Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy él túl egy ilyen esetet...

Hogy él túl egy ilyen esetet egy házasság?

Figyelt kérdés

Alapvetően már azt is nehéz felfogni, hogyha mondjuk egy baba leesik az ágyról az egyik fél felügyeletében, akkor az hogy nem okoz borzasztó haragot/vitát (főleg amíg nem tudni, hogy van-e komolyabb baj) a két fél között.

De ha egy gyerek komolyan megsérül, akár életreszóló károsodást szenved, vagy ne adj isten meghal az egyik fél "gondatlansága" miatt, azt hogy tudja túlélni egy házasság?

2023. febr. 17. 23:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Terápiában.
2023. febr. 17. 23:48
 2/17 anonim ***** válasza:
64%
Sehogy.
2023. febr. 17. 23:48
 3/17 anonim ***** válasza:
94%

A szomszédunkban egy 9 éves kisfiú halt meg. Crossmotorozott. Az apja szenvedélye volt. A kissrác 4 éves kora óta űzte, versenyszerűen. Nem az apja hibájából halt meg - fatális baleset történt edzés előtt, bemelegítés közben -, de mégis olyan tevékenység közben, ami az apjához köthető.

Nem tudom természetesen mi zajlott a színfalak mögött, de amit kívülről látok, hogy erős a házasságuk és együtt küzdenek meg ezzel. Ennek lassan 2 éve. Szörnyű tragédia.

2023. febr. 18. 00:12
 4/17 anonim ***** válasza:
13%
Hát én el nem tudom képzelni, hogy megkívánjak valakit, aki felelős a gyerekem halálában. De akinek megy - hát jó gyomra van, egészségére.
2023. febr. 18. 00:48
 5/17 anonim ***** válasza:
67%

Nyilván sok függ a körülményeken.

A gyerekek többsége egyszer leesik az ágyról.

A lányom 10 hónaposan kifordult a férjem kezéből..

Nagggyon haragudtam, de láttam az egészet. Baleset volt.

Szerncsére téli oveebsn volt.

Lepattant a foga eleje.

Még most is felhúzom magam, mert kismilliószor mondtam, neki, hogy fogja erősebben, mert nem érzi mennyit erősödött, javult a mozgása, csak esti fürdés és hétvégi tatálkizók közt. ( sokáig dolgozott naponta)

Lányom pedig valami zajra odafordult teljes testtel, ő pedig csak fél kézzel tartotta, hogy az alkarján ült.

Komolyabb dolognál terápia!!

2023. febr. 18. 03:44
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

Ez szerintem nagyban függ a körülményektől.

Nálunk volt olyan h az udvaron játszottunk a 2,5 évesem szólt h pisilnie kell (télen, overál bakancs stb felszerelében) Beszaladtam vele az ikertesója meg kint maradt a 6 évesemmel (homokoztak)

Még én bent rendeztem a gyereket, kint a tesó átpréselte magát a 2 kapu között és már az utcán is volt. Már épp mentünk ki mikor a nagy kiabált h a hugi kimászott az utcára. ő is akkor vette csak észre, szóval nagyon kis idő alatt jutott ki egy olyan helyen ahol nem is gondolnám h átfér (egy tacsink van és akkor volt kölyök még a rotink, sose mentek ott ki,pedig próbálkoztak több helyen)

Szóval ebből csak arra akartam kilyukadni hogy ha baj történt volna szerintem magamnak nehezebben bocsátok meg, mint a férjem.

Vannak olyan szituációk h elég egy pillanat mikor enyhül a figyelmed és már meg is van a baj.

A férjemtől 1 lépésre esett el úgy a fiúnk hogy felrepedt a szemöldöke.

Ott volt vele, mégis tehetetlen volt.

Nem is haragudtam rá, mert tudom h ez kivédhetetlen, még a szökős storyban én voltam a hül.e h a másik 2 gyereket nem vittem be magammal.

2023. febr. 18. 07:43
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
Balesetnél nincs gondatlansag, baleset van. A kapcsolat meg úgy éli túl, hogy alapesetben két értelmesen gondolkodó felnőtt van benne, nem pedig két óvodás, akik egymást hibaztatják
2023. febr. 18. 07:52
 8/17 anonim ***** válasza:
91%

Én kíváncsi lennék pár példára, mi a gondatlanság.

Egyedül hagyni a gyereket, és akkor történik baj, az persze, az.

De hogy valaki öléből kifordul, nálam még az baleset szint. Izgágák. Két kézzel ha fogod, akkor is tud olyat belekapni a szemedbe, hogy akaratlanul is lazul a szorítás a reflexek miatt. Egyik kezeddel oda is kapsz te is.

Az utolsó válasza felé hajlok én is véleményben.

2023. febr. 18. 08:38
 9/17 anonim ***** válasza:
38%
#6, ne haragudj, de ez a szitu egy gyermekevédelmi ügyet is megért volna. Kint hagytad a 2,5 és 6 éves gyereket felügyelet nélkül egy tacskóval és egy rottweilerrel? Erre szavakat is nehezen találok! Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de irtó felelőtlen vagy!
2023. febr. 18. 08:57
 10/17 anonim ***** válasza:
85%

Tudom, hogy a férjem szereti a gyerekünket és a tőle telhető legjobban vigyáz rá. Ha valami miatt baleset történne, nem gondolom, hogy én jobban tudtam volna csinálni. Egy pillanatra nem 100%-ban odafigyelni elég, hogy baj legyen. És nem lehet mindig tökéletesen a gyerekre figyelni, pláne, ha több van. Ha haragot éreznék ezzel kapcsolatban a férjem felé, akkor elmennék pszichológushoz, aki segítene feldolgozni a történteket.

Ha arról van szó, hogy pl. videójátékozott amikor a gyerekre kellett volna vigyázni, aki eközben belefulladt egy pocsolyába. Ha ezt kinézném a férjemből, nem bíznám rá a gyerekem. De nem ilyen.

2023. febr. 18. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!