Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan segítsek a gyerekemnek?

Hogyan segítsek a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
Van egy 20 éves fiam, aki egyszerűen nem bír magával. Még mindig kozepsuliba jár, mert az egyikbol 2 év után kidobták, az alapiskolában is csak gond volt a viselkedesevel, megverte az iskolatársait, nem igazán vannak normális baratai. Magam nevelem, igaz külön lakast berelek neki, de amikor tudok foglalkozok vele. De folyton csak a panasz jon vissza- az iskolából, a baratoktol, mindenhonnan. Mindig mindenben probaltam neki segiteni, probaltam meghallgatni a gondjait, de mindig csak hazudozik, nagyzol, és egyszerűen nem tudom és soha nem is tudtam a helyes útra terelni. Dolgozni nem akar, fizetem az albérletet, és havonta 120 ezer Ft t adok neki, plusz ha szuksege van bármire segitek. Gondolkodtam hogy meg vonom tőle a pénzt, hogy járjon dolgozni, de felek, hogy kimuvel magaval valamit, ártani fog maganak. Egyszerűen nem találja a helyet a világban. A suliban agresszív a tanárokkal is. Vannak időszakok mikor teljesen normális, sajnos ez ritka. Régen hordtuk pszichologushoz is, aki azt mondta hogy az ég adta egy világon semmi baja. Nem rég volt újra kapott gyogyszereket, amit nem biztos hogy szed. Egyszerűen senkit nem tisztel maga korul, addig kedveskedik az embernek míg kell neki valami (nemcsak nekem) teljesen olyan mintha több személyisége lenne- elő tudja adni az ártatlant, akivel nem törődtek a szulei, a segitokeszt, az agresszivet, a normalist es meg van pár… az anyukájával pici kora óta nem vagyunk együtt, o nevelte, nálam hetvegeken volt, de hetkoznap is latogattam, plusz én fizettem mindig mindent neki. Sajnos az anyukája tavaly meghalt, ami egy kicsit megtörte ot, viszont sosem volt jó viszonyuk, nagyon sokat panaszkodott, mert a gyerek mindennek lehordta ot, direkt idegesitette az anyját mindennel.. y egyszerűen mintha direkt azt csinálna amire megkerjuk hogy ne. Nem tudom hasznal e drogokat, azt tudom hogy dohányzik es mostanaban iszik is. Nem tudom már mit tegyek hogy normális felnott legyen belőle, hisz folyton segitetettem amiben tudtam. 4 helyre járt alapsuliba mert mindig kirugtak, a pszichologusnak előadja hogy minden rendben van vele… nem tudom már komolyan hogy mit lehetne. Van valaki ilyen cipőben?
2023. jan. 26. 22:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Lehet, de ez nem azt jelenti, hogy neki is gond nélkül megy majd.

Ő egy másik ember, más beállításokkal. Nem a te fiatal kori éned (egyébként legtöbbször ezt rontjuk el: olyan igényeket elégítünk ki, amelyek csak bennünk léteznek)

2023. máj. 15. 14:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!