Szerintetek általános iskola 4. osztályában dolgozatnál hány százaléknál húzzák meg a ponthatárokat?
Hú nem hiszem az túl durva lenne :D
Gimis vagyok nem igazán százalékoznak a tanárok csak matekból,ott érettségi ponthatár szerint
tessék:
80–100% elérése esetén jeles (5),
60–79% elérése esetén jó (4),
40–59% elérése esetén közepes (3),
25–39% elérése esetén elégséges (2),
0–24% elérése esetén elégtelen (1)
Nálatok még jó is, nálunk 0-49%=1, 50-65=2, 66-79=3, 80-91=4, 92-100=5.
Egyébként meg szerintem ez dolgozatfüggő is, simán összeállíthat egy olyan nehézségűt így is, hogy senkinek ne legyen egyes. Attól függ, hogy milyen nehezek ill. könnyűek a feladatok.
Mindkét fiam alsós, leggyakrabban így van.
90-100 % 5
80-90 % 4
60-80 % 3
40-60 % 2
Ezek a nagyon kerek határok, ezen szoktak picit változtatni a dolgozattól függően.
A tankönyvkiadó cégek között is van olyan, akik a központilag összeállított felméréseikhez meghatározzák a ponthatárokat. Osztályfőnök mondta szülőin, hogy ezen szokott néha enyhíteni, ha túl szigorúnak találja. Vagy ha túl nehéznek talál az osztály számára egy feladatot, kiveszi azt a felmérésből.
6. vágyok
Fiam negyedikes és náluk 92% felett 5ös és 80% felett 4es
Hát, nálunk úgy volt alsóban mint a 08:11-es válaszolónál.
Aztán felsőben már 50% alatt egyes volt.
Most gimiben meg vegyes. Fakton általában 80% a ponthatár, de a többi órán 90% általában. Nem igazán akadtam fenn ezen a dolgon, mindig próbáltam maximumra törekedni.
Néha az is előfordult, hogy a 89%-nál már megadták a jobbat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!