Esti, alvás előtti kakaózás egészségtelen?
Nem az allergia miatt, hanem a fogak épsége miatt. A kakaó cukros, ha azt megissza egész éjszaka a szájában pang a cukor nedve ami roncsolja a fogakat. Igen, rettentően egészségtelen.
2014. ápr. 16. 20:54
A gyomorban pangásról nem tudom mi az igazság, nem hiszek benne. Viszont nem tudom miből issza a kakaót, ha cumisüvegből akkor kizárt, hogy engedjem neki. (nagy már a cumisüvegezéshez) A nagy baj ezzel a kakaózással, hogy egész este a cukros lé szét marja a fogát! Kisebb probléma, de szintén probléma, hogy pár óra múlva pisilni kell tőle ami megzavarja az alvást. De első sorban a fogak miatt nagyon nem ajánlott!
2014. ápr. 16. 20:56
Egyrészt kortól függetlenül nem tesz jót, ha nagy mennyiségű emésztenivaló kerül a gyomorba közvetlen lefekvés előtt.
Másrészt a cukortartalma felpuhítja a fogzománcot, ha rá néhány percre mos fogat, gyakorlatilag ledörzsöli a felpuhult zománcot a fogáról (cukor után érdemes kb egy órát várni a fogmosással).
Ne lefekvés előtt közvetlenül igya, hanem fél-egy órával, addigra nagyrészt megemészti és a fogmosás se roncsol már.
[link]
Egyébként a kakaó serkent, no meg cukros. Szerintem ezért sem jó.
Igen, a serkentő hatás is igaz. De tényleg, hozzátok kicsit előrébb az egészet, addigra minden hatás lecseng és nyugodtan alhat.
2014. ápr. 16. 20:58
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerencsére ez még csak pár hetes szokása. Nem cumisüvegből issza, hanem a Kubus vizes szopókás flakonból. Mindenképp megpróbálom fürdés előttre hozni a kakaózást.
Alvás előtt egy vagy félórával nyugodtan ihatja.
Ettől nem lesz allergiás rá. Nem kell törődni azokkal, akik szerint egészségtelen. Mi is kaptunk, mégsem lettünk allergiásak.
2014. ápr. 16. 21:15
Nálunk vacsorára isznak kakaót, utána egy órával van a fürdés és fogmosás. Fogmosás után már csak vizet isznak. Én azt hallottam a kakaóról, hogy este azért nem jó inni, mert serkentő hatású. Középső gyerekemnek volt egy nemalvós korszaka, akkor kipróbáltuk, hogy tejet kapott estére kakaó helyett, de semmi változást nem tapasztaltunk, úgyhogy visszatértünk a kakaóra.
2014. ápr. 16. 21:16
nekem öcsém kb. 2éves korától 6-8 évig minden este rendszeresen megivott egy bögre kakaót, még a mai napig is gyakran (most 18) és az égvilágon semmi baja nem volt tőle.
Manapság olyannyira túlmennek az épeszűségen az emberek gyerek témában, hogy azt már hallgatni is borzalmas...
2014. ápr. 16. 21:25
A fogának, az emésztésének és a cukorháztartásának is ártalmas az esti kakaó ivás.
2014. ápr. 16. 21:55
Kapcsolódó kérdések: