Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szoktatja a szülők...

Miért szoktatja a szülők nagyrésze ahhoz a gyerekét, hogy folyton szórakoztatva legyen?

Figyelt kérdés
Sokan panaszkodnak, hogy nincs el 2x2 percet a gyerekük, mert ha elnéznek, vagy csinálnak valamit, akkor a gyerek elkezd sírni, mert ahhoz van szoktatva, hogy mindig minden körülötte forog, folyton nevettetni kell, játszani vele, beszélni hozzá. Miért kell ilyenhez szoktatni?
2021. okt. 6. 18:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
51%
20 Nem kell mást megszoknia. Mi most vagyunk beszokatás alatt és azt kell mondanom, hogy amelyik gyerek olyan, azt ott is "szórakoztatják". Az én fiam is ilyen amúgy. Majdnem 2 volt már mikor eljött az hogy nem kellek mindenhez. De még most is sokszor hív.
2021. okt. 8. 08:38
 22/23 Derjaderja ***** válasza:
40%

Értem teljesen, de én ezt nem tudom megtenni, hogy egész nap direktben velük játszom. Szerencsére nálam egy korig volt csak anyafüggő mindkettő, amikortól mászni kezdtem, nekiindultak felfedezni. Nálunk inkább ez a gond, hogy sosem maradnak egy helyiségben, és a lépcsőn táncikált mindkettő 8-9 hónaposan, és ő ott kell àllni felette (pedig nem vagyok paramami).

A lányom ha belelendül, sokáig játszik pl a nyuszi meg a bogár plüss beleesett a Dunába, és akkor ezt játssza 1 órát. Ott mellettem és néha megkér, hogy szóljak bele (az a kedvence, ha azt mondom: aztamindenit), maskor teljesen belemerül.

Máskor vekeng és fetreng, de azért én szoktam hagyni unatkozni, persze amikor kisebb volt és direkt sírt, nem hagytam.

Harmadrészt szerintem jó nekik, ha van egy család, amibe be kell illeszkedni, történnek a házimunkák, latják az èletet. Ahol több tesó van, ott nincs is más esély.

Negyedrészt sokszor napokig egyedül vagyok 2 kicsivel, van hogy hetekig alig tudom pár percre is az apjukra bízni őket, így egyszerűen nekem muszàj megcsinàlni a dolgaimat. Keveset csinàlok, trükközöm, közben 5 percenként játszunk valami apróságot, énekelünk, beszélgetünk, de muszáj haladjak. Nem akarok most ebbe tovább belemenni, sok plusz terhünk van, ami sokaknak nincs.

Ettől függetlenül nem kellett őkez soha egy pillanatra sem bezárnom, nem volt járóka, nem sírtattam őket, szóval persze lehet hogy ők amúgy vevők az eljátszásra ée csak babának voltak matricàk. De mégis azt gondolom, hogy szàmít hogy megragadom és bátorítom őket a játékra. Biztos van olyan gyerek, aki annyira matrica, hogy ez nem megy. Én senkit nem akarok ebben megbántani, az enyémek pl velem alszanak, ez kb ugyanaz, mint amikor valaki megalázón magyarázza, hogy minden baba alszik a kiságyban csak a lusta anya "beszoktatja".

Szerintem zárjuk le, ezek ilyen nüanszok szerintem, mind szeretetben, odafigyeléssel nevelt nyugati gyerekek, akik jó lapot húztak az élethez.

2021. okt. 8. 08:50
 23/23 anonim ***** válasza:
80%
Nekem egészen kiskoromról vannak emlékeim. Nem teljesen tiszták, inkább az érzelmek maradtak meg. A mai napig emlékszem rá, hogy egyedül hagytak "játszani" vagy hogy beraktak a járókába. Bezárva, mai eszemmel megfogalmazva börtönben éreztem magam és persze nagyon egyedül és cserbenhagyva. Nem, nem lett jó vége...
2021. okt. 8. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!