Hogy álltok ahhoz, ha a gyereketek puskázik dolgozatnál? Nincs ez kicsit túlgondolva már?
Hétfőn történelem témazárót írtak, 7. osztályról van szó.
Évszámok, nevek, fogalmak.
Az egyik lány lebukott, hogy egy kis lapra felírta az évszámokat, kapott is érte három egyest (1 a dolgozatra, 1 a puskázás miatt, 1 pedig "csak úgy"). Ezzel még nincs is gond, bár az, hogy "csak úgy" elv alapján kap egy egyest, szerintem vitatható, de mindegy... Viszont hétfőn és kedden is csak erről volt szó a lányomék osztályában. Hétfőn emiatt nem is lettek az utolsó óra után hazaengedve, ott kellett maradniuk egy fél órát az osztályfőnökkel, megbeszélni ezt (úgy, hogy előtte már megbeszélték az angoltanárukkal, a matektanárukkal és a tesitanárral is). Tegnap bement hozzájuk az igazgató és a két igazgatóhelyettes is, a lánynak az anyukáját az osztályfőnök külön felhívta. Most pedig kaptunk egy köremail-t, mi, szülők, hogy ez történt az osztályban, fordítsunk nagyobb figyelmet a gyerekek tanulására, ösztönözzük őket a rendszeres készülésre, szánjunk időt az erkölcsi nevelésre, példamutatásra is.
Tegnap mondta a lányunk, hogy kémiából írtak dolgozatot reggel, előtte a tanárnő mindenkit felállított a helyéről, belenézett a padokra, kifordíttatta mindenkivel a zsebeket, kabátokat, táskákat hátrapakoltatta. Tovább készültek elő a dolgozatra, mint ameddig tartott megírni.
Nem támogatom én sem a csalást, ne értsetek félre. Hibázott az a gyerek, de 2-3 napja ezt hallgatja, úgy van kezelve, mintha körülbelül egy másik társát lelökte volna az ablakból. Azért, mert felírt egy fél tenyérnyi lapra valami 5 darab évszámot... Kapja meg a büntetést, legyen egy 5 perces hegyi beszéd tartva neki/nekik, de szerintem felesleges ez, hogy mostantól kollektíven bűnözőnek vannak kezelve, minden órán 10-15 percig ez a téma és még a szülőket is értesítik (név ugyan nem szerepelt benne, de nyilván a gyerekek otthon nem anonim módon mesélik ezt el, mindenki tudja, kiről van szó).
Szerintem is túlzás. A 3 karó pont akkora büntetés amit rettenet nehéz kijavítani, felesleges volt még körbealázni is szerencsétlen lányt.
Én is puskáztam sokszor a suliban ha olyan anyag volt amit hiába olvastam olvastam olvastam órákig, napokig, semmi nem maradt meg belőle, mert annyira szàraz és érdektelen volt számomra. Az más kérdés, hogy sosem buktam le...😂 És persze sose írtam annyi puskát hogy feltűnően jó legyen. Csak görbüljön, vagy egy gyenge közepesre. Mert valóban nem fair azokkal szemben akik be tudták magolni amit kellett.
Hát ez nevetséges komolyan mondom. Én szinte mindig csináltam puskát. Használni már nem sűrűn mertem. De abból is tanul a gyerek, sőt... Nagyon jó kis felkészülés egy alaposan megírt puska.
Szerintem ennyire megalázni valakit puskázás miatt és büntetni az egész osztályt nagyon durva megtorlás a majdnem semmiért. Nagyon fura világot élünk.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, pár válaszadó eléggé szadista jellemet mutat, az az igazság.
Ráadásul a lányom mondta, hogy ez az osztályban inkább "menő" most, hogy ennyire kiborította a lány a tanárokat. Vagyis poénkodnak vele, a lány is viccelődik ezzel. Mert nem azt érzi, hogy most ő a "fekete bárány", hanem az egész osztály kiállt érte, nincs megbélyegezve általuk. Szóval kicsit visszásnak érzem ezt, mert nem pont úgy sült el, ahogy a tanári kar egy része gondolta.
A három darab 1-es is kettőre lett csökkentve, mert a lány szülei beszéltek a tanárral, hogy rendben, adjon 1-est a puskázás miatt, meg 1-est a dolgozatra, de olyan kategória nincs osztályozásnál, hogy "csak úgy" (a 3. 1-est ezzel az indokkal kapta volna).
Aki puskázik azt véditek, mikor csalásnak minősül.
Lehet 7. osztályos, de ha továbbtanul majd egyetemre, és ott is ezzel próbálkozik, merthát a dedóba ezzel sikerült eredményeket elérnie, akkor megfogja magát ütni rendesen. Ha lebukik lesz fegyelmi, meg bukás az adott tárgyból, nem csak 1-2 egyes.
Ha meg majd felnő, lop, hazudik, csal, akkor meg megvetitek. Ezért van ennyi bajos ember, mert gyerekkorban nincs megtanítva, hogy mit nem szabad, sőt inkább azt mondják, hogy nem baj ha csal, kis bünti lesz, de megússza és újból próbálkozik így vele. Most a kérdésben lévő gyerek legalább megtanulja.
Nagyon fura világot élünk. Mindenhol megy, hogy az orbán kormány, meg a pénz lopás, de ha nem az orbánról van szó, hanem mondjuk egy kisgyerek csinál valamit, akkor jaj a pintyőkének nézzük el.
De ha érettséginél csalna, mert még a dedóban ezt megengedték neki és rászokott, hogy mindenhol tud, max csak kis büntetést kap érte ha lebukik. És érettséginél csalna és emiatt mondjuk a te gyereked nem kerülne be az egyetemre, mert magasabb pontja lesz a csalónak és kiszorítja, elveszi előle a helyet, akkor gondolom nem így állnál a dolgokhoz.
Ez olyan mint a Magyar kormány, mondják, hogy lopja a pénzt és ezért nyavajognak, de igazából ezek csak azt akarják, hogy ők is kapjanak a pénzből, akkor már nem is lenne gond nekik.
R@kás szar oktatási rendszert aki kijátsza az a király.
Kreatív készségek kellenek.
Iskolába muszáj járni, ott elavult hülyeségeket tanítanak, ezért nem bűn kijátszani.
Mesterséges intelligencia kora van már, virtuális valóság kora kezdődik, magyar oktatás meg a 19. században.
Ha kell én segítek a gyereknek puskázni. Az a terület ami érdekli azt komolyan kell venni a többiből jó a 2es.
Amúgy a zseb kifordításért meg feljelenteném a tanárt, legalább is megmondanám, h meg1x ilyen lesz és pályafutásának vége. Nem csak annak van következménye amit a gyerek csinál, ha azt szigorúan vesszük akkor azt is amit ő tesz. Nyilvános megalázás, kényszer pedig büntetendő. Emelje fel a seggét és járkáljon a doga közben akkor látja , ha valaki csal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!