Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Introvertált gyereknek segítsé...

Introvertált gyereknek segítség lehet egy testvér?

Figyelt kérdés
Segíthet neki egy testvér abban, hogy jobban szeresse a társaságot, vagy ez nevelés kérdése? 2.5éves
2023. márc. 2. 19:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
A lányom elég magának való, nehezen barátkozik. Most tölti az utolsó évét az oviban, és néhány társával van jóban, amúgy jól elvan egyedül is. Csinálja a feladatokat, csoportos dolgokat is, de nem vágyik rá magától. Van egy öccse, vele is néha folyamatosan együtt játszanak, mások kizárja a szobájából és egyedül játszik, könyveket néz. Nem akarom megváltoztatni, neki így jó.
2023. márc. 2. 20:45
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

Miért van lepontozva a 6-os válasz? Nektek egyértelmű, hogy miért van feltéve a kérdés? :D

Ha nincs tesó, akkor nemár, hogy ezért akarjanak. Ha meg nem ezért akarnak, ne adjanak neki ekkora felelősséget már az élete elején. Ha meg már jön, szintén ne tőle várják a megváltást. A másik meg, hogy vagy-vagy, de ha komolyan intro' a gyerek, akkor egy testvér (aki szintén vagy-vagy, simán kijöhet egy nagyon aktív, társaságot igénylő gyerek) meg a családon belüli osztott figyelem nem fog jót tenni.

2023. márc. 2. 20:53
 13/21 kajitani ***** válasza:
87%

Én majdnem hat évesen lettem nagytesó,nem tudom hogy csak emiatt-e,de anyám sokszor mondta,hogy jót fog tenni egy testvér. Szeretem a húgomat,de egy tragédia volt nekem,hogy nem lehettem el magamban,az volt a feladatom hogy vele foglalkozzak.

Később is zavart,hogy nem tudtam olvasni, kézimunkázni, bármilyen csendes dolgot művelni,mert ott volt a nyakamon a cserfes,dumagép tesóm.

Mai napig nehezen bírom a társaságot,a zajt,nekem is szükségem van a csendes feltöltődére, holott családanya vagyok. Nem vagyok autista,szenzoros, akármilyen, egyszerűen magamnak való vagyok. Ez nem betegség,csak egy tulajdonság.

2023. márc. 2. 21:45
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem, nem segítség. De szerencsére ez nem is olyan dolog, amin segíteni kéne. Sőt, nem is nevelés kérdése. Nem mindenkit szórakoztat, hogy agyzsibbasztó hülyeségekről jópofizzon mindenkivel. Az introvertált emberek is képesek kapcsolatokat építeni és fenntartani. Jó kapcsolatokat... Nincs miért aggódnod. Mi csupán könnyebben lemerülünk attól, ha túl sok az üres fecsegés, zsibongás, és nem tudunk néhány óra csendes tevékenységgel feltöltődni. Engem speciel az sem zavar, ha körülöttem közben zajlik az élet, csak hagyjanak elmerülni kicsit a saját világomba.
2023. márc. 2. 22:43
 15/21 anonim ***** válasza:
2%

Szerintem hosszútávon segítség, mert folyamatosan ki van rángatva a gyerek a komfortzónájából és edződik. Kicsit arra emlékeztet, amikor gimiben volt egy-két év, amikor extrán nem komfortosan éreztem magam. Nagyon zárkózott voltam, nehezen nyitottam vagy barátkoztam, előtte általánosban mindig én voltam a baráti körből a csendes kislány.

Mikor a húgom gimibe került, akkor nem akartam, hogy szégyenkeznie kelljen a nővére miatt, vagy hátránya származzon belőle, ezért 180 fokos fordulatot vettem.

Ma én vagyok az egyik legcserfesebb a munkahelyen (mondjuk IT irány), és ezt valószínűleg az iskolámnak és a húgomnak köszönhetem.

De ahogy írták többen, utálni fogja a helyzetet és lehetőséget kell biztosítani neki a feltöltődésre is nehogy kiégjen.

2023. márc. 3. 08:08
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

15!

40 éves vagyok. Nem volt segítség, hidd el. Szerintem ennyi év távlatából meg tudom ítélni. 9es válaszoló voltam.

2023. márc. 3. 08:50
 17/21 anonim ***** válasza:
8%
#16 Én is 35 vagyok. Nekem meg igen :)
2023. márc. 3. 09:26
 18/21 anonim ***** válasza:
94%

Nekem volt két tesóm, én 99% elvoltam a szobámban, ők meg együtt játszottak. Ennyi.

34 vagyok, introvertált - nem szoc. fóbiás, szóval eljárok társaságba, és van 1-2 közeli jóbarátom, de amúgy sokkal szívesebben végzem a saját, mások szemében magányos hobbimat - vagy azzal a két baráttal lógok.

Az idegenektől már kicsiként is ki voltam, kezdve az osztálytársakkal.

2023. márc. 3. 16:42
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem hosszútávon segítség, mert folyamatosan ki van rángatva a gyerek a komfortzónájából és edződik. - Általában csak még jobban befordul vagy nettó megutálja a tesót, ha nem hagyja békén és a nyakán lóg

Én is rühellem azokat, akik szerint mindig beszélni kell és órákon keresztül pfáznak a semmiről. Annyi idő alatt kismillió értelmesebb dolgot csinálhatnék.

2023. márc. 3. 16:45
 20/21 anonim ***** válasza:
91%

Én ma vagyok 34 éves, van tesóm. A mai napig introvertált vagyok.

És ezen én nem is kívánok változtatni.

A párkapcsolatozokat meg mind leépítem. Szörnyen fárasztó.

2023. márc. 5. 21:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!