Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktatjátok össze a...

Hogyan szoktatjátok össze a kutyust a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves ivartalan pitbull fiú kutyusunk és egy 1 éves gyerekünk. A kutyus kinti-benti, mert családi házban lakunk úgyhogy akkor jön megy, amikor akar de éjszaka bent alszik velünk. Nagyon szeretjük, én úgy érzem jól nevelt, szót fogad, voltunk vele suliba is. Kicsi kora óta szoktattuk gyerekekhez, szereti őket, soha még csak rájuk se morgott csak hát egy tank, akaratlanul is fel tudja lökni a kicsiket. Itt jön a képbe, hogy nekünk lett egy gyerekünk. Lassan egy éves. Most kezdi felfedezni a világot, mászik, feláll, minden érdekli. Ameddig jó idő volt addig ugye a kutyus kint akart lenni de most meg hideg van és bent van velünk. A gyerek meg imádja, mászna rá, állandóan megy utána, a kutya nyalja az arcát, kezét vagy bárhol ahol éri de én mégis úgy félek, hogy egyszer bekattan nála valami és megharapja...akár véletlenül is. Olyan kis esetlen a gyerek, mi van ha beesik alá, ő meg azt hiszi játék aztán ott a baj. Tényleg abszolút semmi agresszivitás nem látszik a kutyus részéről és a férjem állandóan csesztet, hogy hagyjam már, hogy a kutyához közeledjen de én nem szeretném, hogy ugráljon rá vagy vaduljon ahogy egy 1 éves teszi. Mit tehetnék, hogy leküzdjem ezt a félelmet, hogy bántani fogja? Itt a tél lassan. Nem opció, hogy a kutyust kirakjam az udvarra, mert nagyon szeretjük és ő is minket. Tudom, hogy nekem kéne valamit a fejemben helyrerakni csak annyi kutyatámadásról lehet hallani, hogy rettegek. Már arra is gondoltam, hogy kutyás oktatót hívok.

2021. nov. 4. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Kellett neked pitbull... Ha tacskó lenne, vagy vizsla, vagy labrador vagy kismillió egyéb kutyafajta közül valami, akkor nem aggódnál. De nektek pitbull kellett...
2021. nov. 4. 17:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A kutyás oktató veled semmit nem tud kezdeni.

A mi nagytestű, öregedő kan vizslánkat egyáltalán nem zavarta az unokám és a kettejük kapcsolata felhőtlen volt.

2021. nov. 4. 17:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Értelmes vagy 1-es 🙃
2021. nov. 4. 17:19
 4/12 A kérdező kommentje:
#2 hát inkább csak arra gondoltam, hogy engem oktasson, hogy hogy kezeljem a helyzetet. Ugye a kutyasuliban is inkább a gazdát tanítják meg arra, hogy hogyan foglalkozzon a kutyával.
2021. nov. 4. 17:21
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ezt nem igazán lehet tanítani egy kutyának. Amúgy a pitbull az egyik leggyerekbarátabb kutya, nagyon védelmező fajta, csak sokan tévedésben élnek evvel kapcsolatban. Én úgy gondolom, hogy nem lenne semmi baj, nem bántaná, sőt inkább óvná, védené. De persze egy kutya kiszámíthatatlan, megértem az aggódást is. De így nem lehet egyszerre kutyát tartani és gyereket nevelni. Hagyni kell őket, persze felügyelet mellett. A kutya is megszokja, megszereti a kicsit és a kicsi is megtanulja idővel, hogyan kell bánni egy kutyával. Barátnőméknek tacskójuk van, az a fajta sokkal kiszámíthatatlanabb, mint egy pitbull. De soha semmi baj nem volt vele, a gyerek a kezdetektől fogva nyúzta, ő meg csak tűrte. Olyan volt, hogy kicsit rámorgott, de még oda sem kapott. A gyerek már lassan 3 éves lesz.
2021. nov. 4. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

A tacskó egyenesen veszélyesebb mint egy pitbull , a vizsla se szereti a gyerekeket.

Apósom vizslája aki egy tipikus kenyérrekenhető ágyban fekvő kutya pl megharapta tavaly a 4 éves lányomat, nem durván de azért odakapott neki, a szomszédunkban 4 gyerek és 2 pitbull van, sose volt semmi..

2021. nov. 4. 18:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, azért is írtam, hogy nagyon szereti a pici is a kutyust és a kutyus is a picit. Állandóan nyalja (nyalná) ahol éri, meg ugye direkt szoktattuk pici kora óta gyerekekhez. Sok gyerekes barátunk van, gyakran jönnek és mindenkivel szuper jól elvan, mindenkivel játszik. Ha valaki kapun belül van akkor már kenyérre lehet kenni. De természetesen az olyan válaszolóknak, mint az 1, csak az jött le, hogy "minek neked pibbu". Más kutyafajtáknál is meglenne a félelem. A kutya is egy állat, akár pibbu, akár boxer, akár labrador, akár tacsi. Természetesen mindig felügyelet mellett vannak és én is próbálok lelazulni és hagyni a picinek, hogy kutyázzon, ami láthatóan őt nem zavarja csak nem szeretném azt sem megvárni, hogy zavarja már. Picinek is már tanítom, hogy a kutyus fülét, farkát, orrát nem bántjuk.
2021. nov. 4. 18:19
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk a családban összesen 4 staffi van 2-2 elosztásban tesómékkal. Ott született idén baba, szóval még nincs 1 éves. Ők már első perctől kezdve megengedték a kutyáknak, hogy megszagolják, megnézzék hogy ki ez az új családtag, nyilván nem engedték akkor hogy nyalogassák.

Ezáltal keresztfiam úgy cseperedik, hogy teljesen normális, hogy mindenhol kutya van. Megy hozzájuk, rajtuk támaszkodva áll fel, kapaszkodik a fülükbe, tépi a szőrüket, játszik a farkukkal :D csak a szokásos, de itt mind a négy kutya tűri, ha elegük van, akkor arrébb mennek. Sosem morogtak rá, sosem kaptak utána, abszolút semmilyen agresszív megnyilvánulásuk nem volt felé (felénk sem). Ha viszont örülnek vagy izgatottak és ugrálnak vagy szaladgálnak, akkor fel van véve a gyerek, mert hát a nem kis testükkel felborítják igen, nem szándékosan, csak olyankor figyelmetlenek. Megtanultuk, összeszoktak, egymásra hangolódtak.

Szóval nálunk a családban teljesen sikeres volt a kutyatartás és a gyereknevelés.

2021. nov. 4. 18:23
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

De milyen helyzetet akarsz kezelni?

Hát vedd ki alóla ha ráfekszik. Ehhez nem kell kiképző.

Az meg h odakap neki, nem esélytelen, de nem valószínű.

Ha pedig mégis, akkor nyilván kiveszed a gyereket a kutya szájából.

2021. nov. 4. 18:29
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ezen csak az segít, ha igenis hagyod őket ismerkedni, a gyereket is felfedezni a kutya határait és fordítva. Meglepődnél, de az állatok felismerik, hogy az ott egy gyerek, vele másképp kell, lehet bánni, mint egy felnőttel. Kutyákkal ugyan nincs tapasztalatom, nekünk macskánk van, hát az is egy teljesen másik történet, ugye őt nem lehet idomítani, aztán mégis nagyon egyértelműen látszik, mennyivel másképp bánik a lányunkkal, mint velünk, abszolút csak zsigerből. A lányom már 15 hónapos, egész jól megtanulta hogyan nyúljon a macskához, de azért ehhez az is kellett, hogy eddig folyamatosan kartávolságon belül tartva őket, ugrásra készen álljak ott. De ahogyan járni is úgy tanult meg, hogy hagytam esni-kelni, úgy az állatokkal is úgy tanul meg bánni, ha néha lekever neki egy jelzésértékű pofont a cica, ha jobban meghúzza a farkát, mint az ideális lenne. Ha belegondolsz, az őseink egy istállóban nőttek fel a mindenféle haszonállatokkal, mégis túlélték a gyerekek (bizonyítékként itt vagyunk mi magunk), szóval nem kell annyira túlaggódni a dolgot. Az állatok előnyös szociális nevelési hatásukat akkor tudják csak kifejteni, ha hagyod, hogy legyen köztük interakció. Nyilván nem hagyja az ember felügyelet nélkül a kutyát (macskát) és a gyereket együtt kettesben ilyen korban még, de pont azért, hogy közbe tudj lépni, mielőtt még megtörténne a baj. Így tanulnak mindketten, a gyerek és a kutya (macska) is.
2021. nov. 4. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!