Hogy fogadtattátok el a gyerekkel, hogy nem lesz kutyája (vagy más hàziállata)?
Adott a tipikus helyzet: a 10 év körüli gyerekek könyörögnek egy kutyáért, majd ők foglalkoznak vele, játszanak vele, a zsebpénzükből beszállnak a költségeibe és a szokásos ígérgetések, amiből ugye 3 hónap múlva már semmi nem lesz.
100-szor el lett mondva, hogy nem lesz kutya, felsorolva a felnőttként ésszerű okokat:
- mi nem szeretjük a férjemmel a kutyákat és biztos nem lenne kedvünk foglalkozni vele
- nem akarunk havonta 10-20-30 ezret minőségi kutya elé délre, orvosi kezelésre szánni
- nekem a kértem a hobbim, van veteményes, tó, angolkert, nem kell egy kutya, ami tönkrevágja az egészet, amiért évekig dolgoztam.
Én elhiszem, hogy egy gyereknek ezek nem érvek, de értitek, nekünk nem kell kutya.
9-es vagyok: azt elfelejtettem, hogy már 40 éves vagyok. 3 kutyám van, kutyakiképzéssel és -tenyésztéssel foglalkozom, versenyszerűen agilityzek a kutyáimmal. 23 éves voltam mikor kutyám lett.
(Megyjegyzés: szüleimnek abba a lakásba lett kutyájuk mikor 24 voltam, ahova "ide kutya be nem teszi a lábát")
10 éves gyereknek nehéz lenne elsőre egyből kutya és ez a kutyának sem jó. Meg lehet neki ezt is mondani. Amúgy is érdemes valami kisebb, olcsóbb és kevesebb gondozást igénylő háziállattal kezdeni: mondjuk achát csigával, később lehet hörcsög stb. Egy kutya marha nagy felelősség, megkérhettek kutyás ismerőst, hogy "véletlenül" említse meg az árnyoldalait is a kutyázásnak. Pl. amikor a tesóm gyerekei nálunk voltak és sötétben, hidegben, esőben stb. el kellett vinnem a kutyát sétálni (persze hívtam őket is ;)), akkor mellékesen megemlítettem, hogy a kutya ezzel jár, pedig de szívesen maradnék a házban. Vagy amikor séta közben húzták az orrukat a kutyagumira, akkor is hasonló volt a válasz.
Ahogy előttem írták, a menhelyek látogatása vagy más kutyájának a kiegészítő "gondozása" sem rossz ötlet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!