Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit gondol az alábbi...

Ki mit gondol az alábbi mondtatokrol? Nagyszuloktol kaptam.

Figyelt kérdés

-3 éves koráig mellette kell lenned,ne akarj dolgozni.

-Ne tápszerrel etesd,sokkal többet lesz beteg

-Ezt ne vedd meg neki nekünk nem tetszik

-Nem lesz jó neki a bölcsöde

-Miért akarsz külön költözni? (Még szüleimmel élünk,és le szeretnék válni róluk a kislányommal)

-Ne is álmodj munkáról míg nincs 3 éves.

Egyedül nevelem a kislányom,az apja köddé vált mikor megszültem.

2023. márc. 4. 16:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Azt gondolom erről hogy rohadt gyorsan költözz el a gyerekkel együtt.

Mind a te döntésed, mivel eteted, meddig vagy vele otthon, senkinek semmi köze ezekhez. Csak és kizárólag a te döntésed és ahhoz hogy meg tudd húzni a határokat saját lábra kell állnod.

2023. márc. 4. 16:46
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
En is lepnek.
2023. márc. 4. 16:50
 3/18 anonim ***** válasza:
39%

"3 éves koráig mellette kell lenned,ne akarj dolgozni."

Nyilván nem az ő joguk eldönteni, de tényleg nem jön vissza ez az időszak és ajándék, ha megteheted, hogy ne dolgozz ez alatt.

De mivel írod, hogy külön költöznél, az bizonyára nem fog menni munka nélkül.

De abban IS igazuk van, hogy egyedülállóként fogalmad sincs mire vállalkozol. Nem lesz könnyű dolgozni mellőle, sokat lesz beteg. Nem sok munkáltató tolerálja. A bölcsi egy fertő, kéthetente két hét tp-vel simán számíthatsz. Oviban már nem nyalnak meg minden játékot, tolerálhatóbb.

"Ne tápszerrel etesd,sokkal többet lesz beteg"

Ha van választási lehetőséged, tényleg hülyeség lenne. De ez mar lefutott kör, ha mar bölcsin, munkán filózol, nem?

"Ezt ne vedd meg neki nekünk nem tetszik"

Az ő pénzükből van beleszólásuk.

Egyedül nevelem a kislányom,az apja köddé vált mikor megszültem."

2023. márc. 4. 16:52
 4/18 anonim ***** válasza:
65%

Azt gondom h ha felelős felnőttként vállaltál gyereket, akkor van annyi megtakarításod h elköltözz. Ha pedig leváltál a szülőkről azt csinálsz amit akarsz.

Nyilván faxság amiket mondanak. De erre lehetett számítani, gondolom nem most hülyültek meg, és te még is oda szültél

2023. márc. 4. 16:52
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

Haha, vicces volt a felsorolásban a kérdés, hogy miért akarsz elköltözni :D Nyilván a beszólások nem segítenek a maradni vágyásban.

Amúgy mit gondolnék? Nyilván semmi közük hozzá, gondoljanak, amit akarnak, te vagy a gyerek anyja, te döntesz ilyesmiben. Ők megoszthatják veled a gondolataikat, egészségükre, te meg tégy úgy, ahogy jónak látod.

2023. márc. 4. 17:22
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell mellette lenned. Sok a bölcsis gyerek. Az más kérdés, hogy SZERINTEM nem nagyon érdemes, mert sokat lesz beteg, de ha a munkáltatód fogja tolerálni akkor szuper.

Úgy gondolom az anya tudja, mi a legjobb a babájának és neki is. Ha van tejed csak fáj a szoptatás, depressziós leszel tőle is etetheted tápszerrel. Ha a szoptatás több negatív dologgal jár mint pozitívummal, neked nem jó akkor hagyd a francba. A mai tápszerek már nagyon jó minőségűek! Nem lesz tőle betegesebb.

Én is bölcsibe jártam és anyukám elmondása szerint imádtam, vigyorogva mentem mindig a gyerekek közé. Tehát nem lehet tudni, hogy jó lesz e neki ott.

Nem gondolnám ha felnőtt önálló nő vagy hogy van bármi beleszólásuk a költözésbe. Ha megteheted akkor menj mert ez nem lesz jobb.

Amúgy az, hogy nekik nem tetszik valami ezért ne vedd meg az nevetséges. Amikor az én fiamnak anyám vásárolt valamit (hintaszék pl.) úgy, hogy a saját pénzéből tette is elsőre felhívott, hogy vehet-e a gyereknek és ha igen melyik fajta tetszik NEKEM jobban. Ez a normális, akkor meg főként ha a saját pénzedből veszed.

2023. márc. 4. 17:23
 7/18 anonim ***** válasza:
59%

A bölcsi nagyon is jó szocializálódik legalább.

Viszont egyedül nehéz lesz fenntartani mindent,inkább tisztázd aszüleiddel a dolgokat ,hogy ne okoskodjanak.

2023. márc. 4. 17:27
 8/18 anonim ***** válasza:
59%

Én azt gondolom, hogy több generáció együttélése sosem volt fenékig tejfel. Viszont régen sokkal jobban tudtak az emberek alkalmazkodni. A fiatalokban volt annyi tisztelet a szüleik iránt, hogy meghúzták magukat és hallgattak. Manapság már egészen más világ van. A fiatalok mindent kikérnek maguknak, bezzeg az jól esik, hogy eltartják őket. Természetesnek veszik, hogy fedél van a fejük fölött és kaja van az asztalon. Te is így vagy ezzel kedves kérdező, nemde?

Ha igazán nagy lány lennél nem itt szapulnád a szüleidet, amiért van pár kéretlen megjegyzésük, hanem már rég meglépted volna a költözés. Ja, hogy nem fogsz annyit keresni, hogy kifizess egy albérletet+ rezsit + kaját + vegyi árut és minden mást+ pelenkát,popsitörlőt, stb.+ bölcsibe a kaját és a csoportpénzt+ buszbérletet vagy üzemanyagot. Ha pedig a gyerek beteg lesz, akkor veheted a gyogyit is, az 50%-os fizetésedből, mivel valakinek vigyázni is kell otthon a gyerekre. Ja, hogy majd a nagyszülők vigyáznak rá, ha beteg? Akkor màr jók lesznek, ugye? Na, azt lesheted. Majd megmondják a frankót akkor is, remélem!

Inkább köszönd meg nekik, hogy ott lakhattok és támogatnak!!!!

2023. márc. 4. 17:35
 9/18 anonim ***** válasza:
57%
Ilyen mérgező és buta nagyszülőktől(már bocsánat) én is inkább elmennék.
2023. márc. 4. 18:00
 10/18 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem csak a nekünk nem tetszik durva, a többit én is így látom, bár igaz, hogy nekünk betegséggel pont úgy volt, hogy kisebb korában alig kapott el bármit bölcsiben, most meg folyamatosan beteg 9 évesen, de láttam másoknál fordítva van. Illetve vannak olyan gyerekek, akik folyton sírnak bölcsiben, később is.. nem esznek rendesen, nem alszanak rendesen, úgy azért elég szívás otthagyni. Szoptatásról én is így gondolkozom, illetve szerintem is jó sokáig mellette lenni, de mellé kell a bölcsi is, mert anyuka kevés olyan 1,5 éves kortól, túl kevés és lassú inger.

Ha külön akarsz költözni, addig menj, amíg járnak gyerektámogatások, utána sokkal nehezebb lesz. Ráadásul nagyobbként többe kerülnek a különórák, szórakozás, étkezés.. a szoptatás amúgy ingyen van:)

2023. márc. 4. 18:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!