Hogyan álljunk a "kegyelemhez"? Hihető,hogy Isten megbocsájtott minden bőnösnek,aki megbánta és elhagyta bűneit? Szívedből megbocsájthatunk az ellenünk -közösségünk ellen- vétkezőknek? Mi szab határt a fegyelem és a kegyelem között?
Több "keresztény" közösségben találtam súlyos ellentmondást a kegyelem prédikálása és annak gyakorlása között.
Fel sem merült bennük,hogy Isten nem bocsájthatja meg azok bűneit,akik nem bocsájtanak meg az ellenük vétkezőknek.
A krisztusi példa alapján meddig mehetünk el a megbocsájtásban,a fegyelem fenntartása mellett?
'Több "keresztény" közösségben találtam súlyos ellentmondást a kegyelem prédikálása és annak gyakorlása között.'
. Pontosan.
A hívő feltétel nélkül bocsásson meg annak, aki ellene vétett.
Isten csak feltétellel bocsájtja meg azokat a bűnöket, amelyeket nem is ellene vétettek.
Az egész abszurd.
A kegyelem az áteredő bűnnél bukott meg.
Mi értelme kegyelmet hangoztatni, ha a keresztény teológia szerint már az ártatlan újszülöttek is bűnösek. Milyen isten az, aki megköveteli, hogy apáról fiúra szálljon a bűn.
#1.
Nem abszurd!
MINDEN bűn,lázadás Isten (szeretet)törvényrendszere ellen, így Isten ellen is.
#3:
De miért is neki kellene megbocsájtani?
Illetve ha megbocsájt, az mit is jelent?
Meg nem történtté teszi a bűnt?
Visszamenőlegesen érvényteleníti az isteni "törvényrendszert"?
#2.
Az "áteredendő bűn" teóriája nem minden vallás része.
A hamis teória,a csecsemők meghintése céljából lett kitalálva.
Meggyőződésem szerint az elődeim bűne,CSUPÁN a bűnre való hajlamaimban,annak követésében jelentkezik.
"Meggyőződésem szerint az elődeim bűne,CSUPÁN a bűnre való hajlamaimban,annak követésében jelentkezik."
. Ezt a feltételezést mire alapozod?
Illetve ez mennyivel igazságosabb?
#4.
Jó kérdések!
Meggondolkoztattál!
1.A megbocsájtása ad alapot egy teher nélküli folytatásra.
2.Az olyan,mint amikor valaki kifizeti helyettem a $100 Milliós adósságomat:Nem tartozom többé.
3.Az isteni törvény örök,mint Ő.
Az én viszonyomat rendezi azzal szemben.
#6.
„Annak kell meghalnia, aki vétkezett. A fiú nem bűnhődik az apa bűne miatt, az apa sem bűnhődik fia bűne miatt” – olvassuk az Ezékiel 18:20-ban.
#6.
A mózesi törvényben találhatunk néhány bűnt,amiért a vétkezőt halálra kellett köveznie a közösségnek. Egyetlen bűnért sem kellett az összes felmenővel együtt végrehajtani azt.
Más dolog,hogy egy bűnöző gyermekének nagyobb esélye van a bűnözővé válásra,mint egy törvényeket tisztelő gyermekének. Ez rendszerint a rossz minta átvétele miatt van, de sok bűnöző sosem látta vér szerinti szüleit,de ő is bűnözővé válik....
Ezért (is)óvakodjunk az ítélkezéstől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!