Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiú-lány ikerpárnak olyan...

Fiú-lány ikerpárnak olyan neveket adni, amelyek egymás férfi-női párjai, elcsépelt lenne?

Figyelt kérdés

Fiúnévből az abszolút kedvencünk az András. A fiú biztosan azt fogja kapni. Lányból viszont több kedvenc is van, de az egyik az Andrea. Szerintem szép lenne a kettő együtt, becézni sem egyformán becézik a kettőt.

Viszont kaptam már meg a családból, hogy ne akarjam őket ennyire “összeláncolni” a nevekkel. A nővérem kisfiának az ovijában van egy Nóra és Dóra nevű ikerlány páros, szerinte őket is csak együtt emlegetik, nem külön személyként és ebben sokat közrejátszik a nevük.

febr. 15. 15:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő nagyon szép név, de én sem adnám testvéreknek, pláne ikreknek. A hasonló becenevekből is problémák adódhatnak, pl. ha távolról kiáltasz valamelyiküknek, nem fogják tudni, kinek is kell menni. Mások is kifigurázhatják.
febr. 15. 20:28
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
Peter Petra.
febr. 15. 21:37
 23/25 anonim ***** válasza:
48%

Biztos jól lepontoznak majd de szerintem semmi baj nincs velük.

Amúgy meg az a lényeg, hogy nektek tetszen.

Azt értem ha valakinek nem tetszik, de azért nem gondolnám hogy annyira nagy kicseszés lenne, normális nevek.

febr. 15. 22:44
 24/25 anonim ***** válasza:

Tudok ilyen nevű ikerpárról :)

febr. 16. 09:25
 25/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a kettő így együtt már gáz, bár valóban vannak rosszabbak, amikor csak egy -a van biggyesztve a lánynév végére. Ha nem döntöttétek volna el már biztosra, hogy a fiú mindenképpen András, akkor az Endre -Andrea páros már jobb lenne, holott az is lényegében fiú-lány névpár, de mégis egészen máshogy hangzanak. egyébként szerintem is ez ikerségtől független, tehát ha szimplán csak testvérek, akkor negatívan összecsengő lenne egy András-Andrea névpár, maximum szülő-gyerek viszonylatban tudnám elképzelni, hogy az egyik az ellenkező nemű szülő után kapja a nevet, de testvéreknél nem. Ami meg a becézést illeti, sem az Andris-Andi, sem a Bandi-Andi becézés nem igazán jól elkülöníthető, szóval a közkeletű becézések bizony eléggé egyformák.
tegnap 14:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!