Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik reformkonyhát...

Anyukák, akik reformkonyhát vezettek (pl nem esztek kenyeret, cukrot, bármi finomított ch-t és egészségtelen ételt, kevés olajat/zsiradékot fogyasztotok), a babátokat is ilyen táplálkozásra szoktatjátok?

Figyelt kérdés
2014. jún. 20. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Én nem eszek tésztát és kenyeret...semmi betegség vagy hasonló miatt,csak nem..

de a 22 hós kisfiamnak mindent felkínálok...nem szeretném ha amiatt ne ehetne valamit mert anya nem főzi meg,vagy mert nem engedi...

2014. jún. 20. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel a párommal mindketten 2-es típusú cukorbetegek vagyunk, általában szénhidrát csökkentett pékárut, tésztát eszünk, nyírfacukrot használunk, teljes kiőrlésű, rozs kenyeret fogyasztunk és a kislányunk is ezt eszi, de kb. ennyi. Zöldséget, főzeléket egyébként is sokat kap, mi is viszonylag sokat eszünk. Azért szoktam venni néha neki nápolyit, de csokit, egyéb édességet, sós rágcsákat nem igazán eszik, csak amit én készítek, ami szintén diabetikus, ch szegény. Gyümölcsöt, házi gyümölcsjoghurtot, túrókrémet kap nasinak.
2014. jún. 20. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Te el tudod képzelni, hogy biokaján élő házaspár chipsen és kólán nevelje a gyerekeit? Én nem.
2014. jún. 20. 09:18
 4/8 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló: nyírfacukrot mikortól lehet adni babának? én is ezzel édesítek (bár nagyon ritkán eszem édes dolgokat).

utolsó válaszoló: nem kell ennyire sarkítani, attól, hogy én pl soha nem ennék bolti chipset, egyéb rágcsát, el tudom képzelni, hogy néhanapján adjak a lányomnak. ugyanez a helyzet a fehér kenyérrel, én nem eszem, de ő, ha máshol nem is,de az oviban úgyis fog találkozni ezzel az élelmiszerrel. kérdésem az, hogy vajon jó-e, ha teljesen idegenek számára ezek a dolgok, és csak ott ismeri meg őket. sajnos kétlem, hogy olyan gyakoriak lennének a speciális konyhájú óvodák, ahol egészségesen étkeztetik a gyerekeket.

2014. jún. 20. 09:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen óvodák, csak picit többe kerülnek... Eseélyes, hogy csomó mindent nem fog megenni az oviban, ha korábban sose találkozott vele. Nézd meg egy közétkeztető cég heti menüjét, és el tudod dönteni, mennyiben vannak nálatok otthon hasonló kaják.
2014. jún. 20. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, nem tudom, van e megszabott határ, a kislányom kb 10-11 hónaposan kapott egy kicsit a natúr tejpépbe. Kis mennyiséggel kezd (nálunk ez tényleg csipetnyi volt), mivel a hozzászokás időszakában okozhat kis hasmenést. Szerencsére nálunk nem volt ilyen gond.

Hát, hogy az oviban meg fog e enni mindent a gyerek, ez kérdéses. Szerintem mindenki először otthonról hozza a táplálkozási szokásait, és menet közben derül ki, mennyire alkalmazkodó, nyitott a számára új dolgokra. Ha nem szeretnéd, hogy olyat egyen az oviban, amit ti sem szoktatok, elméletileg van lehetőség otthonról vitt ételt adni a gyermeknek ( unokaöcsémnek allergia miatt vitte az édesanyja az ebédet), de nem tudom, ez mennyire jó. Szerintem úgyis az kell majd neki, amit a többi gyerek eszik. Olyan ez, mint a csúnya beszéd. Otthon elkerülhetjük, tilthatjuk, de ha közösségbe kerül a gyerek, valamennyire úgyis asszimilálódik. :)

2014. jún. 20. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:
34%
Biztos, hogy önkormányzati oviban nem fognak azért küön kínlódni egy gyerekkel, mert a szülei csak bioételeket akarnak neki adni. Valószínűleg egyébként a gyerek is roszul érezné magát emiatt, ezzel kizárnád őt a társai közösségéből, legalábbis megkülönböztetnéd. Épp elég az ilyesmit kezelni annak, akinek muszáj. Ez megoldható egy magánóvodában vagy remeteként a világ végén, ha nem járatod a gyereket oviba.
2014. jún. 20. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Én nem eszek glutén, tej és tojás tartalmú dolgokat, intolerancia miatt.

Főzeléket rizsliszttel vagy burgonyapehellyel sűrítek és kókusztejszínnel vagy rizstejjel, esetleg paradicsommal. Magamnak gluténmentes tésztát főzök, ritkán, és kenyér helyett puffasztott rizsszeletet eszek. Ez én vagyok, a főzelék az egyetlen "más" ételük, de ízre nem nagyon érezhető.

Ők esznek mindent, persze módjával. Sütit inkább én csinálok bolti helyett, mert nagyon édesszájú vagyok, s akkor már én is akarok belőle enni:-) Kókuszolajat használok szinte mindenhez olaj és vaj helyett. Az ételízesítőben nincs ízfokozó. Gyümölcsturmix van leves néven és úgy mindkettő megeszi. Vagy issza szívószállal:-)

Glutén és laktózmentes sajtokat, felvágottakat veszünk, ezek sokkal jobb minőségűek, árban meg nem nagy a különbség (Aldi, Lidl).

Nálunk az a szempont, hogy minél kevesebb mesterséges anyag legyen az ételben.

Most, hogy így belegondolok, cukrot se nagyon eszünk. Ha édesítünk, akkor inkább méz.

Az egész nálunk így alakult, nem volt tudatos és nagyon kényszeres se.

2014. jún. 22. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!