Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit gondol az alábbi...

Ki mit gondol az alábbi mondtatokrol? Nagyszuloktol kaptam.

Figyelt kérdés

-3 éves koráig mellette kell lenned,ne akarj dolgozni.

-Ne tápszerrel etesd,sokkal többet lesz beteg

-Ezt ne vedd meg neki nekünk nem tetszik

-Nem lesz jó neki a bölcsöde

-Miért akarsz külön költözni? (Még szüleimmel élünk,és le szeretnék válni róluk a kislányommal)

-Ne is álmodj munkáról míg nincs 3 éves.

Egyedül nevelem a kislányom,az apja köddé vált mikor megszültem.

2023. márc. 4. 16:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel te sem váltál le róluk, így úgy gondolják joguk van beszólni.

El kell költözni és saját élwtet kialakítani

2023. márc. 4. 18:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább beszélnék velük. Sajnos én is abba a hwlyzetbe kerültem, hogy a picivel haza kellett költöznöm. Az elején nekem is nagyon elvetették a súlykot de leültem és megbeszéltem a szüleimmel. Megköszöntem, hogy támogatnak, mert sajnos apuka otthagyott és egyedül nem tudtam volna eltartani, de letosztáztam velük, hogy AZ ÉN GYEREKEM, nem szeretném ha beleszólnának abba hogyan nevelem. Szerencsére nekem emg is értették. Próbáld meg ezt tosztázni velük, ha nem megy akkor viszont költözés.
2023. márc. 4. 18:23
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Kapsz CSED-et, el tudod látni magatokat vagy úgy szapuljam a mamáékat a kedvedért, hogy gyerekként hazavittél egy gyereket, akit eltartanak veled együtt?
2023. márc. 4. 19:38
 14/18 anonim ***** válasza:
40%

#13 Vannak élethelyzetek amikor igenis csed nélkül csúszik be a baba és a felelős döntés megtartani a kicsit...

Az meg, hogy így viselkednek a nagyszülők nem normális!! Az én szüleim is "eltartottak, mert csak gyerektartást kaptam, családit, gyest. Ebböl pont eltudtam látni a pici igényeit az enyémeket meg a szüleim állták, de ettől még nem viselkedtek így. Ha segítséget adnak a kérdezőnek fogadják el, hogy az ő gyereke és ne akarjanak ilyen betegesen beleszólni a dolgokba. Ha nem megy ez akkor nem kell segítséget adni, majd kap máshonnan.

2023. márc. 4. 19:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem feltétlenül beteges. Az én anyukám is sokszor ellátott jótanácsokkal, vagy felkapta az ordító babámat és úgy kellett elkönyörögnöm tőle (nem élünk együtt, de eleinte sokat jött segíteni). Én tudtam, hogy nincs benne rossz szándék, első unoka, neki is meg kell tanulnia hogy legyen jó nagyszülő, ahogy nekünk is szülővé kell érnünk. Ebből lehetnek súrlódások, nem egyeznek a nézetek, a harag helyett sokszor csak le kéne ülni átbeszélni a dolgokat. Én megkértem anyukámat, hogy ne akarjon mindent "megoldani" helyettünk. Ha tanácsot kérünk, akkor szívesen fogadjuk, egyébként pedig csak szeresse az unokáját és engedje, hogy a fontos kérdésekben mi döntsünk, vagy bízzon bennem annyira, hogy a babámat én tudom leggyorsabban megnyugtatni. Ő megértette, hogy én ezt szintén rossz szándék nélkül mondom, én megértettem, hogy benne sem volt az és ennyi. Tanuljuk a kapcsolatok átrendeződését.

A tiétek egy érzékenyebb helyzet, mert ki vagy szolgáltatva nekik ha jól értem anyagi értelemben. Így akár érezhetik azt, hogy több joguk van beleszólni, de az is lehet, hogy nem érzik beleszólásnak. Beszélgessetek.

2023. márc. 4. 22:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Én családit és gyes-t kapom. Ebböl kell(ene) eltartanom magam (szüleim szerint) egyedul a számlákba nem szállok be. Enni/inni én intézem magunknak. Kislányomnak eddig karácsonykor vettem par ruhat,es egy jatekot, Minden más dolgát én vettem neki.A házimunkát én csinálom. (Kedves mama tojik a házra)
2023. márc. 5. 07:41
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb kamut nem tudsz kitalálni?

39350 Ft-ból eszel, iszol, pelenkát fizetsz, tápszert mint írod... És "csak" a számlákba nem szállsz be? 🤣

Tényleg költözz, ha szerinted ez elég és akkor nem kell hallgatnod a "hülye" szüleidet, akik eltartják a segged.

2023. márc. 5. 08:03
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi rosszat nem mondtak, talán azon kívül hogy x dolgot ne vegyél meg mert nekik nem tetszik. Már persze ha a saját pénzedből akartad megvenni.

Az se tetszhet nekik hogy eltartanak, a rezsidet lakhatásodat finanszírozzák és te meg esetleg fölösleges dolgokra költenéd a pénzed.

Az szerintem a minimum hogy az otthoni takarításban nagy részt vállalj, ha már ingyen laktok.

Természetesen ha nem tetszik amit kapsz, akkor felnőtt emberként elköltözhetsz, és a saját otthonodban olyan szabályokat hozol amilyeneket akarsz. Már ha van miből költözni és munka mellett egyedül a gyereket is el tudod látni.

2023. aug. 22. 17:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!