Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatnád a párodat, hogy...

Támogatnád a párodat, hogy magához vegye a komoly viselkedésproblémákkal küzdő gyermekét?

Figyelt kérdés

12 éves (lassacskán 13) a kislány, az anyja már kezd besokallni. Gyógyszereket kap (pontosan nem tudjuk miket), jár pszichiáterhez illetve már kórházban is volt bent többször.

Egyfelől érthető hogy az apja magához szeretné venni, segíteni szeretne neki, másfelől nekem meg a saját gyermekeim biztonsága az elsődleges.

2023. febr. 21. 18:39
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
92%

"Dehát rajtad múlik lényegében."

Nem rajta múlik, csak a párja akarja áttolni a felelősséget. Ha igazán meg akarja az apa oldani, akkor nem a nő döntésétől teszi függővé. De gondolom, ha jelen esetben amúgy tök jogosan azt mondja a kérdező, hogy az ő gyerekeivel egy fedél alatt, az ő lakásában nem fogja ezt bevállalni, akkor a párja nem fogja maga megoldani a dolgot máshogy, hanem elintézi azzal, hogy "hát én akartam, de a párom nem ment bele".

Közben meg ebben a szituban először saját lakásába, vagy ha nincs, albérletbe kéne menni a lányával, aztán majd meglátja, hogy boldogul, nem a párja és annak gyerekei életét forgatja fel "majd lesz valahogy" címszóval.

Külön kasszán vannak, a kérdező házában.

2023. febr. 22. 18:37
 42/44 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy lepontoznak, de én a helyedben nem vállalnám be. Már az adott helyhiány is egy komoly ellenérv, de a problémás pszichés állapot sajnos nálam kizáró ok lenne. Most lehet, hogy úgy van kommunikálva, hogy visszahúzódó, néha kicsit vadóc, de együtt lakva, ráadásul ilyen zsúfoltan, lehet, hogy tök komoly problémák jönnének ki, amikbe amúgy is tönkre menne a családi életetek, de akkor is te lennél a "szemét", ha szóvá tennéd, ha aggódnál, ha vissza akarnád csinálni. Inkább mondj most határozott nemet, legyél inkább most "szemét", mint egy kiadós idegösszeomlás után, ne adj isten bármilyen baj után, amit a lány nálatok akár nektek, akár magának okoz.
2023. febr. 22. 18:47
 43/44 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy kérdező, bocs az offért, de azért remélem tisztában vagy vele, hogy igazából 5 fiad van...
2023. febr. 22. 18:53
 44/44 anonim ***** válasza:
68%
De miért merül fel benned az, hogy anyagilag neked kéne megoldani a lányt (plusz szoba neki pl. ). Apuka teremtse meg a feltételeket, ha ez megvan, lehet tárgyalni.
2023. febr. 22. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!