Felmondani munkahelyen gyerek mellett? Vagy mit tegyek?
Kiscsoportos fiam van, és sajnos sokat beteg banális dolgokkal. Köhögés, orrfolyás, fülfájás. Ezek vannak kb váltakozásban
Nekem van egy szuper munkahelyem, közel van hozzánk negyed órára, ott vagyok 2014 óta, mindenkivel jó a kapcsolatom, kedves kollegáim vannak és megértő főnököm, 8-16ig dolgozok, és jól is keresek (430e nettó)
Elég kellemetlen nekem mostanában, hogy állandóan vagy home officeba kéreckedek (ilyenkor hiába is igyekszek nyilván a bent levőkre kicsit több jut, mert van amit itthonról nem tudok) vagy táppénzre megyek.
Már néha azon agyalok, hogy felmondok, hogy ne én legyek a problémás elem ott és itthon leszek 1-2 évet... más kisgyerekes kollega nincs, a főnökömnek is már tini lánya van
De közben félek, hogy másik hasonlóan jó helyet nem találok mondjuk 1 év múlva ha nekiállok keresni, igaz van diplomám és beszélek 3 nyelven, de azért nem ugrálnak máshol sem a kisgyerekes anyákért és nincs semmi extra tudásom amúgy, diplomám is egy sima BA gazdasági, semmi komoly.
Adjak fel egy jó munkahelyet és majd lesz valami vagy bírjam ki, hátha nem rúgnak ki vagy nem megyek mások agyára?
Ti mit tennétek? (Vagy tesztek sokat beteg gyerek mellett?)
Ok persze, értem ezt is. Állami szférában még vezetők se keresnek feltétlenül sokat, de vsz igazad van és vmi pénzes pozíció ez.
De jelenleg szerintem nem indokolt az órabéréért szinte megegyező összegért fogadni vkit, vagy felmondási a munkahelyen, ahol egy rossz szót sem szólt rá senki.
Többet keres a férjem mint én, kb a dupláját, azért is nem akar nagyon ő maradni, nem csak a próbaidő miatt, hanem mert mindig azt mondja,hogy ő többet keres, fontosabb az ő munkáját megtartani inkább.
Volt régebben egy babysitterünk, aki csak néha vigyázott rá ha valami program volt vagy hivatalos intéznivaló, fősulis lány, de már ő sem tud, mert elhelyezkedett teljes állásban azóta.
Most egy nyugdíjas hölgy van még, fiatal is viszonylag, 58 éves, decemberben őt kértük meg pár napra, de neki sem mindig jó, mert sok a programja meg járkál el ide oda, de hát őt fogom még szerintem néha megkérni.
Nos, én anno ezt úgy csináltam, hogy feladtam egy hirdetest, amiben leirtam szépen, mi az elvárásom. Nem kevés volt, ugyanis már a terhessegem alatt kerestem valakit, aki újszülöttet is elvallal. Egyetemista kis hölgy lett a befuto. A terhességem alatt heti egyszer jött, olyankor egy órát beszélgettünk, kávéztunk, ismerkedtunk. Természetesen ezt is fizettem neki, ez volt az alap. A gyerekem 8 éves koráig rendszeresen igénybe vettem. Nagyon ritkán fordult elő, hogy nem ért rá, olyankor az egyik barátnője, vagy a párja vette át a munkát: őket is jó időben megismertem, nyilván nem vadidegenkent jelentek meg a gyerekre vigyázni.
De egy barátnőm pl a szomszéd kisnyugdijasra bízta a gyerekét. Náluk nem oradij volt, hanem havonta fizetett egy x összeget, akkor is, ha nem vette igénybe a néni segítségét.
27!
Ezelőtt szerint nem gondolkozol valami logikusan, hiszen a kérdező frrje háromszor annyit keres, ergo abból meg tudnak élni, a kérdező jövedelemből egyedül már kevésbé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!