Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktatjátok össze a...

Hogyan szoktatjátok össze a kutyust a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves ivartalan pitbull fiú kutyusunk és egy 1 éves gyerekünk. A kutyus kinti-benti, mert családi házban lakunk úgyhogy akkor jön megy, amikor akar de éjszaka bent alszik velünk. Nagyon szeretjük, én úgy érzem jól nevelt, szót fogad, voltunk vele suliba is. Kicsi kora óta szoktattuk gyerekekhez, szereti őket, soha még csak rájuk se morgott csak hát egy tank, akaratlanul is fel tudja lökni a kicsiket. Itt jön a képbe, hogy nekünk lett egy gyerekünk. Lassan egy éves. Most kezdi felfedezni a világot, mászik, feláll, minden érdekli. Ameddig jó idő volt addig ugye a kutyus kint akart lenni de most meg hideg van és bent van velünk. A gyerek meg imádja, mászna rá, állandóan megy utána, a kutya nyalja az arcát, kezét vagy bárhol ahol éri de én mégis úgy félek, hogy egyszer bekattan nála valami és megharapja...akár véletlenül is. Olyan kis esetlen a gyerek, mi van ha beesik alá, ő meg azt hiszi játék aztán ott a baj. Tényleg abszolút semmi agresszivitás nem látszik a kutyus részéről és a férjem állandóan csesztet, hogy hagyjam már, hogy a kutyához közeledjen de én nem szeretném, hogy ugráljon rá vagy vaduljon ahogy egy 1 éves teszi. Mit tehetnék, hogy leküzdjem ezt a félelmet, hogy bántani fogja? Itt a tél lassan. Nem opció, hogy a kutyust kirakjam az udvarra, mert nagyon szeretjük és ő is minket. Tudom, hogy nekem kéne valamit a fejemben helyrerakni csak annyi kutyatámadásról lehet hallani, hogy rettegek. Már arra is gondoltam, hogy kutyás oktatót hívok.

2021. nov. 4. 17:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
A leírás alapján ezt a kutyát nem kell gyerekhez szoktatni, hozzá van szokva :) csak te valamiért nem bízol a kutyában. Szerintem meg fogsz nyugodni, csak gondolom most lett akkora a gyerek, hogy elkezdett odamenni a kutyához, így ez ijesztő neked, eddig jobban tudtad kontrollálni. Nyilván ne hagyd őket felügyelet nélkül, de ennyi. Nálunk egyébként bull típusú keverék van menhelyről, kamaszként hoztuk ki, a kisebb gyerekem 1,5 éves volt, a nagyobb 5. Pillanatok alatt hozzájuk szokott a kutya, már 1,5 éve velünk van, tök nagy cimbik :) még a 2 macskával is tök jól kijön. A bullok nagyon jó kutyák, ha normálisan meg vannak nevelve, és az alapján, amit írsz, a tiétek meg van, ne aggódj :)
2021. nov. 5. 17:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem ilyen fajta kellett volna,ha te attól félsz,hogy "bekattan".

Nem kattan be,ha normális helyről vettél fajtatiszta pitbullt és nem valami cigány gyerek beltenyészetes keverékeit amik talán pit vért sose láttak.A staffordshire hamarabb fog harapni,magasabb vérmérsékletű,de nála is rosszabbak a kistermetű kutyák.

Tévedés,hogy kistestű kutya jó gyerek mellé.Pont,hogy a kistestű a probléma.Könnyű bennük kárt tenni,hamarabb kell önvédelemből morogniuk és harapniuk.

A morgás még önmagában nem támadás,vagy fenyegetés az figyelmeztetés.Azt jelenti,hogy "hagyj békén".Ennek a figyelmen kívül hagyása jár(hat) azzal,hogy odacsíp vagy oda kap a kutya.

A pit az egyik olyan fajta,ami ha jól van nevelve soha nem fog gyereket bántani,de felnőttet sem.Kutyát,macskát jó eséllyel igen,a 'working pit' ágazatot a mai napig használják nagyvadak ellen fogókutyának.'Csibészelve' azaz otthon "őrző-védőzve" feltételezem nem volt,ez egy szimpla családi kutya.

Magas a fájdalom küszöbe,tehát ha alapvetően a gyermek sem bántja a kutyát (csíp például) akkor nem lesz probléma.

Csak neked is tudni kell betartani az alap szabályokat.Ha maga a jó isten fogja neked azt mondani,hogy ez egy "dajka kutya" se hagyd vele egyedül.Semmilyen fajta,méretű,nemű,habitusú kutyával nem hagyunk egyedül gyermeket és mindig olyan távolságban maradunk ahonnan közbe tudunk lépni,ha van valami baj.

2021. nov. 5. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!