Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a császárosoknak ez a...

Mi a császárosoknak ez a mártírkodása, heges hasak fotózása és posztolása?

Figyelt kérdés

Igen, szerintem a császár is szülés. De minek mártírt játszani és hősnek kikiáltani magukat azoknak, akik császárral szültek? Rengeteg fotót látok a neten, ahol a hasra van téve a gyerek és ott virít a császárheg. (Ugyanez vonatkozik a megereszkedett hasas, testváltozós fotókra, szerintem értelmetlen)

Aki vaginális útón szült, az sem teszi közzé a “rést”, ahol kijött a gyerek, pedig nem hiszem, hogy maga a folyamat könnyebb lett volna, mint egy császár. Teljes mértékben elismerem, hogy a hasi műtétből nehezebb felépülni, de akkor sem értem ezt a “pofádba dugom, hogy császáros voltam és egy hős vagyok” attitűdöt.

2023. febr. 27. 15:50
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is egyszerűen a mesterséges intelligencia dobja fel neked, ha már egy ilyet megnéztél. Egyébként ez annyira nem jellemző és a legtöbben inkább hót selejtesnek szokták érezni magukat, hogy "csak" császárral sikerült. (Ami persze feldolgozandó, mert nem azok.) De ez a magamutogatás azért nem tipikus, ne rakd emiatt az összes császárost egy skatulyába.
2023. febr. 27. 18:23
 22/54 anonim ***** válasza:
82%
Ha én felraktam volna azt a krátert, amit a vákuumos szülés csinált velem (mintha egy bomba lőtt volna szét).... Mindenki könyörögne a császárért.
2023. febr. 27. 18:45
 23/54 anonim ***** válasza:
83%

Valószínűleg azért teszik fel mert sokak szerint (😡) a császár az nem szülés hanem a könnyebbik út....

És azt akarják megmutatni szerintem hogy ez nem a könnyebbik választás. Hiába akkor nem fáj, utánna évekig is faj/látszódik stb. Szerintem.. Aztán lehet tévedek.

2023. febr. 27. 18:46
 24/54 anonim ***** válasza:
43%

"Hiába akkor nem fáj, utánna évekig is faj/látszódik stb. "

A gátseb meg akkor is fáj és utána ugyanúgy évekig, évtizedekig fájhat.

Miért él minden császáros fejében az a tévképzet, hogy a hüvelyi szülés csak a szülés közben fáj?

2023. febr. 27. 19:06
 25/54 A kérdező kommentje:

24- Ezt én sem tudom. Igaz, az én gátsebem csak pár hónapos, de még fáj. Szex közben meg az első pár alkalommal úgy fájt, azt hittem meghalok. Nővérem meg épp terhes a másodikkal, és neki is fáj, ahogyan a baba súlya nyomja.

Na, de én nem éreznék akkor sem kényszert ennek a közzétételére ha nem lenne tabu a punci.

Amúgy én nem veszek minden császárost egy kalap alá. Azt is elismerem, hogy az szülés, hisz egy új kis élet születik, így, vagy úgy. Csak ezt a heves önigazolást nem értem. Szinte már az érezze magát rosszul, aki nem volt császáros.

2023. febr. 27. 19:40
 26/54 anonim ***** válasza:
86%

Hadd legyen már mindenkinek joga úgy feldolgozni a saját feldolgoznivalóját, ahogy akarja - amíg azzal nem bánt mást (és ezzel véleményem szerint nem bánt mást).

A gyerekem lombik baba volt. Lombikos csoportokban azt szokták, hogy a megszületett babát körberakják a lombikhoz szükséges injekciós tűkkel. Én nem csináltam, de ez nekik fontos, számukra jelent valamit. És még ha más nem is érti 100%-osan, ők szeretnék megosztani. Nem gondolom, hogy ez bárkit bántania kéne. Ahogy ezek a császáros képek sem azért készülnek, mert mindenki a másik pofájába dugja, hogy császáros volt és egy hős. Ez a TE megélésed ezekről, viszont ahány kép, annyi magyarázat lenne hozzá, és szinte biztos hogy nagyon kevés lenne, aki az általad képzelt ok miatt tenné ezt. Sőt például nekem egyáltalán nem ez ugrik be az ilyen képekről, hanem hogy aki kitette, az lelkileg megjárta a maga kálváriáját, lefutott a a maga maratonját és ez a célfotó. Viszont nem kell összehasonlítgatni és méricskélni, hogy kinek volt szarabb és csak az teheti ki, akinek “szarabb” volt. Vagy az se, mert senki nem kíváncsi a másik szenvedésére… a te olvasatodban. De lehet másnak meg erőt ad.

2023. febr. 27. 19:54
 27/54 anonim ***** válasza:
42%

Az hogy felrak egy képet magáról vagy megoszt egy ilyet az miért heves önigazolás?

Most megint elment a téma olyan irányba hogy megy a versengés hogy kinek volt szarabb a szülése.

Van aki szereti megosztani élete minden fázisát, van aki nem. Van ismerősöm aki hetente felrak egy ultrahang fotót a gyerekéről, szerintem akármelyik lyukon jön majd ki az a gyerek, arról is lesz fent fotó. De nem tartom a témát annyira megosztónak és/vagy fontosnak hogy elkezdjen a fél gyakori azon vitázni hogy kinek volt szarabb. Mindenkinek a sajátja. Nektek lehet hogy a gáwmetszés volt szar, nekem meg sírógörcsöm lett mikor a doki közölte hogy a második is császár. Ez van. És ha meg akarnám osztani a neten a hegemről készült fotót, az nem heves önigazolás lenne cska egy fotó. Más azt osztja meg minden reggel hogy mit evett reggelire.

2023. febr. 27. 20:01
 28/54 anonim ***** válasza:
93%
Igen a gátmetszés is fáj ám sokáig, legalábbis nekem lassan 12 éve született az első fiam, minden alkalommal mikor megjött az első két napban nagyon fájt állni alig bírtam, ez több hónapig tartott, majd a 2. Szülés után fokozódott konkrétan évekkel később is fájt, most a harmadik után nem tudom mi lesz még nem jött meg. De igen a hüvelyi szülés sem leányálom, pláne ha mindháromnál gátmetszés a vége. Ettől függetlenül szerintem minden nő egy hős akár császárral szült akár természetes úton. Engem nem érdekel ki mit mutogat nem nézegetem.
2023. febr. 27. 20:05
 29/54 Derjaderja ***** válasza:
23%

Nekem két császárok volt, én kudarcnak tartom. Azt jelenti, hogy evolúciósan alkalmatlan vagyok a gyerekvállalásra, a lányom meg alkalmatlan volt megszületni. Papírforma szerint halottak vagyunk, a fiam meg se fogant.

A császár azért örökké fáj, pedig én könnyen felèpültem, úgy elláttam a házat, gyereket, kutyát stb ahogy kell. De akkor is ha tanulom/olvasom, hogy mennyire hasznos a babának megszületni természetesen (pl most voltam egy ilyen óràn más okból), akkor mindig úgy érzem, hogy meg kellett volna ezt adjam a gyerekeimnek. A kislányomat ráadásul nem adtàk ki csak 16 óra múlva, amit végig sírt, és szerintem ez is rontja a hozzáállasomat.

Evolúciós szempontból mondjuk én a mínusz 10-es szememmel már gyermekkoromban éhen haltam volna, de hát arra se vagyok büszke.

Ez így sarkítás, de nyilván hasonló frusztrációkat akarnak így kompenzálni.

2023. febr. 27. 20:13
 30/54 anonim ***** válasza:
34%
Mert valaki szerint az nem szülés, hanem csak kiszedték belőle. Kb nagymamam korabeliektől hallottam. Gondolom jelen van most is ez a felfogás. Én erre tudok tippelni.
2023. febr. 27. 20:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!