Ki jogosult adni mentességet osztályozás alól, időkedvezményt dolgozatnál? Nevelési Tanácsadó vagy Szakértői Bizottság?
Meixner Alapítvány szerint dislexia, diskalkulia, disgráfia, Szakértői Bizottság szerint csak alacsonyabb IQ.
Iskolát váltanánk (negyedikes) és szeretném, ha nem szenvedne ennyit.
már ne is haragudj de én is fel vagyok mentve mégis 162 es az IQ a kettő nem függ össze az hogy az ocsmány matek típusfeladatokat nem tudom megoldani az nem jelenti azt hogy ne lenne átlagon felüli a probléma megoldó képességem.
egyébként ez nem a nevelési tanácsadó dolga. benne is van a nevében hogy csak tanácsad...
a szakértői bizottság vizsgálata kell ahol megállatják hogy milyen gyengesége van a gyereknek (ez nem az IQ ról szól)
Szóval a szakértői bizottság (mivel sokszor volt velük dolgom) 3 főből áll egy piszichologusból, egy gyógypedagógusból, és egy neurológusból ők állapítják meg a problémát az okokat és hogy az okok jelenleg is fenn állnak e és hogyan fejleszthetőek
Mint szülő, jogod, hogy kérheted a gyermeked szakértői vizsgálatát. A suliban adnak papírt, amit ki kell tölteni, pedagógusnak is és neked is.
Szakértői Bizottság állapítja meg az SNI-t.
Azért ne lepődj meg, ha érdekes dolgokat olvasol a szakértői véleményben. Én pedagógusként olvastam már néhány olyat, hogy megállapítottam, ezért kár volt annyit tanulni. Bizonyos pályán eltöltött év után az ember felismeri a disz-es eseteket, pláne magyartanárként, és nekem néha rendszertelennek tűnik, mi alapján dönt a bizottság.
Nekem kolléganőm küzdött évekig, hogy elismerjék a Meixner Intézet által adott szakvéleményt a szakértői bizottságban is. Végül sikerült. A fia főiskolás, informatikus, pedig idegen nyelv értékelés alól felmentett volt.
05-28 16:08-es vagyok
Teljesen egyet értek az előttem szólóval vannak furcsaságok ebben a felmentős dologban de ennek leginkább a korruktció az oka (pénzért bármit ráírnak) ezért van az a rengeteg felülvizsgálat.
Bár azért az is vérlázító hogy a középiskolámban annak ellenére hogy a bizottság rendeletére gyógypedagógushoz járok heti rendszerességek, ahol teszteket oldok meg.
mégis havonta kitalálják hogy ezért meg azért érvénytelen a felmentésem, ezzel nem kis stresszt okozva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!