Hogy álltok ahhoz, ha a gyereketek puskázik dolgozatnál? Nincs ez kicsit túlgondolva már?
Hétfőn történelem témazárót írtak, 7. osztályról van szó.
Évszámok, nevek, fogalmak.
Az egyik lány lebukott, hogy egy kis lapra felírta az évszámokat, kapott is érte három egyest (1 a dolgozatra, 1 a puskázás miatt, 1 pedig "csak úgy"). Ezzel még nincs is gond, bár az, hogy "csak úgy" elv alapján kap egy egyest, szerintem vitatható, de mindegy... Viszont hétfőn és kedden is csak erről volt szó a lányomék osztályában. Hétfőn emiatt nem is lettek az utolsó óra után hazaengedve, ott kellett maradniuk egy fél órát az osztályfőnökkel, megbeszélni ezt (úgy, hogy előtte már megbeszélték az angoltanárukkal, a matektanárukkal és a tesitanárral is). Tegnap bement hozzájuk az igazgató és a két igazgatóhelyettes is, a lánynak az anyukáját az osztályfőnök külön felhívta. Most pedig kaptunk egy köremail-t, mi, szülők, hogy ez történt az osztályban, fordítsunk nagyobb figyelmet a gyerekek tanulására, ösztönözzük őket a rendszeres készülésre, szánjunk időt az erkölcsi nevelésre, példamutatásra is.
Tegnap mondta a lányunk, hogy kémiából írtak dolgozatot reggel, előtte a tanárnő mindenkit felállított a helyéről, belenézett a padokra, kifordíttatta mindenkivel a zsebeket, kabátokat, táskákat hátrapakoltatta. Tovább készültek elő a dolgozatra, mint ameddig tartott megírni.
Nem támogatom én sem a csalást, ne értsetek félre. Hibázott az a gyerek, de 2-3 napja ezt hallgatja, úgy van kezelve, mintha körülbelül egy másik társát lelökte volna az ablakból. Azért, mert felírt egy fél tenyérnyi lapra valami 5 darab évszámot... Kapja meg a büntetést, legyen egy 5 perces hegyi beszéd tartva neki/nekik, de szerintem felesleges ez, hogy mostantól kollektíven bűnözőnek vannak kezelve, minden órán 10-15 percig ez a téma és még a szülőket is értesítik (név ugyan nem szerepelt benne, de nyilván a gyerekek otthon nem anonim módon mesélik ezt el, mindenki tudja, kiről van szó).
Ha kap egy egyest, kb pont lesz.rja.
Ennek legalább van értelme, mert a kellemetlen helyzetet el akarja majd mind kerülni.
"Azért, mert felírt egy fél tenyérnyi lapra valami 5 darab évszámot."
Most nem azért, de ezt akkor már meg is tanulhatta volna....
Szerintem is túlzás, mondom ezt úgy hogy soha nem puskáztam.
Viszont tény hogy sokkal elrettentőbb, mint egy 1-es, mivel sok gyereket nem igazán érdekelnek a jegyei.
Mondjuk 3 db 1-es az már szabotázs a gyerek ellen, javítani is nagyon nehéz.
A puskázás végül is csalás.
És én is a kémiatanárral értek egyet, meg kell előzni a bajt és akkor nem lesz probléma.
Szerintem jobb egy becsületes kettes önerőből, mint egy szép jegy érdemtelenül és a gyerekemet is erre nevelem.
De viszont a tananyag nagy része így is, úgy is kuka lesz szóval végül is megértem, hogy ha valaki nem akar a megtanulásába energiát fektetni csak a puskázás valahol kicsszés a becsületesen tanulókkal és igazságtalan is.
Ennél csak akkor tudták volna jobban túlreagálni, ha szerencsétlen lánynak meztelenül kell körbevonulni, miközben ostorral csapkodják, és skandálják: "Szégyen!"
Szerintem a három 1-es egy dolgozatra bőven elég elrettentő.
A kollektív büntetést pedig szánalmasnak tartom.
Mi ez, valami egyházi iskola, hogy így papolnak az erkölcsről? Undorítóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!