Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második gyerekre is igaz,...

Második gyerekre is igaz, hogy csak akkor vállald, ha teljes szívedből vágysz rá?

Figyelt kérdés

Az elsőnél tudtam, hogy anya akarok lenni és bármit megtennék ezért. Most azt érzem, hogy ideje lenne a másodiknak (kettőt szeretnénk), mert már 3 éves a nagy, de nem tudom akarom-e én ezt az egészet.

Ez normális? Vagy második gyereknél is kellene azt a mindent elsöprő vágyat érezni?

ma 14:48
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Hat kérdés, hogy ha a kisebb megkerdezi, én miért születtem, mit akarsz mondani neki: azért Mucika, mert uyg éreztem hogy itt az ideje, hogy Bucikanak testvére legyen, vagy azért Mucika, mert vágytam rá, hogy te is legyél nekem
ma 14:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindegyiknél kell. Ez nem úgy van, hogy itt az ideje.
ma 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megértem,nekem is ez a bajom. Szó se róla szeretnék másodikat,de vééégre a gyerekem elért egy szintet, nincs hozzátáplálás,kijött az összes foga,nincs szoptatás. Végre nem annyi kínlódás,van én időm is és dolgozhatok,erre elölről kéne kezdeni mindent,nagy dilemma.
ma 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy kell. Szerintem ha úgy érzed, nem vágysz rá igazán, nem is jó érzésekkel várnád, és sajnos nem is biztos, hogy jó érzésekkel fogadnad születése után. Azt is számold hozzá, hogy 2 gyerekkel sokkal nehezebb, mint eggyel, akárki akármit ír, főleg, hogy azért még egy 3 éves gyerek sem nagy, lesz mondjuk 4, ha megszületik a kicsi. Ő még nem annyira önálló, ketté kéne szakadnod, mert még ha van is segítség, az anya az elsőszámú gondozó egyértelműen. A második gyerek érkezése szerintem úgy is sok megoldandó feladatot (mondjuk nehézségnek) szül, ha valaki szívből vágyik rá, de úgy belevágni, hogy te igazán nem is akarod...ha ideiglenesen is, de szerintem ez tonkrevagja egy család életét, mert senki nem hülye, érzi, hogy nem akarod.
ma 15:20
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

Hasonlo mint 3.nál.

Csak nekem nem dilemma, hanem szimplán nem.

Nem kezdem mégegyszer újra a sok éjszakázást hasfájást, gyedes csedes szegénységet, meg hogy 1 napom sincs emberek közt meg a hajam megmosni se fér bele annyi időm sincs, ja meg aludni is luxus, aztán munka után meg 2.műszak minden nap. Apja is levizsgázott előttem nem mellesleg.

Egy kifulladt fáradt anyát kapna csak, aki anyagilag sincs sehol. Igy inkább kívánok neki egy jobb családot. Ne hozzám szülessen le. Nem akarnék ilyen életet neki. Az elsőt is sajnálom.

ma 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:
4es vagyok, amúgy én szeretnék még egy gyereket, de olyan okokból, amiket leírtam, nálam max nagy korkülönbséggel jöhet szóba. Nincs segítség, a férjem is el van havazva, én meg nem fogok ketté szakadni. Így egyiküknek sem tudnék annyi figyelmet adni, amennyit megérdemel. Talán nagycsoportos-kisiskolas kortól jobb a helyzet, akkor kezdenek valóban onallobba válni szerintem a gyerekek. Nyilván az se azt jelenti, hogy a nagyot már lesz@rnám, de jó eséllyel, ő már kevésbé kívánna egész embert. De ez még a jövő zenéje:)
ma 15:55
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Második gyerekre igaz csak igazán! Ezerszer több meló két gyerekkel, jóval nagyobb elkötelezettség. Egy gyerekkel minden könnyebb.

Ha nem akarod igazán, abból lesz az, hogy folyton lepasszolnád valamelyiket, mert utólag rájössz, hogy neked egy is elég.

ma 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Akkor engem miert pontoznak le mert felelősen nem vallalok még egyet??

Mindenki irja kettővel nehezebb amit tudok is márcsak ha a barátai is itt vannak, már az is sok nekem, de lepontoznak mert nem vállalok többet!

Nem kinoznék egy gyereket azzal hogy hulla zombi csóró gyedes anyja van!

ma 16:27
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Ilyenkor lesz az, hogy az első istenítve van, megkap mindent is. A kicsi meg csak van, mert lett....

Aztán csodálkoznak a szülők, hogy dehát miért ilyen a második?!

ma 16:45
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Forditva a kicsi a minden meg a rengeteg ido a nagy meg le van ejtve magas ivbol.
ma 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!