Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen jövőre számíthat egy 3...

Milyen jövőre számíthat egy 3 és fél éves gyerek akinek az anyukája öngyilkos lesz? Lesz egyáltalán emléke róla?

Figyelt kérdés
Lehet belőle egészséges felnőtt, vagy végleg sérült lesz a lelke? Hogyan lehet segíteni egy ilyen kisgyereknek? (nagyszülők nevelik)
2023. jan. 28. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
12%
Sok esetben nem mentális csak pl elhagyta a pasi, na ez nekem nem lenne indok. Ha mentális akkor ez a gyerek előtt is volt akkor jobban atkelett volna gondolni azt a gyereket
2023. jan. 28. 19:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az férjem apukája a férjem 3,5 éves korában hunyt el balesetben. Sajnos nincs róla emléke, de a temetésből megmaradt neki 1-2 kép. Nem az apjáról hanem hogy figyeltek rá a rokonok, meg a sok virág ilyenek.

Viszont a mai napig nagyon fájó pont neki. Sosem tudta magát túl tenni azon hogy apa nélkül nőtt fel.

2023. jan. 28. 19:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogy éli meg gyerekként, az múlik azon is, hogy kik fogják az anyja halála után nevelni, és hogyan kezelik a történteket.

Olyan szinten pedig kihatással lesz az életére, hogy bizonyítottan nagyobb eséllyel lesz öngyilkos az, akinek a szülője is az lett. A problémái megküzdésekor gyakran felmerülhet benne, miért kínlódjon, hisz az anyja sem harcolt tovább.

Sok olyan család van, ahol pl. az apa és a nagyapa is öngyilkos lett.

2023. jan. 28. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátnőm 4 éves volt mikor öngyilkos lett az anyukája. Ráadásul ő találta meg. Az apjával maradt, aki újranősült. A mostohaanyja olyan igazi mostohán volt. Rengeteget járt terápiába és csoportos pszichodrámára. Két gyerek anyukája és óvónő. Normális élete lett, de megküzdött érte.

Anyósomnak 3 évesen halt meg az anyja. Sose dolgozta fel. Neki tönkretette az életét ez és az apja új felesége. Ezt ki is mondja. Iszonyatosan megkeseredett, negatív életszemléletű asszony.

2023. jan. 28. 22:14
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen ez kihatással a későbbi életére. De nem is igazán tudom felfogni, hogy egy anya hogyan tehet ilyet. Nekem a középső gyermekem pont 3 és fél éves... Nem vagyok egy stabil személyiség, de az egyetlen ok ami miatt "félek" a haláltól, hogy nehogy a gyerekeimet el kelljen hagynom, illetve hogy ne lássam őket felnőni. Felfoghatatlan.
2023. jan. 28. 23:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Ismerek egy fogyatékos lányt. Ő a nappali foglalkoztató vezetője szerint azért maradt vissza szellemileg,mert az anyukája öngyilkos lett.

Hogy igaz-e,nem tudom. Őt (a lányt) természetesen nem lehet erről megkérdezni.

2023. jan. 29. 05:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!