Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy fogadtattátok el a...

Hogy fogadtattátok el a gyerekkel, hogy nem lesz kutyája (vagy más hàziállata)?

Figyelt kérdés

Adott a tipikus helyzet: a 10 év körüli gyerekek könyörögnek egy kutyáért, majd ők foglalkoznak vele, játszanak vele, a zsebpénzükből beszállnak a költségeibe és a szokásos ígérgetések, amiből ugye 3 hónap múlva már semmi nem lesz.

100-szor el lett mondva, hogy nem lesz kutya, felsorolva a felnőttként ésszerű okokat:

- mi nem szeretjük a férjemmel a kutyákat és biztos nem lenne kedvünk foglalkozni vele

- nem akarunk havonta 10-20-30 ezret minőségi kutya elé délre, orvosi kezelésre szánni

- nekem a kértem a hobbim, van veteményes, tó, angolkert, nem kell egy kutya, ami tönkrevágja az egészet, amiért évekig dolgoztam.

Én elhiszem, hogy egy gyereknek ezek nem érvek, de értitek, nekünk nem kell kutya.

2023. jan. 24. 11:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell tulmagyarazni. TI, a szülők nem akartok háziállatot. Ennyi. Nem kell tovább ragozni. A többire mindre van kifogás.
2023. jan. 24. 14:06
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

9-es vagyok: azt elfelejtettem, hogy már 40 éves vagyok. 3 kutyám van, kutyakiképzéssel és -tenyésztéssel foglalkozom, versenyszerűen agilityzek a kutyáimmal. 23 éves voltam mikor kutyám lett.

(Megyjegyzés: szüleimnek abba a lakásba lett kutyájuk mikor 24 voltam, ahova "ide kutya be nem teszi a lábát")

2023. jan. 24. 14:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

10 éves gyereknek nehéz lenne elsőre egyből kutya és ez a kutyának sem jó. Meg lehet neki ezt is mondani. Amúgy is érdemes valami kisebb, olcsóbb és kevesebb gondozást igénylő háziállattal kezdeni: mondjuk achát csigával, később lehet hörcsög stb. Egy kutya marha nagy felelősség, megkérhettek kutyás ismerőst, hogy "véletlenül" említse meg az árnyoldalait is a kutyázásnak. Pl. amikor a tesóm gyerekei nálunk voltak és sötétben, hidegben, esőben stb. el kellett vinnem a kutyát sétálni (persze hívtam őket is ;)), akkor mellékesen megemlítettem, hogy a kutya ezzel jár, pedig de szívesen maradnék a házban. Vagy amikor séta közben húzták az orrukat a kutyagumira, akkor is hasonló volt a válasz.

Ahogy előttem írták, a menhelyek látogatása vagy más kutyájának a kiegészítő "gondozása" sem rossz ötlet.

2023. jan. 25. 00:29
 14/14 gago77 ***** válasza:
0%
Nem baj ha nem szeretitek a kutyát. A kutya se szeret titeket! :)
2023. ápr. 10. 17:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!