Miért bántanak azért, mert úgy képzelem el a jövőmet,hogy lesznek gyermekeim?
Kicsi korom óta szeretnék édesanya lenni. Most 19 vagyok, 10 éven belül szeretnék gyermeket.
Nagyon sokszor megkaptam már több embertől is, hogy önzőség gyereket vállalni, és hogy nem gondolok bele,hogy milyen világ van, minek ilyenbe gyereket szülni.
Jelenleg egyetemen tanulok és igyekszem azért, hogy jó anyagi körülmények között tudjam majd nevelni az iskola elvégzése után,bár a jövőnket nem feltétlenül itthon tervezem.
Számtalanszor a fejemhez vágták, hogy miért nem a tanulásra építek, több diplomát is lehet szerezni, mihez fogok kezdeni, ha a gyerekek egyszer kirepülnek én pedig ott maradok nélkülük.
Nos, teljesen biztos vagyok benne,hogy feltalálnám magamat, sosem akarnám magamhoz láncolni őket.
Titeket is szoktak ilyen kéretlen megjegyzésekkel illetni, ha felhozódik a gyermekvállalás kérdése?
Hogyan reagáljátok le?
Érdekes, én nem akarok gyereket, bár nem szoktam hangoztatni, mégis megkapom sokszor, hogy miért nincs még (31 vagyok), mikor lesz, siessek, mert a biológia, a petesejtjeim, mi lesz velem később akkor, mire jó az életem így stb.
Fura az ellenkezőjét hallani. Senkinek semmi köze mások döntéséhez, de azért kicsit örülök, hogy nemcsak a gyerekmenteseket b.sztatják. :D
Én csak itt olvasok mindig ilyen károgó "ebbe a világba minek" véleményeket, az életben senki egy rossz szót nem mond (terhes vagyok). A rokonok, barátok örülnek, sokszor idegenek is kedvesek, érdeklődnek milyen nemű, mi lesz a neve.
És igen, ha meg nem akarnál, akkor amiatt csesztetnének sokan. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hány gyereket akar vagy épp nem akar, nem is kell foglalkozni velük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!