem a legjobb evö miota fogzik igy el kell terelni a figyelmet. En vagyok a 9 honapos baba anyukaja aki fentebb irt
2021. okt. 6. 20:13
 9/23 anonim ***** válasza:
83%

Amíg meg nem tanult járni, az enyém is jól elvolt. Gondoltam is,hogy én vagyok az élet császára, szoktatás kérdése. Aztán jött a szepa, azóta fogja a lábamat amikor mosogatok vagy főzök, rosszabb esetben sír is.

Örülj neki kedves kérdező,hogy te szuper anya vagy és "nem így szoktattad"

Ha még nincs gyereked, akkor azt tudom mondani,hogy nekem is sok elvem volt a gyereknevelésről, aztán lett egy gyerekem ...

2021. okt. 6. 20:59
 10/23 Derjaderja ***** válasza:
33%

Ha gyerekről írsz, akkor tényleg nevelési hiba, ha babáról, akkor viszont nincs igazad, nem mondom, hogy a nagyobb babákat már nem lehet szoktatgatni, de ott a baba karaktere, temperentuma, sőt, más faktorok is sokat számítanak.

Az egész pici babáknàl pedig az ősbizalom kialakítása alapozza meg az önállóságot, nem a szoktatgatás.

Esetleg leírnád konkrétabban a kérdésedet, milyen korosztály, mire alapozod a felvetésed stb?

2021. okt. 6. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!