Milyen munkahelyetek van ovis kisgyermek mellett?
Védőnő vagyok. Negyed 7-re viszem, és 16.15-25 körül érek oda érte. Munkahelyemtől 10 perc biciklivel és 4 perc autóval az ovi.
Egyik barátnőm szintén helyben a gyermekvédelmi szolgálatnál dolgozik ő is hasonlóképp hordja.
De az oviban vannak például konyhásként, tanárként, postásként, bolti eladóként, irodai adminisztrátorként, háziorvosként dolgozó szülők is.
Pedagógus vagyok, ami családbarát munka, de így is heti egyszer a férjem viszi oviba a fiunkat. (Mert az iskolában is kell korai ügyeletet tartani, ezért be van osztva, mikor ki megy korán.)
Ezen kívül is sok olyan eset van, amit nehezen oldanék meg nélküle. (Értekezletek kb 2 havonta, fogadó órák, stb.)
Más foglalkozásnál el tudom képzelni, hogy ez még nehezebb. Szerintem dolgozó szülő egymaga nehezen oldja meg. A helyedben együttműködnék más kisgyerek szüleivel, akiknek szintén jól jön, ha váltva hozzátok-viszitek a kicsiket, vagy fizetett segítséget keresnék. (Akár egy jobb fej nyugdíjas is szóba jöhet.)
Nem dolgozok.
Kis és nagycsoportosak - folyton betegek, így feladtam a munkakeresést
Tudom milyen nehéz falun lakni. Mi egy 5000 fős faluban lakunk, ami azért már nem kicsi. Januárban kérdeztem a védőnőket, hogy nem e tudnak valakit a faluban, aki vállal bébiszitterkedést, mert szeretnék vissza menni dolgozni. Azt mondták körbekérdeznek. Nem olyan régen szóltak, hogy nem találtak senkit. Becsületes védőnők, biztos, hogy kérdezősködtek.
A lányommal úgy oldottuk meg, hogy abba a városba írattam be oviba, ahol munkát kaptam, 6:45 körül volt oviban, én 7-től 15:20ig dolgoztam, így fél 4re tudtam érte menni.
Most a kicsivel ugyanez lesz a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!