Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bántanak azért, mert...

Miért bántanak azért, mert úgy képzelem el a jövőmet,hogy lesznek gyermekeim?

Figyelt kérdés

Kicsi korom óta szeretnék édesanya lenni. Most 19 vagyok, 10 éven belül szeretnék gyermeket.

Nagyon sokszor megkaptam már több embertől is, hogy önzőség gyereket vállalni, és hogy nem gondolok bele,hogy milyen világ van, minek ilyenbe gyereket szülni.

Jelenleg egyetemen tanulok és igyekszem azért, hogy jó anyagi körülmények között tudjam majd nevelni az iskola elvégzése után,bár a jövőnket nem feltétlenül itthon tervezem.

Számtalanszor a fejemhez vágták, hogy miért nem a tanulásra építek, több diplomát is lehet szerezni, mihez fogok kezdeni, ha a gyerekek egyszer kirepülnek én pedig ott maradok nélkülük.

Nos, teljesen biztos vagyok benne,hogy feltalálnám magamat, sosem akarnám magamhoz láncolni őket.

Titeket is szoktak ilyen kéretlen megjegyzésekkel illetni, ha felhozódik a gyermekvállalás kérdése?

Hogyan reagáljátok le?

2023. jan. 11. 00:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem, körülöttem normális emberek vannak.
2023. jan. 11. 00:18
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Én sem tapasztaltam ilyet soha, pedig őrült nagy az ismeretségi köröm.
2023. jan. 11. 00:32
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Engem sem piszkáltak még komolyabban emiatt. Jó, van aki megemlíti, hogy ebbe a világba... de többnyire távoli ismerősök vagy ismeretlenek, akiknek a véleményére nem sokat adok.
2023. jan. 11. 00:46
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Mostanában nem divat hagyományos családra vágyni. Tedd hozzá, hogy természetesen szülnél, ha lehet, szoptatni is akarod, de talán még együtt is alszotok, és meglátod, maga leszel a sátán.
2023. jan. 11. 00:47
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Nem tudom milyen körökben mozogsz, valószínűleg ott van a probléma, ahogy más is írja, az én ismerősi körömben ez egyáltalán nem jellemző. Vagy ezzel a témával fárasztod nonstop a környezeted és unják, erre reagálnak így.
2023. jan. 11. 00:51
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Fura, az emberek épphogy hajtják a fiatalokat, hogy legyen már gyerek körülöttem
2023. jan. 11. 01:12
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Nyugi, ha nem akarnál gyereket, akkor meg azért piszkálnának. Az embereket semmi nem idegesíti jobban, mint az, hogy más emberek úgy élik az életüket, ahogy akarják. Vedd be a leszarom tablettát, és ne beszélj másoknak a terveidről, úgyis csak lehúzni tudnak.
2023. jan. 11. 02:54
 8/12 anonim ***** válasza:
19%
Ne foglalkozz véleményükel te szeretnél gyereket,inkább gyerek mint egy csapat savanyú emberek akik körülöted vannak ezek szerint.
2023. jan. 11. 05:56
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Hogyan reagálnám le? Senkinek semmilyen beleszólása abba, hogy akarok-e vagy sem gyereket így megkérném, hogy legyen kedves a saját dolgaival törődni. Lehet véleménye, de ott adja elő, ahol megkérdezik, kíváncsiak is rá.
2023. jan. 11. 07:29
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Én pont most hallottam ezt a gyerekorvostól, hogy ebbe a világba hármat... Biztos benne? Én meg ott álltam kimamaként egy gyerekkel. Nem doktornő, egy másik világba, itt csak átmenetileg vagyunk. :D
2023. jan. 11. 07:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!