Felmondani munkahelyen gyerek mellett? Vagy mit tegyek?
Kiscsoportos fiam van, és sajnos sokat beteg banális dolgokkal. Köhögés, orrfolyás, fülfájás. Ezek vannak kb váltakozásban
Nekem van egy szuper munkahelyem, közel van hozzánk negyed órára, ott vagyok 2014 óta, mindenkivel jó a kapcsolatom, kedves kollegáim vannak és megértő főnököm, 8-16ig dolgozok, és jól is keresek (430e nettó)
Elég kellemetlen nekem mostanában, hogy állandóan vagy home officeba kéreckedek (ilyenkor hiába is igyekszek nyilván a bent levőkre kicsit több jut, mert van amit itthonról nem tudok) vagy táppénzre megyek.
Már néha azon agyalok, hogy felmondok, hogy ne én legyek a problémás elem ott és itthon leszek 1-2 évet... más kisgyerekes kollega nincs, a főnökömnek is már tini lánya van
De közben félek, hogy másik hasonlóan jó helyet nem találok mondjuk 1 év múlva ha nekiállok keresni, igaz van diplomám és beszélek 3 nyelven, de azért nem ugrálnak máshol sem a kisgyerekes anyákért és nincs semmi extra tudásom amúgy, diplomám is egy sima BA gazdasági, semmi komoly.
Adjak fel egy jó munkahelyet és majd lesz valami vagy bírjam ki, hátha nem rúgnak ki vagy nem megyek mások agyára?
Ti mit tennétek? (Vagy tesztek sokat beteg gyerek mellett?)
Nem írtál apukáról, nagyszülőkről.
Nem mondanék fel. Ez van, ha az embernek gyereke van.
Nagyszülő nincs, egyik mama nem él már, másik 100 km-re lakik, és sajnos heti 6 napban dolgozik, még 2 éve van nyugdíjig.
Apuka új munkahelyen van, ahol vezetői pozíció miatt 6 hónap próbaideje van, most jár 4.5nél, ő így nem akar itthon maradni (egyelőre)
Miért kell drámázni ha nincs dráma ?! Már bocs de fel ne mondj ők is tudják milyen egy kisgyerekkel meg azt is, hogy jó munkaerőt is nehéz találni, ha felvesz valakit az is elmehet szülni. Hidd el, ha bajuk lesz kirúgnak amikor dolgozol igyekezz a legtöbbet kihozni magadból ennyi.
Esetleg felajánlhatod a főnöködnek, hogy elmész fizetetlen szabira ha olyan a viszonyotok, de én ezen nem stresszelnék. Ha baszogatnak vagy bunkóznak és már utálsz ott dolgozni ezért azt megértem de, ha még ez se akkor én biztos, hogy nem mondanék fel.
Nem mondanék fel.
Bébiszitter esetleg nem jöhet szóba?
Igen, jól írták, te azon drámázol amin nem kéne.
A főnök majd jelzi ha baja van. Akkor majd megmondod te is hogy apuka próbaideje ha lejár, ő is tud vele lenni. Amúgy ez tényleg ilyen, de itthon még ezt a nagy megalázkodást is beleverik az emberekbe...
HA, de csakis HA nagyon elkezdenek problémázni, tárgyalhattok alternatívákról, túlóra részedről, ilyesmik. De fel ne mondj az ég szerelmére.
Amúgy ha annyira el akarnának küldeni, akkor jelenleg 2 hónap végkielégítés jár, ha betöltöd a 10 évet, 3 hónap. De mivel a legtöbb cég inkább a közös megegyezést preferálja, erre rá szoktak dobni még, csak menjen el békével az ember... Persze ezt a munkáltató kezdeményezi.
Szóval dehogy menj el, ha jó ott neked, dolgozz normálisan, ne hergeld bele magad tévképzetekbe, és tojd le, más mit gondolhat, majd kinyitja a főnök a száját ha van valami.
Nehéz kérdés.
Ja, nem. Nem is értem ezért hogy jut eszedbe felmondani. Max ha nincs kedved dolgozni amúgy, mert különben semmi értelme ennek a kósza gondolatodnak.
Szerintem ne mondj fel, főleg azért sem, mert nem tudhatod meddig tart a beteges időszak. Lehet átesik rajta és utána hónapokig nem lesz beteg. Lehet felmondanál, aztán meg beteg se lenne utána sokat. Nem lennél ideges? Ha annyira tragikus lenne a helyzet akkor max küldjenek el ők, de legalább akkor kapsz pár havi bért, és annyival is beljebb vagy, hogy előre megvan a pár havi béred és nyugodtabban lennél otthon.
Adj neki vitaminokat is, bár gondolom adsz, nem azon múlik sajna. Áprilistól már jobb szokott lenni a helyzet, és kevesebbet betegek.
Ha apukának lejár a próbaideje akkor néha vállalja be ő is, már az is sokat számítana, ha egyszer te egyszer ő vagy ha csak néha néha bevállal ő is pár napot. De szerintem semmiképp se mondj fel, ha más okod tényleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!