Támogatnád a párodat, hogy magához vegye a komoly viselkedésproblémákkal küzdő gyermekét?
12 éves (lassacskán 13) a kislány, az anyja már kezd besokallni. Gyógyszereket kap (pontosan nem tudjuk miket), jár pszichiáterhez illetve már kórházban is volt bent többször.
Egyfelől érthető hogy az apja magához szeretné venni, segíteni szeretne neki, másfelől nekem meg a saját gyermekeim biztonsága az elsődleges.
"Értem, hogy segíteni szeretne neki, de az rosszul esik, hogy most úgy forgatja az egészet, hogy rajtam múlik, hogy tud-e neki segíteni vagy sem."
Nem lehet, hogy igazából nem is akarja bevállalni, de neki kényelmes lenne, ha te vállalnád úgymond a rossz zsaru szerepét? Tehát ő akár a gyerek anyját, akár saját magát is azzal akarja majd megnyugtatni, hogy ő akarta volna, de nem rajta múlt. Egyes férfiakra jellemző a felelősség áttolása sajnos.
Dehát rajtad múlik lényegében.
Ismétlem, én megértem a problémád, de milyen alapon utasítod el ezt a dolgot, miközben ő meg neveli a te gyerekeidet? Vagy mit szándékozol mondani, hogy a tieid jöhetnek, az övé nem?
Most ilyen alapon, ha anyukát holnap elütné a busz, mehetne a gyerek intézetbe?
Ez egy patthelyzet, ahogy írták, mert nem tudsz mire hivatkozni erkölcsileg, hiszen a gyereke. Ha a tiednek van hely, az övének is meg kell oldanotok, mert az a gyerek nem kevesebb, mint a tiétek.
A fiúk már így is kettesével vannak, négyen nem férnének el egy szobában.
Csak azt nem értem, hogy miért nekem kellene megoldanom. Pont a gyerekek miatt fixáltuk le, hogy külön kasszán leszünk, erre most érezzem magam rosszul, hogy nem tudom megoldani...
Akkor hajrá, neki kell ugrani a bővítésnek, és meg kell csinálni, vagy egy nagyobb házat kell keresni.
A te gyerekeidnek van hely, az övének nincs?
Nincs rá pénzem! Nem nullázhatom le magunkat a lányáért még akkor sem, ha megértem az indokait.
Nagyobbat nem tudok venni, alig 2 éve vettem és újítottam fel ezt. Nyilván, ha több pénzem lett volna, akkor alapból nagyobbat veszek, de akkor is csak erre futotta.
Ja, ha ő költözött be a te házadba, nem közös, akkor nyilván mondhatod, hogy neked ez nem fér bele, nem támogatod a dolgot, a te lakásod.
De azt is bele kell kalkulálnod, hogy esetleg otthagy téged, vagy meg fog romlani emiatt a kapcsolatotok, hibáztatni fog, stb., ez benne van a pakliban.
Fizesse ő a lánya új szobáját! Amúgy a nappalikonyhába is ki lehet költözni, semmi akadálya. A kanapén alszotok.
Egyébként ha 4 fia van az embernek és egyik sem a pasié, még jó, hogy különkassza!
Nappalikonyhába kiköltözni... Persze, köszi. 😅 Ennyi ember között, had legyen már annyi magánélete a szülőnek, hogy saját szobájuk legyen.
Én nem hoznám meg ezt az áldozatot, sajnálom. Amíg nem él együtt vele, addig csak elképzelései vannak, hogy milyen egy ilyen emberrel együtt élni. Nem könnyű. Nagyon más, mint a heti néhány óra.
Plusz a gyerek 6 ember között szerintem méginkább besokkalna, főleg ennyi fiú között, a legfőbb szülője nélkül.
Ebből jól kijönni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!