Miért szoktatja a szülők nagyrésze ahhoz a gyerekét, hogy folyton szórakoztatva legyen?
Én rohadtul nem szoktattam ehhez a gyereket, mégis elkezd ordítani amint félre nézek. Tényleg nincs elkapatva, még baba korában sem vettem fel minden nyögésre.
A gyerek nem robot, kiszámíthatatlan, milyen a "személyisége", hogy viselkedik. Nem minden a nevelésen múlik, még ilyen korban sem.
És szerinted miért lehet hogy egy testvérpár közül az egyik sokáig eljátszik,elmolyol magában a másik meg sír ha csak leteszik a járókába?
Te hallottál már arról hogy a babáknak lehet más a temperamentuma?
Érdemes utánaolvasni mielőtt megítélsz más szülőket...
" mert ahhoz van szoktatva, hogy mindig minden körülötte forog, folyton nevettetni kell, játszani vele, beszélni hozzá."
Rohadtul nem ez történik 2021-ben, hanem az, hogy a gyerek kezébe tolják a telefont meg a tabletet, nyomkodja a gyerek, addig is kussban van.
Amíg meg nem tanult járni, az enyém is jól elvolt. Gondoltam is,hogy én vagyok az élet császára, szoktatás kérdése. Aztán jött a szepa, azóta fogja a lábamat amikor mosogatok vagy főzök, rosszabb esetben sír is.
Örülj neki kedves kérdező,hogy te szuper anya vagy és "nem így szoktattad"
Ha még nincs gyereked, akkor azt tudom mondani,hogy nekem is sok elvem volt a gyereknevelésről, aztán lett egy gyerekem ...
Ha gyerekről írsz, akkor tényleg nevelési hiba, ha babáról, akkor viszont nincs igazad, nem mondom, hogy a nagyobb babákat már nem lehet szoktatgatni, de ott a baba karaktere, temperentuma, sőt, más faktorok is sokat számítanak.
Az egész pici babáknàl pedig az ősbizalom kialakítása alapozza meg az önállóságot, nem a szoktatgatás.
Esetleg leírnád konkrétabban a kérdésedet, milyen korosztály, mire alapozod a felvetésed stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!