Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiú-lány ikerpárnak olyan...

Fiú-lány ikerpárnak olyan neveket adni, amelyek egymás férfi-női párjai, elcsépelt lenne?

Figyelt kérdés

Fiúnévből az abszolút kedvencünk az András. A fiú biztosan azt fogja kapni. Lányból viszont több kedvenc is van, de az egyik az Andrea. Szerintem szép lenne a kettő együtt, becézni sem egyformán becézik a kettőt.

Viszont kaptam már meg a családból, hogy ne akarjam őket ennyire “összeláncolni” a nevekkel. A nővérem kisfiának az ovijában van egy Nóra és Dóra nevű ikerlány páros, szerinte őket is csak együtt emlegetik, nem külön személyként és ebben sokat közrejátszik a nevük.

ma 15:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Fantáziátlan dolognak tartom. Anyukámnak volt egy ilyen kattanása, de aztán szerencsére nálam apukám kiharcolta a saját ötletét, öcsémnek meg az én nevem párja nagyon szokatlan lett volna, így mást kapott.
ma 15:13
 2/23 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekek miatt gáz. Attól, hogy egyszerre születnek még két külön emberi lényről van szó.
ma 15:18
 3/23 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez még nem a ciki kategória.

Sokkal rosszabb lenne egy Dominik-Dominika vagy egy Erik-Erika....

(A Nóra-Dóra meg egyenesen kicseszés szegény kislányokkal...)

Szerintem a gyerekek neve nem a szülők kreativitásának meg fantáziájának a fitogtatási helye.

András mellé amúgy nekem személy szerint az Anna jobban tetszene.

ma 15:23
 4/23 anonim ***** válasza:
84%
Rohadtul elcsépelt.
ma 15:29
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

Az még a kisebb baj, hogy elcsépelt, a nagyobb, hogy soha nem tudod a két gyereket külön hívni, mert minden esetben a gyerek félre fogja érteni, ha nem akarja megérteni

Pont ilyen okból nem jók a hasonló hangzású nevek sem, meg az azonos kezdöbetük is problémásak, emellett borzasztó fantáziaszegénységre vall.

ma 15:32
 6/23 A kérdező kommentje:

#2 Ha külön születtek volna, akkor is ott lett volna a fejünkben a két név és lehet, hogy ezeket adtuk volna.

A különböző nemű ikreket amúgy sem szokás annyira egy kalap alá venni, de köszönöm a válaszodat és a többiekét is, a kislány neve még nem biztos, szóval átgondoljuk.

ma 15:32
 7/23 anonim ***** válasza:
76%
Tesóknak ugyanúgy béna, mint ikreknek. Vegyes ikreim vannak, a nevük kezdőbetűje sem egyezik, se nem rímel, se nem semmi a nevük.
ma 15:37
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyediként kezelném őket nem egymás copyjaként.
ma 15:44
 9/23 A kérdező kommentje:
Csak a félreértések elkerülése végett, mi sem azért néztük ki ezt a két nevet, hogy egymás másolataiként kezeljük őket, az szerintem sem jó. Szimplán tetszett mindkettő, együtt is jól hangzanak, de megütötte a fülemet, hogy eléggé hasonlítanak, és eszembe is jutott, hogy egymás megfelelője ez a két név.
ma 15:49
 10/23 anonim ***** válasza:
59%
Igen. Nagyon.
ma 15:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!